Doğal Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?


saç uzatma

Saçların sağlıklı şekilde ve parlaklığını kaybetmeden uzaması için gerekli olan rutin bakımın belli aralıklarla yapılması gerekmektedir. Bu bakımların yapılabilmesi için güzellik merkezlerine gidilebilir. Ancak bunun yanında evde kolayca hazırlanabilecek, pratik, doğal kürlerle saç sağlığı korunabilmekte ve saçların sağlıklı uzaması sağlanabilmektedir. Doğal saç uzatma yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz.

Doğal Saç Uzatma Yöntemleri İle Saçlar Harika Görünecek


Saça dışarıdan uygulanacak tüm bakımların yanında sadece bu kadarının yeterli olmadığı unutulmamalıdır. Yapılacak bakımların yanında kişilerin beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmeleri gerekmektedir. Asitli içeceklerden kaçınılmalı ve aşırı şekerli yiyecekler tüketilmemelidir. Bunun dışında bol su tüketilmesi gerekmektedir. Su saçın hem sağlığını korumasına hem de hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Saç Uzatan Doğal Yöntemler

Tatlı Badem Yağı ve Sarımsak: Sarımsak saç köklerinin beslenmesine yardımcı olan besinler arasındadır. Hem yeni saç oluşumunu destekler hem de saç dökülmesinin önüne geçilmesini sağlar. Böylece saçlar hem sağlıklı hem de hızlı bir şekilde uzarken, oluşabilecek yıpranmalarında önüne geçilmesini sağlar. Sarımsak, iyice ezilerek iki tatlı kaşığı badem yağı ile karıştırılmalıdır. Ardından saç köklerine sürülerek 5-6 saat kadar beklenmelidir. Bu kürün haftada en az bir kez uygulanması tavsiye edilir.

saç uzatma

Hindistan Cevizi Yağı ve Keten Tohumu

Hindistan cevizi yağı katı kıvamlı bir yağ çeşididir. Bu yüzden kullanmadan önce eritilmelidir. Ardından iki çay kaşığı keten tohumu ile karıştırılmalı ve saç köklerine uygulanmalıdır. Bu uygulamaya saç uçlarınıza kadar devam edebilirsiniz.

Yumurta ve Zeytinyağı
Bir yumurta ve bir yemek kaşığı zeytinyağı bir kase içerisinde karıştırılır. Saçların tamamına sanki boya uygulaması yapılıyormuş gibi sürülmelidir. Eğer kişinin yeterli vakti varsa en az 5-6 saat beklenmelidir.

Soğan Kürü

Bir adet soğan kabukları ile birlikte, birkaç parçaya bölünerek kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğanları suyun içerisinden alınır ve geriye kalan su ile saçlar yıkanır. Bu uygulama saç köklerinde karıncalanma hissi yaratabilir. Ancak bu geçici bir durumdur. Soğan kürü sık sık uygulanmalıdır.

Elma Sirkesi
Marketlerde satılan elma sirkeleri kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Saçların uzamasına büyük yardımcı olan elma sirkesi uygulaması yapılacaksa mutlaka organik elma sirkesi kullanılmalıdır. Duş alınırken bir kova su içerisine yarım çay bardağı organik elma sirkesi ilave edilir. Saçlar durulanırken bu su kullanılmalıdır. Elma sirkesi saç uzamasını desteklediği gibi kepek oluşumunu da engeller.
Saç dökülmeleri makalemizi de okuyunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar