Kışın Ev Isısı Kaç Derece Olmalı?

Ev sıcaklığı ne kadar olmalı?

Kışın Ev Isısı Kaç Derece Olmalı?

Ülkemizin genel iklimsel özelliklerine bağlı olarak dört mevsimin de farklı özellikleri yoğun olarak görülebilmekte ve ev ısısı da bu doğrultuda değişmektedir. Kışın ev ısısı kaç derece olmalı?

Kışın ev ısısı kaç derece olmalı merak ediyor musunuz?

 Yaz aylarında neredeyse tüm bölgelerimiz yoğun sıcak havanın etkisinde kalırken iç, kuzey ve doğu bölgeleri olmak üzere tüm yurtta soğuk ve yağışlı hava şartları yaşanmaktadır. İnsanlar pek çok farklı ısınma yöntemi ile soğuk havalardan korunmaya çalışırken, maalesef ideal sıcaklık değerlerine az sayıda kişi ulaşabilmektedir. Bu düşük başarı çoğu zaman yanlış ısıtma yöntemlerinden kaynaklandığı gibi, izolasyonun yetersizliğinin de büyük etkisi mevcuttur.

Isı yalıtımı olan evler ortamdaki sıcaklığın muhafazası açısından diğerlerine göre daha şanslıdır.

Yalıtımın en güzel özelliği içerideki sıcaklığı dışarı bırakmamasıdır.  Tabi Isı yalıtımını sıcaklık açısından düşünmemek gerek yaz ayları da dışarıdaki sıcak havayı içeri almadığından adeta serinletici bir etkiye sahiptir.

Kışın ev ısısı kaç derece olmalı sorusuna verilecek kesin bir cevap olmamak ile birlikte, ortalama oda sıcaklığı kabul edilen 25 derecenin iki ilâ üç derece altı kabul edilebilir değerlerdir.

Bunun altında sıcaklıklarda sıradan ev kıyafetleri kullanmak kişinin üşümesine neden olabilirken, fazla değerler ise yoğun bir sıcaklık farkı yaratarak hastalanma ihtimalini arttıracaktır. Evin ısıtma sistemleri kaliteli ve performanslı ürünlerden tercih edildiği gibi, aynı zamanda izolasyonun da sorunsuz olması gerekmektedir. Kapı altlarında bulunan en ufak bir aralığın bile sıcaklığı on dereceye kadar soğutabildiği unutulmadan, bu ayrıntılara dikkat edilmelidir. Kışın ev boyanır mı? makalemizi de okumayı unutmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar