Osmanlı Sultanlarının ve Cariyelerinin Güzellik Sırları Nelerdir?

 

Osmanlı sultanlarının güzellik sırları

Güzellikleri dillere destan olan Osmanlı sultanlarının güzellik sırları günümüzde pek çok hanım tarafından merak ediliyor. Her ne kadar güzellik göreceli bir kavram olsa da yine de her kadın daha da güzel görünmenin yollarını arıyor. Günümüzde birbirinden farklı güzellik ürünleri kozmetik firmaları tarafından üretiliyor olsa da yine de hemen hemen her kadın, doğal güzellik ürünleri kullanmak istiyor. Hatta güzel olma arzusu, kadınların geçmiş zamanda yolculuk yapmasına dahi neden oluyor. Peki, Osmanlı sultanlarının ve cariyelerinin güzellik sırları nelerdir?

 

Osmanlı Sultanlarının Güzellik Sırları!

Osmanlı sultanlarının güzellik sırları denilince akla ilk olarak kuşkusuz gülsuyu gelir.Cariyeler ve sultanlar hem güzel kokmak hem de ciltlerini temizlemek için sık sık gülsuyu kullanmaya başvurmuşlardır.Temiz, parlak ve canlı bir tene sahip olmak isteyen Osmanlı sultanları ayrıca keselenerek de duru bir cilde sahip olmuşlardır. Yine gül yağı da mis gibi kokmak isteyen sultanların sıkça kullandıkları esanslardan biri olarak tarihte yer almıştır.

Güzelliklerine güzellik katmak isteyen harem kadınları ipeksi bir cilde kavuşabilmek içinde zeytinyağı ve bademyağı da kullanmışlardır. Osmanlı cariyeleri ciltlerini arınmak için kil maskesi yapmışlardır. 

Şeker ve tuzla dişlerini fırçalayan Osmanlı kadınları, cilt güzelliği kadar dişlerinin beyaz olmasına da özen göstermişlerdir.

doğal güzellik ürünleri


 

Osmanlı Cariyelerinin Makyaj Malzemeleri ve Saç Bakım Ürünleri!

Osmanlı sultanları makyaj yapmak istediklerinde gözlerine sürme çekmişler ve kaşlarına da rastık sürmüşlerdir. Gülle hibiskus karışımından ise allık ve ruj elde ederek kullanmışlardır.

Parlak ve uzun saçlar yine her harem kadının arzusu olmuştur. Osmanlı sultanlarının güzellik sırları arasında bulunan ve aynı zamanda da saçlarını yıkamak için kullandıkları bir diğer ürünse sabundur. Lakin sabun saçları kuruttuğu için cariyeler, bitkileri kaynatarak elde ettikleri su ile saçlarını durulamışlardır. Cariyeler ve sultanlar saçları için kaynattıkları suya çoğunlukla ebegümeci ve hatmi çiçeği eklemişlerdir. Saç renklerini değiştirmek, saçlarına canlılık vermek isteyen sultanlarda kına yakmayı tercih etmişlerdir.

Makyajınızı kolaylaştıracak kapatıcı ipuçları makalemizi de okumalısınız. 

Ayrıca hem Osmanlı sultanları hem de Osmanlı cariyeleri vücutlarının formlarını korumaya da özen göstermişlerdir.

Yorumlar

  1. ne güzel bir konuyu ele almışsın ilgiyle okudum çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar