Çıtır ve Lezzetli Karnabahar Kızartması Tarifi

karnabahar kızartması

Çıtır ve Lezzetli Karnabahar Kızartması Tarifi

Bugün sizler için çok farklı bir kızartma tarifi vereceğim. Patates kızartmasından sıkılanlar ve farklılık arayanlar, karnabahar kızartması tarifi tam size göre, bayılacaksınız. 

Karnabahar Kızartması Tarifi Gerekli Malzemeler:

·         1 tane orta boy karnabahar
·         3 tane yumurta
·         1 yemek kaşığı un ( Tepeleme)
·         Tuz

Kızartmak için:
·         Sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Yapılışı

1 – Karnabaharı saplarından ayırarak, ufak parçalara bölün.

2 – Tencerenin içerisine bölmüş olduğumuz karnabaharları koyalım 10 dakika haşlayalım. ( Çok fazla haşlamayın aman dikkat! Yoksa dağılır ve parçalanır). Haşlama işleminden sonra ocaktan alalım ve suyunu süzelim. Soğuması için kenarda bekletelim.

3 – Ayrı bir kap içerisinde un, yumurta, tuz iyice çırpalım. Haşlamış olduğunuz karnabaharları ilk önce bu karışıma bulayın. Ardından kızgın yağda kızartın. Rengi hafiften kahverengi olduğu zaman piştiği belli olur.

NOT: Karnabahar kızartması yanında en çok yoğurtlu sarımsak tercih edilmektedir. Kızartılan karnabaharın üzerine yoğurtlu sarımsak dökerek yiyebilirsiniz.

Dilerseniz üzerine küçük bir tavada margarin eritin ve içine pul biber ekleyin. Ardından yoğurtlu sarımsağın üzerine dökün. Bu şekilde çok lezzetli oluyor. Karnabahar kızartması tarifi gibi harika yemek tariflerimizden biri olan Baykuş Kurabiye yazımızı okuyunuz.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık,bende de un tuz ve yumurta karışımına maden suyu da ekliyorum o da farklı bir sos oluyor kızartmak için...

    YanıtlaSil
  2. Karnababahar'ı sevmem ama elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar