Desenler ve Dokularla Yaşam Alanlarına Kimlik Kazandırabilirsiniz

 

Yaşam alanlarını farklılaştırmak

Renkten ve malzemeden ilham alarak sizi etkileyen seçeneklerle yaşam alanlarınızı farklılaştırabilirsiniz. Desenler ve dokularla yaşam alanlarına kimlik kazandırmak sadece sizin elinizde.

Birbirine zıt iki desenin birleştiği ortamlara küçük ve fazla sayıda aksesuar kullanımından kaçınmanız gerekir. Duvarları çiçek deseniyle kaplı bir yemek alanında kullanılacak etnik motifli sandalye kumaş tercihiyle, kır evi etkisi yaratılabilir. Desenlerin içinde kullanılan en baskın rengi belirleyerek yastıklarla görünümü güçlendirebilirsiniz.

Feminen ve romantik bir havanın hâkim olacağı mekânlar evin her yerinde kullanılabilir. Misafir ve yatak odalarına yakışacak olan bu tercihte zeminde kullanılacak parke, alanın sıcak bir hava kazanmasını sağlar.

Desenler ve dokular


         Yaprak yeşili, Turkuaz ve Grinin Mükemmel Uyumu

Doğadan gelen renklerle tasarlanan mekânlar, yaprak desenleriyle başarılı bir uyum yakalar. Retro çizgilerle güzel bir kombin oluşturan alanlar, cam ve parlak yüzeyli aksesuar tercihleriyle zenginleştirilebilir.

Desen ve doku ilişkisine başarının sağlanabilmesi için; desen büyüklüklerinin alana göre sınırlanması gerekir.

·         Desen seçiminde stilinizi konuşturabilirsiniz.

Eski ve yeninin veya desenli ve düzün bir arada kullanıldığı ortamlar, yoğun ve dikkat çekici efektlerin oluşmasına katkı sağlar. Kanepe gibi uzun süre kullanmanız gereken ürünlerde desenden ziyade dokuya vurgu yapmanız tavsiye edilir. Bu özellik, stiliniz değişse de mobilyanızı severek kullanmanıza imkân tanır.

Aksesuar tamamlayıcı olarak kullanılacak seçimlerde ahşap, eskitilmiş metal veya yıpratılmış taş gibi seçenekler bir arada kullanılabilir. Cam ürünleri cam sehpa yerine ahşap yüzeyler üzerine yerleştirmek daha doğru olur.

Desenler


Desenleri karıştırmakta zorlanıyorsanız ve yardımı ihtiyacınız varsa;

·         Çiçek motiflerini keten kumaşlarla,

·         Çizgili ve ekose kumaşları ipeklilerle,

·         Düz renkleri kapitone ve pamuklu gabardin kumaşlarla birleştirmeniz uygundur.

Güneşin parlak rengi olan turuncu kullanıldığı ortama pozitif enerji verir. Geniş alanlarda kendini daha net gösteren renk, okuma köşesi veya çalışma alanlarında da dinamik bir etki yaratır. Desene vurgu yapmanın en basit yolu kontrast renkleri tercih etmek olacaktır.

Ferah banyolar nasıl yapılır? makalemizi de okuyunuz.

Küçük mekânlarda yapılacak uygulamada gözü yormamaya ve karmaşa yaratmamaya dikkat edilmesi gereklidir. Renk ve desen tercihleriyle dokuların birleştiği seçimler, evin her odasında kullanılabilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar