KISIR
Uzmanlar günlerde sağlıklı yiyeceklerin yapılmasını salık veriyor.Ve mutlaka kısır bulunsun diyorlar.Zaten kısır Türk halkı tarafından çok sevilen bir çeşit salata.İçindeki yeşilliklerle ve doyurucu olmasıyla vazgeçilmezlerimiz arasında.İşte benim yapış şeklimle size bir kısır tarifi.
İÇİNDEKİLER:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
3 bardak kaynar su
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil ya da kırmızı biber
1 demet maydanoz
2 adet salatalık
1 adet domates
3-4 dal taze soğan
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Nane,pul biber,tuz
YAPILIŞI:
-Bulguru bir tencereye dökün.
-Başka bir kapta çok az yağla salçayı bir kaç dakika kavurun.
-Salçayı bulgurun üzerine döküp sıcak suyu ekleyin ve bir güzel karıştırın.
-Tencerenin kapağını kapatın yarım saat bekletin.
-Bu arada içine katmak için biber,domates,salatalık,maydanozu doğrayın.
-Bir tencereye çok az yağ döküp kuru,taze soğanları ve sarımsağı kavurun.
-Bunları bulgura ekleyip, karıştırın.
-Daha sonra bulgura tuz,nane,pul biber ve limon suyunu ekleyelim.
-Limon suyunu misafirler geldikten sonra da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
İÇİNDEKİLER:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
3 bardak kaynar su
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil ya da kırmızı biber
1 demet maydanoz
2 adet salatalık
1 adet domates
3-4 dal taze soğan
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Nane,pul biber,tuz
YAPILIŞI:
-Bulguru bir tencereye dökün.
-Başka bir kapta çok az yağla salçayı bir kaç dakika kavurun.
-Salçayı bulgurun üzerine döküp sıcak suyu ekleyin ve bir güzel karıştırın.
-Tencerenin kapağını kapatın yarım saat bekletin.
-Bu arada içine katmak için biber,domates,salatalık,maydanozu doğrayın.
-Bir tencereye çok az yağ döküp kuru,taze soğanları ve sarımsağı kavurun.
-Bunları bulgura ekleyip, karıştırın.
-Daha sonra bulgura tuz,nane,pul biber ve limon suyunu ekleyelim.
-Limon suyunu misafirler geldikten sonra da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder