BALIK KAFASI ÇORBASI

Balık pişirdikten sonra kafalarını ne yapıyorsunuz?Ben eskiden atardım sonra bir arkadaşım bu çorbayı yaparak değerlendirmemi söyledi.Çok leziz ve yararlı bir çorba özellikle balık sevmeyen çocuklar için yapabilirsiniz.İşte tarif:
İÇİNDEKİLER:
-Balık kafaları
-1  soğan
-1 patates
-1 havuç
-1 limon suyu
-2 yemek kaşığı un
-sıvı yağ,tuz,karabiber,nane
YAPILIŞI:
1-Balık kafalarını yıkayarak tencerede biraz su ile haşlayalım.
2-Pişince süzgeçle suyu ve balık kafalarını başka bir kaba ayıralım.
3-Tencereye sıvı yağı koyalım.
4-Soğanı rendeleyip,kavuralım.
5-Daha sonra üstüne balıkları haşladığımız suyu ekleyelim.
6-Havuç ve patatesi rendeleyerek suya ekleyelim.
7-Balık kafalarındaki etleri de ayıklayıp suya ekleyelim.
8-İçine tuz,karabiber,nane ekleyelim.
9-Şimdi terbiyesini hazırlayalım.Yumurta sarısını limon suyuyla iyice çırpalım ve unu ekleyelim.
10-Çorba suyundan bir parça alıp terbiyeye ekleyelim.Karıştırdıktan sonra azar azar çorbaya terbiyeyi devamlı karıştırarak ekleyelim.
11-Kaynadıktan bir,iki dakika sonra altını kapatalım.
AFİYET ŞEKER OLSUN.

Yorumlar

Popüler Yayınlar