Gece Elbisesi Nasıl Olmalı? Abiye İle Arasındaki Fark

  

Gece elbisesi nasıl olmalı?

   Gece elbisesi; davet, organizasyon, kokteyl, gala, açılış gibi özel bir gece için özel seçilen bir elbise türüdür. Sokağa çıkarken ya da gündelik bir iş yaparken giyilemeyecek kadar şık ve dikkat çekici, düğün veya nişan gibi şaşalı etkinliklerde giyilemeyecek kadar sade bir giyimdir.

Abiye ve gece elbisesi


 

 Gece Elbisesi ve Abiye Elbise Farkı Nedir?

 

 Abiye elbise ile gece elbisesi arasındaki en temel fark; abiye elbiselere daha çok ayrıntı katılmasıdır. Gece elbisesi günlük detaylarla işlenmişken abiye elbise pul, taş, dantel, işleme gibi aşırı parlaklık ve gösterişli materyallerle süslenmektedir. Abiye elbiseler daha ağır ve her yerde giyilemeyecek türde oluşturulmaktadır. Bir düğüne gidilirken giyilen bir abiye elbise bir arkadaş davetinde giyilemeyecekken bir gece elbisesi davetlerde giyilebilecek, düğünde de birkaç şık aksesuar kullanımı ile uygun olacak olan daha sade elbiselerdir.

Abiye elbise


 

 Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

 Gece elbisesi seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar kıyafetin gidilecek olan etkinliğe uygunluğu, kişinin vücut tipine, ten rengine, kişisel tarzına, giyen kişinin içinde kendisini rahat ve özgün hissetmesine uyumu ile elbise ile uyumlu aksesuarlarla (küpe, bilezik, kolye, yüzük, toka, saat, çanta, ayakkabı) tamamlanması, uygun bir tür makyaj ile birleştirilebiliyor olması gibi bazı farklı ama çok önemli durumlardır. Boy konusu da bazı modellerde sıkıntı oluşturabilmektedir, uzum boylu kişileri dahi kısa boylu gibi gösteren bazı kıyafet modellerinden uzak durulmalıdır. Bu problemi önlemek adına geniş kesimli, kabarık ve bol modellerden kaçınılmalıdır.

 

 Gece Elbisesi Renkleri

 

 Bir gece elbisesi seçilirken kişinin ilk olarak dikkat etmesi gereken şey elbisenin kendiyle uyumudur. Sarışın bir kişinin sarı elbise seçince soluk durması, esmer bir kişinin siyah elbise ile tüm görünümünün kapanması ya da kumral bir kişinin beyaz bir elbise ile aksesuarlarının parlamasını engellemesi gibi bilindik genel hatalara düşülmemesi gerekmektedir. Kişi hem vücut tipini hem cilt tonunu hesaba katarak günümüzde üretilen sonsuz sayıda ve çeşitteki elbiselerden seçim yapması uygun olacaktır.

 

 Genel olarak tüm cilt tonlarına yakışabilecek gece elbisesi renkleri: Kırmızı, pembe ve mavidir. Koyu tonları sarışınlara, orta derecedeki tonları kumrallara ve açık parlak tonları esmerlere uygun bir renk uyumu göstermektedir.

Gece elbise seçimi


 

 Gece Elbisesi Çeşitleri

 

 Moda oldukça gelişmiş ve her vücut tipine göre farklı gece elbisesi modelleri tasarlanmıştır:

 Armut vücut tipine sahip geniş kalçalı kişilerin dar bir üst kısım ve volümlü dolgun bir etek kısmı olan elbiseleri seçmeleri idealdir. Yaka modellerinde V yaka seçilmesi dikkati üst bölgeye çekecektir.

Deri çanta nereden alınır makalemizi de okuyunuz.

 Elma vücut tipine sahip geniş omuzlu ve dolgun kişilerin yırtmaç ve geniş yaka ile ilgiyi üst ve alt kısma dağıtmaları idealdir. Dikdörtgen vücut tipine sahip düz vücutlu kişilerin dikkati bel kısmından uzaklaştırması ve kısa elbiselerle ilgiyi bacaklara veya kayık yaka tercihiyle omuzlara çekmesi idealdir. Gece elbisesi seçiminde bu kurallara dikkat ederek dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar