Evde Doğal Cilt Bakımı, Tüm Cilt Tipleri İçin Öneriler


doğal güzellik


Evde Doğal Cilt Bakımı, Tüm Cilt Tipleri İçin Öneriler

Evde doğal cilt bakımı her kadının kendince uyguladığı bir bakım türüdür. Kadınların farklı güzellik sırları vardır. Eğer güzellik bizim için önemliyse mutlaka gündelik hayata katmamız gereken rutinleri tekrar hatırlatmak istedik. Bakımlı kadınların hepsinin ortak olarak uyguladığı güzellik sırlarına beraberce göz atalım.

Evde doğal cilt bakımı için geleneksel metotlar

-Öncelikle cilt tipimiz ne olursa olsun güneşten korumalıyız. Bunun için cilt tipimize uygun SPF 30 içeren güneş kremlerini tercih edebiliriz.

-Bol bol su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Kışın günlük 2 litre yeterli olabilirken, yaz aylarında ter yoluyla çok sıvı kaybettiğimiz için en az 3 litre su tüketmeliyiz.

-Yazın güneşten korunduğumuz gibi kışın da soğuktan korunmalı, yaza göre daha yoğun nemlendiriciler tercih etmeliyiz.

-Sigaranın vücudumuza olduğu kadar cildimize de zararı vardır. Sigara kullanan ve kullanmayan ve aynı yaşta olan insanların ciltlerindeki farkı hepimiz gözlemlemişizdir.

-Makyaj yapsak da yapmasak da cildimizi temizlemeliyiz. Gün boyunca maruz kaldığımız toz ve kir gözeneklerimizi tıkayıp cildimize zarar verir. Alkolsüz temizleyici losyon veya tonik kullanarak uyumadan önce bir parça pamuk yardımıyla cildimizi temizlemeliyiz. Pamuktaki renk değişimi şaşırtıcı olacaktır.

-Haftada 1 kez yapacağımız kil maskesi cildimizi beslerken aknelerden ve siyah nokta oluşumundan korur. Haftada 1 kez nem maskesi de yapmayı ihmal etmemeliyiz.

-Cilt tipimize göre yapacağımız masaj ve peeling ile cildimizi ölü derilerden de arındırmalıyız. Masaj kan dolaşımımızı hızlandıracak ve yeni hücrelerin oluşmasıyla cildimiz yenilenecektir. Cildimizi soğuk suyla yıkamak da kan dolaşımımızı hızlandıracaktır.

-Sağlıklı beslenmek de cilt sağlığımızı olumlu etkiler.

- Bol bol gülümsemek de cildimizin hatta hayatımızın gün geçtikçe güzelleşmesine yardımcı olur.


Evde doğal cilt bakımı önerilerimizi sevdiyseniz Ruj ve parlatıcı kullanarak harika dudaklar elde edin makalemizi de okumalısınız.

Yorumlar

  1. Güzel bir paket hazırlanmışsın bize canımmm. Teşekkürler 😍🌷🤚

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel tüyolar için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Çoğunu biliyorum ama uygulama konusu sıkıntılı. Özellikle su içmeyi çok unutuyorum. 🙈

    YanıtlaSil
  4. HArika öneriler. Ben cildime bir şey sürmesem de her gün temizliğimi yaparım. Yoksa cildim nefes alamıyor gibi bir ağırlık hissediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar