Hamur İşleri Daha Lezzetli Olabilir

 

Hamur işleri

Hazırlayacağınız her çeşit hamur işleri için farklı önerileri değerlendirerek lezzet çizginizi artırabilirsiniz. Denediğiniz ve beğendiğiniz tüyoları alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Hamur işleri Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer almaktadır. Eskiden beri uygulanan ve hamura lezzet katacak özel tüyolar ile siz de özel ve güzel sofralar hazırlayabilirsiniz.

·         Evde ekmek yapanlardansanız size ekmek hamurunun daha geç bayatlaması için önerimiz hamurun için 1 adet haşlanmış patates katmanız olacaktır.

Güzel ve kabarık bir kek yapmanın en önemli kuralı ise oda sıcaklığında kullanılan yumurtalar işe şekerin köpük köpük olduktan sonra diğer malzemelerin ilave edilmesidir. Malzemelerin her birinin oda sıcaklığında olması hamur lezzetini ön plana çıkarır. Kakaolu kek yaparken kakao ve unun önceden harmanlanması daha iyi bir karılım elde edilmesini sağlayacaktır.

Lezzetli hamur işleri


Hazır Yufkadan Börek Yapmak İstiyorsanız

Yufkalarınızı ıslatmak için erittiğiniz tereyağının içine bir miktar süt ilave etmeniz gerekmektedir. Hazırlanan böreğin fırına verilmeden önce en az 3 saat buzdolabında bekletilmesi tadını artıracak önemli bir ayrıntıdır. Hazırladığınız böreğin daha iyi pişmesini istiyorsanız böreğinizi fırına atmadan tepside dilimleyin ve bu şekilde bir müddet oda sıcaklığında bekletin.

·         Hamurda kullanılacak unun cinsinin kaliteli olması ve yoğurma esnasında kullanılacak her malzemenin taze olması önemlidir.

·         Yoğurulan hamurun en az yarım saat dinlendirilmesi gerekmektedir.

Hamurunuzu yapmaya başladığınızda fırınınızı da istediğiniz ısıda çalıştırmaya başlayın. İdeal sonuç elde edebilmek için hamurun hazırlandıktan sonra sıcak fırına konması gerekmektedir. Kahvaltılar veya çay saatleri için hamur kızartması yapmayı düşünüyorsanız hamur kabartma tozunuzun içine 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin.

Anne sütünü arttıran yiyecekler nelerdir makalemizi de okuyunuz.

Mis Kokan Kurabiyeler, Hamur İşleri ve Lezzet

Pişen kurabiyeleri tepside bıraktığınız zaman soğuduklarında almak daha zor olacaktır. Bu nedenle pişen kurabiye tepsisini fırında hemen alın ve kurabiyelerinde servis kabına dizin.

·         Kurabiye hamuruna şekilde verirken hamurun elinize yapışmamasını istiyorsanız elinizi bir parça soğuk suda ıslatın.

Kurabiyeleri aldığınız saklama kabında uzun süre bayatlamadan korumak istiyorsanız kavanozun için e 1 adet kesme şeker ilave edebilirsiniz. Hamur hazırlamak için kullandığınız masada kalan hamurları temizleyemiyorsanız masanın üstüne biraz tuz serpin ve ardından nemli bir bez yardımıyla temizliğiniz tamamlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar