Çocuk Odasında Çalışma Alanı Nasıl Olmalı?

çalışma alanı


Çocuk Odasında Çalışma Alanı Nasıl Olmalı?


Çocuk odasında çalışma alanı gelişigüzel hazırlanmış birkaç eşyadan ibaret tutulamaz. Çocuklarımız en rahat ortamda derslerini çalışma hakkına sahiptir. Basit bir masa, sandalye ayarlayarak onları bizim seçimlerimize mahkum etmek yanlış bir düşüncedir. Çocuklar sevmedikleri bir ortamda fazla kalamaz ve konsantrasyon problemi çeker.

Çocuk Odasında Çalışma Alanı Düzenleme Önerileri

Çocuk odasında çalışma alanı düzenlemek günümüzde oldukça önem kazanmıştır. Tasarım firmaları piyasaya yeni, modern, kullanışlı mobilyalar sürerek talebi karşılamaya çalışmaktadır. Sadece güzel mobilyalar değil doğru kullanılan ışık bile çocuğunuzun zevkle derslerine çalışmasını sağlayacaktır.

Çocuğunuza Ait Bir Oda Olsun

Çocuğunuza çalışma alanı yapmak istiyorsanız evinizin salonunda küçük bir bölümü de kullanmak isteyebilirsiniz. Ebeveynler imkanları dahilinde çocuklarına özel alanlar hazırlayabilirler. Dikkat etmeniz gereken nokta gürültüden uzak, bol ışık alan bir çalışma alanı seçmeniz gerektiğidir. Eğer imkanınız varsa çocuğunuza özel bir oda ayarlayın ve burayı düzenleyin. Doğru seçimler yaparsanız size başarı olarak geri dönecektir. Çocukların dikkati kolayca dağılabilir bu yüzden sessiz, sakin bir alan düzenlemek çok önemlidir.

çocuk odasında çalışma alanı nasıl olmalıdır


Duvarların Rengi Bile Önemli

Çocukların odalarını beyaz, mavi renklere boyarsanız odaklanma problemleri ortadan kalkar. Sarı renk çocuk odaları için uygun görülmez. Konsantrasyon arttırıcı renkler arasında siyah da bulunmaktadır. Bilgisayarın arka planını siyah yaparak kullanabilirsiniz. Çalışma odasındaki mobilyaları açık renk seçmelisiniz. Çocuklar için çalışma alanı ferah, aydınlık bir ortamda olmalıdır.

Masa Seçimi

Çocuklar için çalışma alanı tasarlarken çocuğun seveceği mobilyaları almaya özen göstermeliyiz. Çocuklar kendi seçtikleri, severek kullandıkları objeler arasında daha mutlu olacaklardır. Çalışma masası odaya uygun büyüklükte olmalıdır. Odanın yarısını kaplayan bir çalışma masası hem göze hoş görünmez hem çocuğu bunaltır. Masayı camın önüne koymak gibi bir hata yapmayın. Çocuğun dikkati devamlı olarak sokakta oynayan arkadaşları tarafından dağıtılabilir. Masayı ışığı rahatça alabileceği uygun bir köşeye koyun. Ders kitaplarını koyduğu kitaplık masaya yakın bir mesafede olmalıdır. Bu şekilde devamlı olarak yerinden kalkmak zorunda kalmayacaktır. Etrafta dikkat dağıtacak resim gibi nesneler varsa kaldırın. 

Sandalye Seçimi

Çocuğunuzun saatlerce oturacağı sandalyeyi de titizlikle seçmenizi öneririz. Bel problemlerine yol açmayacak, sağlam, rahat ve ekonomik ürünleri biraz araştırmayla bulabilirsiniz. Sandalye seçimi rahat olmalıdır fakat aşırı rahat bir sandalye uyuşukluk yapacağı için tercih edilmemelidir.

Masa Lambası Seçimi

Masa lambası almak için oldukça zorlanabilirsiniz. Piyasada binlerce çeşit ürün her fiyattan satılmaktadır. Pahalı bir masa lambasına gerek yoktur.iyi ışık veren uygun fiyatlı bir masa lambası işinizi görecektir.

Çocuk odalarında çalışma alanı seçimi, tasarımı gibi aşamaları hayata geçirirken çocuğunuzdan yardım almayı unutmayın. Çalışma alanı içindeki her detayla ilgilenmiş olan çocuk zevk içinde yarattığı ortamda bulunmak isteyecektir.

Yıllık petek bakımı makalemizi de okuyunuz.


Yorumlar

  1. Yazınızı keyifle okudum. Anlaşılan doğru seçimler yapmışız. :-)
    Farklı olarak masa lambası yerine yerden ışıklandırmayı tercih ettik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar