Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler Nelerdir?

 

Anne sütünü arttıran yiyecekler

Anne sütü, bebekler için mükemmel olan tek gıdadır. Bebeklerin ilk 6 ayında bütün besin ihtiyacını karşılayan tek besin anne sütüdür. Doğumdan hemen sonra verilen anne sütü yeni doğan bebeklerin ilk aşısıdır. Bebekleri bir tek anne sütü bu kadar mükemmel ve kusursuz koruyabilmektedir. Ayrıca anne ve bebek arasındaki tek sevgi yolu yine anne sütüdür. Yapılan araştırmalara göre anne sütü ile beslenen bebeklerin daha zeki olduğu ortaya çıkmıştır. Hiç bir şekilde anne sütü mikrop içermemektedir. Peki anne sütünü arttıran yiyecekler nelerdir? 

Sindirimi bebek için kolay olduğundan hem faydalı hem de bebeği zorlamamaktadır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde kanser vakaları daha az görülmektedir. UNİCEF yaptığı araştırmada, bebeklerin daha çoğu anne sütü ile beslenmiş olsaydı dünya kanserden kurtulurdu uyarısı yapmıştır. Anne sütü her ne kadar bebek için önemliyse anne içinde önemlidir. Emziren annelerde, idrar yolu enfeksiyonları azalır ve meme kanseri ihtimali azalmaktadır. Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir?

Anne sütünü arttıran besinler


Anne Sütü Nasıl Artar? Anne Sütünü Arttıran Yiyecekler

Emziren anneler, bebeğe sütünün yetip yetmeyeceği konusunda kuşkuya düşüp anne sütünü artırma yollarını aramaya başlamaktadır. Bazı yiyecekler anne sütünü çok artırarak bebeğin sağlığı açısından önem taşımaktadır. 

Pul biberin faydaları makalemizi de okumalısınız.

Anne sütünü artıran besinler aşağıdaki gibidir.

·         Beyaz üzüm

·         Kereviz yaprağı

·         Beyaz dut

·         İncir

·         Dereotu

·         Anason

·         Rezene çayı

·         Bal kabağı

·         Kıvırcık salata

·         Sumak

Emziren anneler


Emziren Annelerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Bebeklerde kilo alımı ya da kilo verimi başladığı zaman hemen doktora başvurunuz. Süt kalitenizi artırmak için stresten uzak durun ve şeker tüketmeyin. Toplumumuz hamile ya da emziren annelere şeker yüklemesi yaparak iyi yaptığını sanmaktadır. Fakat bu kanserin başlangıcıdır. Asla ve asla anneye şeker vermeyiniz. Pekmez, rafine şeker, şekerli meyveler bebeği mahvetmektedir. Sütü çoğaltmak için bitkisel şeyler tüketin ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Ekmek ve unlu gıdalar bebeğiniz için zehirdir. Emziren anneler günlük mutlaka 2,5 – 3 Lt su içmelidirler.Yorgunluk ve stres anne sütünü azaltıcı etki yapmaktadır. Bu yüzden beslenmeniz kadar psikolojik durumunuza da önem gösteriniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar