Hamur İşleri Daha Lezzetli Olabilir
Hazırlayacağınız her çeşit hamur işleri için farklı önerileri değerlendirerek lezzet çizginizi artırabilirsiniz.
Denediğiniz ve beğendiğiniz tüyoları alışkanlık haline getirebilirsiniz.
Hamur işleri
Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Eskiden beri
uygulanan ve hamura lezzet katacak özel tüyolar ile siz de özel ve güzel
sofralar hazırlayabilirsiniz.
·
Evde
ekmek yapanlardansanız size ekmek hamurunun daha geç bayatlaması için önerimiz
hamurun için 1 adet haşlanmış patates katmanız olacaktır.
Güzel ve
kabarık bir kek yapmanın en önemli kuralı ise oda sıcaklığında kullanılan
yumurtalar işe şekerin köpük köpük olduktan sonra diğer malzemelerin ilave
edilmesidir. Malzemelerin her birinin oda sıcaklığında olması hamur lezzetini
ön plana çıkarır. Kakaolu kek yaparken kakao ve unun önceden harmanlanması daha
iyi bir karılım elde edilmesini sağlayacaktır.
Hazır Yufkadan Börek Yapmak İstiyorsanız
Yufkalarınızı
ıslatmak için erittiğiniz tereyağının içine bir miktar süt ilave etmeniz
gerekmektedir. Hazırlanan böreğin fırına verilmeden önce en az 3 saat
buzdolabında bekletilmesi tadını artıracak önemli bir ayrıntıdır.
Hazırladığınız böreğin daha iyi pişmesini istiyorsanız böreğinizi fırına
atmadan tepside dilimleyin ve bu şekilde bir müddet oda sıcaklığında bekletin.
·
Hamurda
kullanılacak unun cinsinin kaliteli olması ve yoğurma esnasında kullanılacak
her malzemenin taze olması önemlidir.
·
Yoğurulan
hamurun en az yarım saat dinlendirilmesi gerekmektedir.
Hamurunuzu
yapmaya başladığınızda fırınınızı da istediğiniz ısıda çalıştırmaya başlayın.
İdeal sonuç elde edebilmek için hamurun hazırlandıktan sonra sıcak fırına
konması gerekmektedir. Kahvaltılar veya çay saatleri için hamur kızartması
yapmayı düşünüyorsanız hamur kabartma tozunuzun içine 1 tatlı kaşığı toz şeker
ilave edin.
Anne sütünü arttıran yiyecekler nelerdir makalemizi de okuyunuz.
Mis Kokan Kurabiyeler, Hamur İşleri ve Lezzet
Pişen
kurabiyeleri tepside bıraktığınız zaman soğuduklarında almak daha zor
olacaktır. Bu nedenle pişen kurabiye tepsisini fırında hemen alın ve
kurabiyelerinde servis kabına dizin.
·
Kurabiye
hamuruna şekilde verirken hamurun elinize yapışmamasını istiyorsanız elinizi
bir parça soğuk suda ıslatın.
Kurabiyeleri
aldığınız saklama kabında uzun süre bayatlamadan korumak istiyorsanız kavanozun
için e 1 adet kesme şeker ilave edebilirsiniz. Hamur hazırlamak için
kullandığınız masada kalan hamurları temizleyemiyorsanız masanın üstüne biraz
tuz serpin ve ardından nemli bir bez yardımıyla temizliğiniz tamamlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder