Vücut sıkılaştırma önerileri

Kilo günümüzde sağlık açısından büyük problemler yaratabilmektedir. Kilo problemi olan insanlar genellikle diyetisyen eşliğinde zayıflamayı başarabilir fakat bazı bireyler metabolizmasının düzensiz çalışmasından dolayı yalnızca diyet yaparak kilo vermeyebilir. Bu durumda doktorların tavsiye edeceği vücut sıkılaştırma önerileri sağlıklı bir şekilde uygulandığında vücut kilo vermeye ve sıkılaşmaya başlar.

Vücut sıkılaştırmak için cerrahi müdahaleler yapılsa da yine de bu tür bir operasyona başvurulmadan önce, kişilerin egzersiz çalışmaları yapması her zaman daha sağlıklı olur.

 

Vücut sıkılaştırma

Vücudu Sıkılaştırma Önerileri Egzersizler

Vücudu sıkılaştırmak için internet üzerinde araştırma yaparak ve çeşitli videolar izleyerek egzersizler yapabilirsiniz. Fit bir görünüme sahip olmak hem dış görünüş açısından hem de sağlık açısından önemli bir unsurdur. Spor salonlarının yeterli gelmediği durumlarda evde de bu egzersiz aktivitelerine devam edilerek sağlıklı bir vücuda sahip olunabilir. İşte, başlıca vücut sıkılaştırma önerileri!

Karın Egzersizleri

Karın egzersizleri sarkan deri ve kasları toparlamaya yönelik hareketler içerir. Karın egzersizi yapmak ayrıca sırt kaslarını da geliştirmeye yardımcı olur.

Sırt üstü uzanılmalı ve kollar yukarı doğru uzatılarak hemen ardından bacaklardan birini de yukarı kaldırmak sureti ile yapılır. Sonrasında başlangıç pozisyonuna geri dönülür.

Şınav Egzersizi

Şınav egzersizi vücutta tüm kasların ortak bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

İlk aşamada şınav pozisyonu alınır.Dirsekler bükülür ve vücut ağırlığı ön kol üzerine verilir.Vücut bütünlüğü bozulmadan omuz ve ayaklar arasında düz bir hat oluşturulur. Hemen bu pozisyondayken yerden uzaklaşıp yakınlaşma hareketleri yapılır.

Plank Egzersizi

Vücut sıkılaştırma önerileri arasındagünümüzde plank egzersizleri de sıkça tavsiye edilmektedir. Plank egzersizi de aynı şınav egzersizinde olduğu gibi tüm vücut kaslarını harekete geçirir.

Bu egzersizi uygulamak için önce şınav pozisyonu alınır ve belli bir süre aynı pozisyonda durulur. Sırtın kasılma ve gevşeme hareketleri ile desteklenerek egzersiz süresi tamamlanmış olur.

Squat Egzersizi

Squat egzersizi ile kalça kaslarının çalışması hedeflenir.

Duvardan destek alınarak ayaklar omuz hizasında açılır. Kollar öne doğru uzatılarak hafifçe çökme ve kalkma hareketleri yapılır. Bu egzersiz kasları biraz zorlayabilir ancak kalçanın sıkılaşabilmesi için bu egzersizin belirli periyodlarla yapılması gerekir.

Etkili doğal zayıflama yöntemleri makalemizi de okuyunuz.

 

Tüm bu egzersizler rutin bir şekilde yapıldığında vücutta sıkılaşmayı sağlar. Ayrıca vücut sıkılaştırma önerileri arasında ağırlık kaldırma sporu da bulunabilir.

1 Yorumlar

  1. En kısa zamanda egzersize başlamam için bu yazı bir işaret oldu :)

    YanıtlaSil