İtalyan Usulü Makarna Sosu Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri
İtalyan Usulü Makarna Sosu Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri
İtalyan usulü makarna sosu makarna severler tarafından çok sevilen ve yapılan bir tariftir. Evinizde en sık yaptığınız yemekler arasında olan makarnayı farklı soslar ile denemeyi seviyorsanız tam size göre bir sos tarifi vereceğiz.
İtalyan usulü makarna sosu tarifi için gerekli malzemeler:
·
3 çorba kaşığı sıvıyağ
·
500 gr az yağlı kıyma
·
2 çorba kaşığı domates salçası
·
1 et suyu tableti
·
Yarım bardak iç bezelye (konserve de olur)
·
2 diş sarımsak
·
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
·
500 gr domates
·
1 tatlı kaşığı kekik
İtalyan usulü makarna sosunun yapılışı:
2 çorba kaşığı sıvı yağı genişçe bir tavada kızdırın. Önce
halka doğranmış soğanları orta ateşte kavurarak pembeleştirin. Sonra kıymayı da
katarak kavurun. Domateslerin kabuklarım soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ufak
ufak doğrayın.Başka bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı alın, orta ateşte
kızdırın. İçine kekiği atıp yakmadan şöyle bir kere çevirip üstüne hemen
domatesleri atın. Bir süre sonra et suyu tabletini ve 2 çorba kaşığı domates
salçasını da atın. Domatesler diriliklerini kaybedinceye kadar orta ateşte
pişirin. Bu sosu diğer tavadaki kıymaya katın, üstüne bezelyeleri koyun ve
hepsini bir arada karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika kadar birlikte pişirin ve
içine dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Karıştırın ve ateşten
alın.İtalyan usulü makarna sosu ile haşladığınız her türlü makarna (veya
spagetti) üzerine koyarak lezzetlendirebilirsiniz. Arpa şehriye pilavı yemek tarifi de mükemmel mutlaka okuyun.
Makarnada sos işi muhim mevzu malum sade makarna pek iştah açmıyor,
YanıtlaSil