Obezite Nedir, Nedenleri ve Zayıflama

 

Obezite nedir?

Günümüzde zayıf manken gibi olmak özellikle gençler arasında son derece moda. Zayıf olan güzeldir algısı çoğu zaman kadınları baskı altına almakta ve psiklojik durumlarını tehdit etmektedir. Zayıflama sevdası ile ağır diyet çeşitleri uygulanmakta, sağlığı bozacak ne olduğu belirsiz ürünler tüketilmektedir. Bazı insanlarda bu psikolojik baskıya farklı tepkiler vererek obezite gibi bir sorunla baş etmeye çalışmaktadır. Obezite günümüzün en önemli sağlık problemlerindendir. Makalemizde obez olmak hakkında bütün detayları bulacaksınız.

Obezite Nedir?

Obezite vücutta depolanmış sağlığı kötü yönde etkileyecek düzeyde oluşan aşırı yağ dokusu birikimidir.

Nasıl Kilo Alırız?

Eğer vücudumuza giren enerji harcadığımız enerjiden daha fazla ise kilo alımı (şişmanlık) başlar. Şişmanlık kandaki insülin oranında artışa; artan insülin de vücutta tuz ve su tutulmasına ve dolayısıyla kan hacmindeki artışa neden olduğu için birçok hastalığın da habercisidir.

Obezite


Obezite (Şişmanlık) Nedenleri Nelerdir?

*Yaşlılık

*Kötü ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları

*Ayaküstü yenilen fastfood yiyecekler

*Aşırı yağlı gıdalar

*Sporsuz bir hayat

*Alkol tüketimindeki artış

*Kadınlarda fazla doğum yapma

*Genetik

Nasıl Zayıflanır?

Zayıflamak isteyen kişinin öncelikle şunu aklından çıkarmaması gerekiyor. İnsan vücudu makine gibidir ve belirli yaştan sonra kilo almaya daha elverişlidir. Kilo vermek çoğu zaman yeterli olmamakla birlikte kilonun tekrar geri alınmasına ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Kilo vermekten daha çok sağlıklı beslenme dikkat etmek ve beslenme alışkanlıklarından vazgeçmek gerekir.

Zeytinyağının faydaları nelerdir? makalemizi de okuyunuz.

Bitkilerle Zayıflama

Sağlıklı bir yaşamın ancak bilinçli beslenme ve bitkisel yollarla olabileceğini yapılan araştırmalar sonucu ortaya koyulmuştur. Birçok hastalığın tedavisinde etkili çözüm sunan doğal bitkisel gıda takviyeleri zayıflamak isteyenlerin de sorunlarına çözüm oluyor.Düzenli olarak kullanılan bitkisel gıda takviyeleri sağlıklı ve zinde zayıflamayı kolaylaştırıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar