Çatı katı dekorasyonu

Dekorasyon yapmak keyifli olduğu kadar son derece de zorlayan bir iştir. Hele hele bu mekanlar çatı katı ise bu zorlayıcılık kat be kat artar. Bir çatı katı denildiğinde akla gelen tavanların basık, zeminin düz olmaması, odaların küçük ve şekilsizliği de diğer ayrıntılardır. Ancak bu olumsuzluklara rağmen çatı katı dekorasyonu doğru ve zevkle yapıldığı takdirde inanılmaz bir mekan oluşturulabilir.

 Çatı Katı Dekorasyonu ve Oda Seçimleri

 Çatı katında bir oda oturma odası olarak tercih edilecekse cam önüne iki berjer koltuk ve bir küçük sehpa yeterlidir. Burada kişisel saatler keyifle geçirilebilir veya harika kahve sohbetleri yaşanılabilir. Halılar ve perdeler mutlaka çok sade olmalıdır.

 Çatı katı dekorasyonu özellikle profesyonel şekilde tasarlanırsa kelimenin tam anlamı ile şaheser bir yaşam alanı haline gelir. Dekorasyon fikirleri öylesine ucu açıktır ki; önemli olan yaşam tarzına uygun olanının seçilmesidir. Çatı katları dekorasyonları zor çalışmaların yapıldığı yerler olduğundan öncesinde net kararlar alınıp daha sonra pratiğe geçmesi önemli olan kısmıdır. Amaç her zaman ideal alanlar yaratmak olmalıdır. Eğer bir evde çatı katı varsa kişi burayı kendine özel bir şekilde dekore ederek ''size özel'' alan yaratılabilir.

çatı kat


 Çatı Katları Çalışma Odası Olarak Tercih Edilecekse

 Çatı katları çalışma odası olarak tercih edilebilir. Bu tercih doğrultusunda büyük olmayan ancak gerekli eşyalar ve mobilyalar kullanılarak alan sakince kullanılabilir. Bulunulan oda bir çalışma odası eşyalar kişinin üzerine üzerine gelmemelidir. Sakinlik, huzur, sadelik aranılan özelliklerdir. Açık tonlar tercih edilerek çok daha ferah bir ortam yaratılır.

 Çatı katları eski zamanlarda kullanılmayan eşyaların depolanması adı altında kullanım alanı iken şimdilerde gözde haline gelmiş; hobi odası, bir sinema odası, spor odası ya da çalışma odası şeklinde kullanılmaktadır. Mesela bir hobi odası olan çatı katında müziğe gönül vermiş biri ailenin diğer üyelerini rahatsız etmeden zamanını geçirebilir. Ya da bir dans tutkunu müziğini açıp dans edebilir veya erkek dünyasının vazgeçilmezi playstation turnuvaları için ideal alanlardır.

Çatı katları dekorasyonu


 Bir Çatı Katı Sinema Odası Olursa

 Film izlemek bir tutkudur. Hele hele evde olunan şu günlerde bu aktivite son derece faal süregelmektedir. Bu noktada bir çatı katı sahibi olunduğu takdirde sinema odası haline getirilmesi harika bir seçenektir. Geniş bir televizyon,rahat koltuklar ya da puflar, spot ışıklar ile keyif sağlanacaktır. Ve olmazsa olmaz bir buzdolabıdır. Film izlerken yiyip içmek kadar keyif verici bir durum yoktur.

Giyinme odası dekorasyonu hakkında detaylar makalemizi de okuyunuz.

 O kadar çok seçenek vardır ki; bir spor odası haline getirilebilir, bir yatak odasına dönüştürülebilir. Özellikle yatak odası kullanımlarında çatı katının çok daha derinlikli görünmesi için önerilen aynalardır. Çatı katı varsa kullanım alanı da sınırsızdır önemli olan iyi bir çatı katı dekorasyonu yapmak ve sonucunda alınan mutluluk ve keyiftir.

 

 

 

3 Yorumlar

  1. Merhaba bir sorum olacaktı da ben yeni bir blog açtım da ancak yayınlarım aramada çıkmıyor ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı ama çatı katı eksik :) olursa diye ekliyorum :)

    YanıtlaSil