Dış Mekan Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Dış mekan dekorasyonu

Dekorasyon denildiğinde akla ilk gelen ev içinde yapılan  dizaynlar; yaşam alanlarındaki değişiklikler olsa da;  balkonlar, teraslar, bahçeler gibi dış mekan dekorasyonu da bu çerçeve içerisindedir. Bahar ve yaz aylarında bu bölgeler içeride geçirilen zamanlardan çok daha fazladır. Bir kitap alıp dinlenmek için veya bir sohbet bazında kullanmak için ihtiyaç duyulan  dış mekanlara eğer huzurlu ve fonksiyonel bir dekor sağlanırsa burada geçirilen zamanın kalitesi de yüksek oranlarda olacaktır; beraberinde alınan keyifin ise tanımı tarif edilemez.

 

Dış mekan tasarımı

Dış Mekan Dekorasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

 

Yaşam  alanlarında iç mekanlar ne kadar önemliyse dış mekanlar da bir o kadar önem taşıyan, dikkat isteyen alanlardır. Bu mekanlara yapılan küçük dokunuşlarla alınan enerji kayda değerdir. Bir ortamda fonksiyonellik ve beraberinde konfor da varsa çekicilik payı yüksektir. Dış mekan dekorasyonu yaparken kullanılan her detayın bir işlevi vardır. Mesela balkonun kullanılış amacına göre dizaynı önem taşır.

Tarz mutfak tasarımı makalemizi de okuyunuz.

Teras dekorasyonu


Dış Mekanlar Önemlidir

 

Dış mekan alanlarında en önemli detay bitki kullanımıdır. Bitkiler mobilyalar ile birlikte bir uyum içerisinde düzenlenmelidir. Aynı zamanda aydınlatma payının da bu kapsamdaki yeri önem taşır. Aydınlatma aksesuarları nasıl bir evin ana şalteri kıvamında ise aynı şey dış mekan içinde geçerlidir. Kullanılacak aydınlatma öğesinin mutlaka mekanla aynı nefesi solumalıdır. Genelde tercihler hareket sensörlü tasarımlar olur. Bu tasarımlar her harekette yanar ve işlevselliğinin yanı sıra dış mekan ortamı da dikkat çekici hal alır. Dış mekan dekorasyonu kapsamında bir bahçenin ağaçlarla ve bitkilerle birlikte peyzaj  yapılması çok daha hoş bir görünüm kazandırır. Ortama derinlik vermek adına küçük spot kullanımı da bahçeye ayrı bir hava katacaktır. Bütün bu dokunuşlar dekorasyon adına imza niteliğindedir.

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar