Ev Dekorasyonunda Eğlenceli Kısım

 

Ev dekorasyonunda eğlenceli kısım

Tadilat bittiği zaman evinizi dekore ederek güzelleştirebilirsiniz. Ev dekorasyonunda en eğlenceli kısım budur.

Ev dekorasyonuna başlarken renk ve stilinizi belirlemelisiniz. Evinizde ne aradığınız ve eve geldiğinizde ne beklediğiniz dekorasyon stiliniz üzerinde etkili olacaktır. Rahat bir ortam yaratmak istiyorsanız mor, mavi ve sarıdan yararlanabilirsiniz. Ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız sizin için en ideal renkler pastel tonlar olacaktır.

         Ev Dekorasyonunda Sıcak Bir Görünüm Yakalamanın En Kolay Yolu

Yer döşemelerinin rengi duvar renginden en az bir ton koyu olmalıdır. Abajur ve masa lambası gibi detaylar ortamın daha sıcak bir havaya girmesini sağlar. Ev dekorasyonunda karanlık mekânlarda tercih edilecek tavan aydınlatmaları alanın daha geniş görünmesine yardımcı olur.

·         Kanepelerde tercih edilecek tonlarda kullanılacak perde ve yastıklar mükemmel bir uyum yakalamanız için küçük bir ayrıntıdır.

Fazla eşya kullanımı odaların dağının görünmesine neden olurken aynı zamanda da bütünlüğü bozar. İşlevi olmayan ürünlerin odalardan çıkarılması, ideal bir yerleşim sağlayacaktır.

Mevsim geçişlerinde ev tekstil ürünleriyle ilgilenerek yaşam alanlarının havasını değiştirebilirsiniz. Desenleri karıştırmak her zaman ideal bir fikir olmayabilir. Aynı tınların kullanıldığı odalarda keyifli mekânlar yaratılabilir.

ev dekorasyonu


         Hangi Kumaş Nerede Kullanılır?

Pamuk: döşeme ve perdeler için tercih edilecek pamuklu seçenekler kolay leke tutabilir. Kalın tercihler sandalyeler için de kullanışlı olur.

Keten: pürüzlü bir dokuya sahip olan keten kumaşlar, perdeden yastığa kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

İpek: pahalı ve narin bir kumaş olan ipek, renkli ve baskılı seçeneklerle yastıklar için idealdir. Keten ve ipek kumaşların pahalı olduğunu unutmayın. 

Kadife: parlak ve yumuşak dokusuyla ideal bir örtü olan kadifeler, renk seçeneği açısından da çok zengindir.

Zenginlerin lüks evleri makalemizi de okuyunuz.

Tadilat sonrasında evinizde yeni bir sayfa açmak için önceliği ufak detaylara verebilirsiniz. Oturma odasındaki koltukların renklerini değiştirerek işe başlayabilir ve renkli yastıklarla ev dekorasyonunda mevsime uygun temalar yakalayabilirsiniz.

Yemek odalarında ya da salonun yemek masası olan kısmında aydınlatmanın masanın tam üzerine gelmesine özen göstermelisiniz. Aynı odada tek duvarda uygulanacak farklı renk ya da duvar kâğıdı tercihi ev dekorasyonunda sitilinizi net bir şekilde ortaya koymanızı sağlayacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar