elma çayı

Isırgan çayı, ada çayı, elma çayı, enginar çayı her derde deva çaylar

Evimizde devamlı olarak kullandığımız farklı özelliklere sahip bitki ve meyve çaylarına değineceğiz. Belki her zaman kullandığınız belki de hiç adını duymadığınız çayların ne özelliklere sahip olduğunu merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam edin. Isırgan çayı, ada çayı, elma çayı, enginar çayı her derde deva çaylar ne özelliklere sahip.

Ada çayı:

Ada çayı evlerde en sık tüketilen bitki çaylarından birisi. Ağız problemleriyle en iyi savaşan bitki olarak gösterilen ada çayı ne yazık ki dişleri boyadığı için biraz zahmetli bir bitki. Gözenekleri sıkılaştıran ve yağlı ciltleri en güzel şekilde temizleyen ada çayı ağız kokusunu gidermede de etkilidir. Bir bardak suda demlendirdiğiniz ada çayıyla gargara yapabilir ya da kurutulmuş ada çayını ağzınızda çiğneyebilirsiniz. Çayını bir iki kupadan fazla içmek zararlıdır.Teri önler,yorgun ayakları dinlendirir.

Elma çayı:

Elma çayı nefes darlığına ve kalp hastalıklarına karşı çok etkilidir. Vücudumuzda biriken toksinleri atmaya yardımcı olur. Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendiren elma çayı karaciğeri besler, bağırsakları temizler. Vücudun direncini arttırır, yorgunluğu önler. Zihin açıcı olan elma çayı ayrıca böbreklerdeki kum ve taşları da düşürmede etkilidir. Ateşi düşürür, kanı temizler, hazmı kolaylaştırır. Elma çayı mucizevi bir meyve çayıdır.

Enginar çayı:

Karaciğer ve böbrek yetmezliğine çok iyi gelir. Enginar çayı obezite, sarılık, kurdeşen, romatizma,egzama ve kan dolaşımının düzenlenmesinde çok sık kullanılır. Enginar çayı kolesterolün sebep olduğu damar sertliğini, kalp ağrılarını,beyin kanamalarını önler. Kalbin en iyi dostlarındandır. Kanı temizleyerek vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar. Ayrıca mideyi dezenfekte eder rahat çalışmasını sağlar. Enginar çayı bin bir derde devadır.

Isırgan çayı:

Isırgan çayı idrar arttırıcı özelliğiyle idrar yolu iltihaplarında ödem çözücüdür. Metabolizmayı uyarır, organizmayı temizler. Vücuttan toksinleri atar, bakterilere karşı etkilidir. Kalbe çok faydalıdır.

Isırgan çayı, ada çayı, elma çayı, enginar çayı her derde deva çaylar dikkatli kullanılmak koşuluyla hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır.

13 Yorumlar

  1. ısırgan çayı ne kadar da faydası varmış.Diğer çaylarında bilgisini öğrenöiş olduk
    teşekkürler editör

    YanıtlaSil
  2. Çayı çok severim, şifalı olursa daha da güzel olur. Çok teşekkürler. Mimlenmek üzeresin :))

    YanıtlaSil
  3. Enginar çayı umarım benim böbreklerdeki kumu atmamada yardımcı olur ara ara kum yüzünden sancı çekiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Her şeyin fazlası zarar dozunda kullanmak lazım gelir elbete;)

    YanıtlaSil
  5. Bitki çaylarını çok seviyorum. Sürekli içerim. Hatta şu anda kayısı ve yeşilçay içiyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Isırgan çayının çok faydalı olduğunu duymuştum. Ama içmedim. İhmal etmemeli aslında..

    YanıtlaSil
  7. Isırgan çorbasını hiç içmedim bak merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
  8. Ada çayını çok severim.Digerlerini denemedim .
    Emeklerine saglik

    YanıtlaSil