Kırık Saç Uçları Nasıl Onarılır? Selpiar Collagen Kullanabilir miyiz?

Kırık saç uçları nasıl onarılır?

Bütün yaz, güneşin ve denizin tadını çıkarırken, aslında bir yandan da saçlarımıza hasar verdik. Güneş ışınları bize iyi geldiği kadar, saçlarımıza da iyi gelseydi keşke! Daha da fenası, kış yüzünü gösterdi ama biz hala saçlarımızda ki hasarı onaramadık. Kırık saç uçlarımız, ne zaman saçlarımızı şekillendirmeye kalksak bize göz kırpıyor, canımızı sıkıyor. Çözümü saçlarını kestirmekte arıyor ama uzatmaya çalıştığın saçlarını kestirmeyi hiç istemiyorsan (kulübe hoş geldin!) saçlarını kestirmeden tedavi etmen için sana önereceğimiz bu yolları dene. Evet, yanlış duymadın, saçlarını kesmeden kırık saç uçları tedavi olabilir bu pek ala mümkün! Yazımızda ayrıca saçlar ve tırnaklar için güzel bir ürün olan Selpiar Collagen hakkında bilgiye ulaşabileceksiniz.

Saç kırıkları nasıl geçer


Kırık Saç Uçları İçin Doğru Ürünler Kullan

Saçlarını kendin gibi düşün. Bir problemin olduğunda çevrendeki insanlardan tek beklentin seni anlamaları veya problemlerine çözüm sunmaları, değil mi? İnan, saçların da tam olarak böyle düşünüyor. Saçlarının günlük olarak iletişim kurduğu en yakın arkadaşları saç bakım ürünlerin. Uzun lafın kısası, banyondaki saç bakım ürünlerin mutlaka saçlarının problemine yönelik olmalı ve saçlarının ihtiyaçlarına cevap vermeli. Kırık saç uçları varsa ve yıpranmışsa, yıpranmış saçlara özel şampuan, saç kremi ve maske kullanarak saç kırıklarını onarmak için gerekli ilk adımı at. Oldukça basit ve etkili bir adım!

Maske desteği

Kırık saçlarının bu ara biraz daha özene ihtiyacı var, ne dersin? Hazır kırık saç uçları onarılması için gerekli adımları atmaya başlamışken, hep üşenip ertelediğin saç maskesi uygulamalarına da bir başlasan diyoruz? Kırılan saçlarının en çok ihtiyaç duyduğu şey, nem takviyesi! Haftalık olarak uygulayacağın saç bakım maskeleriyle kırılan saçlarına ihtiyacı olan nemi ver.

Durularken ve kurularken özen göster, Selpiar Collagen Tercih et

Günlük rutininde farkında olmadan yaptığın bazı hatalar saç tellerine zarar veriyor ve saçlarının kırılmasına yol açıyor. Aslında ne kadar dikkat edersen et saçların kırılıyorsa, tam da bu hatalar yüzünden! Mesela, saçlarını çok sıcak su ile durulamaktansa, ılık veya soğuk soyla durulamalısın. Sıcak su saç tellerine ne yazık ki zarar veriyor. Kurularken ise, havlunun saç tellerini kırabileceğini unutma. Havlu yerine eski pamuklu bir T-shirt’le saçlarını kurutarak, saçlarına büyük bir iyilik yapabilirsin.

Cilt, tırnak, saç onarımında büyük faydasını göreceğiniz Selpiar Collagen faydaları nelerdir makalemizi de okuyunuz. Selpiar Collagen kullanımında büyük fayda gördüğümüz için önermek isteriz.

Fırçalama alışkanlıklarını değiştir

Saçlarını fırçalarken son derece dikkatli olmalı, saçlarını yalnızca kuruyken taramalısın. Çünkü saç tellerin ıslakken, son derece savunmasız ve kırılmaya müsait. Eskilerden kalma o, uyumadan önce saçlarını 100 kere fırçala efsanesini de kulak ardı etmeni öneririz. Saçlarını çok fazla taramak saç tellerine zarar verecektir. Kısacası saçlarının ipek gibi görünmesi için, ipekmiş gibi nazik davran.

kırık saç uçları nasıl onarılır


Sıkı saç stillerinden uzak dur

Kırık saç uçları probleminden kurtulmak için yapman gereken diğer bir adım ise şudur. Sıkı bir atkuyruğu da saç kütiküllerine zarar verecek ve kırılmalara yol açacaktır. Saçlarına uzun süre baskı uygulayacak her şey aslında saç tellerine zarar veriyor. Örgün,  topuzun veya atkuyruğun sana çok sıkı geliyorsa, daha gevşek bir biçimde saçlarını tekrar şekillendirmeni öneriyoruz. Ayrıca kolajen kullanımı da saçların güçlenmesi için önemlidir. Selpiar Collagen kırık saç uçları için en uygun seçimlerden birisi olacaktır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar