Corona Virüsünün Süper Dağıtıcıları

corona virüs

Corona Virüsünün Süper Dağıtıcıları

Corona virüsünün yayılım grafiğinin günden güne daha dik bir açı yaptığını görebiliyoruz. Yayılım hızı benzer virüslere göre çok daha yüksek, Corona virüsünün korkutucu yanı da bu zaten. Peki bu yayılımda en çok katkısı olan ve “Süper Dağıtıcı” lakabı verilen kişiler kimlerdir? Çocuklar ve gençler!

Corona virüsün süper dağıtıcıları gençler ve çocuklar

Çocuklar ve gençlerin bağışıklık sistemi çok güçlü olduğundan, virüs vücutlarına girdiğinde vücuda herhangi bir zarar veremiyor. Vücudun kendi bağışıklığı virüsü pasifleştiriyor. Ancak virüs tam olarak yok edilemediği için yayılma devam ediyor. Yani birey, hiçbir semptom göstermemesine rağmen virüsü fazlasıyla yayıyor. Her girdiği toplu ortamda etrafındaki insanları riske sokuyor. 

Ancak bu noktada kişiyi de suçlayamayız, çünkü farkında değil. Bu nedenle semptom göstermese dahi, kimseyle yakın temas kurmamalıyız. Asemptomik vakaların bilincinde olmalıyız.
Devletlerin ise Coronavirüs tespit kitlerini ellerinde fazlaca bulundurmaları ve toplumun geniş kesimlerine bu testleri yapmaları gerekmektedir. Ne kadar fazla test yapılırsa, gizli yayılımın önüne o kadar çok geçilmiş olur. Test kiti sayısı kısıtlıysa, önce şüpheli vakalara sonra da süper dağıtıcı potansiyeli olan kişilere bu testler yapılabilir. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.
 Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Korona virüs testi yapan hastaneler

Yorumlar

  1. Çocuklara bir şey olmuyor diye sevinirken onların taşıyıcı olduğunu unutmamız gerekiyor. Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ünlüler, youtuberlar böyle gezmeye devam ederse süper yayıcı olacaklar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar