cilt bakımı


Evde yapılabilen sivilce maskeleri:

Selamlar oldukça eskiden ülkemizde şimdiki gibi türlü türlü hazır maske çeşitleri bulunmamaktaydı. Sivilce lekeleri, sivilce tedavisi, sivilce kremi gibi sorunlarımız olduğunda dergi, gazetelerden ya da sağdan soldan duyduğumuz cilt bakımı maske  tarifleri ni  yemek defterlerimizin ardına yazar ve haftada bir kere yapardık. Reçetelerdeki malzemeler herkesin mutfağında bulunabilen ürünlerdi olmayanlar aktarlardan edinilirdi. Sonuçta yüzde yüz doğal maskelerdi, yediğimiz şeyleri cilt bakımı için yüzümüze sürüyorduk ve hala çok daha mantıklı geliyor yaptıklarımız.

Cilt bakımı sırları


Şimdi eski defterlerime not almış olduğum hala sakladığım bazı cilt maskesi reçetelerini sizinle paylaşma vakti geldi. Yalnız önceden uyarıyım doktorunuza danışmadan vermiş olduğum reçeteleri uygulamayın. İçeriğindeki maddelere karşı alerjik bir  reaksiyona sahip olabilirsiniz. Uyarımızı da yaptıktan sonra haydi başlayalım.



ERGENLİK SİVİLCELERİ/SİVİLCELER:


1-1 avuç papatya 1 adet pırasa ile suda kaynatılır. Daha sonra bir süzgece koyduğumuz pırasa ve papatyayı ezerek posasını elde ederiz. Elde ettiğimiz posaya Şahtere otu ve badem yağı katarak iyice yoğururuz. Sonuç olarak pomat kıvamına gelen yüz maske sini sivilceli bölgeye süreriz.

2-Bir Nar'ın  kabuğunu 2 çay bardağı sirke ile birlikte kaynatırız. Elde edilen sıvıya bir çay bardağı gül suyu ilave ederiz. Sivilceli bölgeye pamukla sürülür bu tonik.

3-Birer Gül, şahtere otu(sarılık otu)  ve papatya 2 çay fincanı sirkeli suda kaynatılır. Çiçeklerin süzülerek posası çıkarılır, dövülmüş nar kabuğu ilave edilerek yoğrulur. Ortaya çıkan krem 2 çorba kaşığı  badem yağı ile yumuşatılarak sivilceli bölgeye sürülür.

4-Şahtere otu Yarım su bardağı kadar kaynar suda yarım saat bekletilir. Su süzülür ve içine 2 çorba kaşığı badem yağı eklenir. Bu tonik sivilceli bölgelere pamuk ile sürülür.

5-Yarım fincan gül suyuna bir tatlı kaşığı bal katarız, yüzümüze süreriz. 20 dakika sonra ılık suyla temizleriz.

6-Bir yumurtanın akını bir çay kaşığı limonla çırpıp yüzümüze sürelim ve 20 dakika sonra temizleyelim.

7-Sivilceleriniz için bol bol elma yiyin. Eğer alma kabuklarını soyuyorsanız bunları cildinize koyabilirsiniz, biraz bekletip kaldırabilirsiniz. Ya da bir elmayı rendeleyip biraz balla karıştırıp yüzünüze sürüp 20 dakika sonra yıkayabilirsiniz.

8-Kına, mersin yaprakları sarımsakla birlikte dövülerek ezilir. Ortaya çıkan karışım dilimlenmiş incirle birlikte iki kase suda kaynatılır. Su iyice çekilince karışımı ezerek posasını çıkartırız. Posaya krem kıvamına gelene kadar zeytinyağı ilave eder karıştırırız. Bu krem sivilceli bölgeye sürülür. 20 dakika sonra yıkanır.

9-Kuru üzüm, hindiba tohumları ile havanda dövülür. Ezilen karışıma zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir. Sivilceyi yukarıdaki toniklerden biriyle temizledikten sonra bu kremi günde 2 kere sürebilirsiniz.

10-4-5 adet çileği 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştıralım 15-20 dakika sonra cildimizden temizleyelim.

11-2 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı tarçını karıştırıp. Yüzümüze sürelim.20 dakika sonra ılık suyla yıkayalım.

12-Gece yatmadan önce yarım limon suyunu yüzünüze sürün. Sabaha kadar uyuyup sabah temizleyin. Kızarıklık ve hassasiyet olursa hemen yüzünüzü yıkamalısınız. Hassas ciltler için uygun bir maske değildir.

13-İki kaşık  balı 1 kaşık limon suyu ile karıştırırız. Bir süre ocakta birbirine yediririz. Kaynayınca altını kapatırız biraz soğuyunca yüzümüze sürüp 15 dakika sonra çıkarırız. 10 gün boyunca cilt bakımı rutinimizde bu maskeyi yapabiliriz.

Evde yapılabilen sivilce maskeleri makalemizi sevdiyseniz Botoks Etkili Yumurta Maskesi yazımızı da mutlaka okumalısınız.

34 Yorumlar

  1. yaşım 28 ergenliği atlatalı da çok oldu ama ben hala kurtulamadım bu sicilvelerden. Özellikle çene ve yanak bölgemde mevcut. Çeşitli temizleyiciler denedimse de kurtulamadım birde yukarıdakilerden deneyeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir yazı olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. hiç denemedim sivilceler için böyle doğal maskeleri, bu konuda bilgi arayanlar için çok yararlı olmuş. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Birde benim gibi üşengeçler için bir çözüm yolu olsaydı 😅 oldum olası maske yapmaktan rahatsızım. 🙈

    YanıtlaSil
  6. Şu papatya, bal ve limon ne kadar faydalı yahuuu.. Her derde deva. Ben de her şeyin doğalından yanayım. Hatta bu ara organik yaşam, detokslar, süpergıdalar, rawfood, fermente yiyecekler vs. kafayı bozmuş durumdayım :) çok teşekkürler bu cilt maskelerini de hatırlattığın için canım.

    YanıtlaSil
  7. Çilek ve ballı tariflerin bence cildi toplayacaktır. Şahtere otunu ayrıca içmelerini öneririm. Damar açıcı ve kan temizleyici özelliği vardır. Bu arada bir doktorla görüşmeyi ihmal edilmesin. Hormonal nedenlerden dolayı da yaşanması muhtemel. Selamlar.

    YanıtlaSil
  8. Doğal yöntemlerle denenebilecek ne kadar çok tarif varmış.Bu listenin bir de cilt lekeleri için olanını yapabilir misin diye merak ettim :)

    YanıtlaSil
  9. çok güzelmiş :) bende değilde benim küçük kardeşim de oluyor :)) tam ona göre bir yazı olmuş :) benim de aklımda bulunsun emeğine sağlık canım benim :)sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Şu an çok ihtiyacım var :(

    YanıtlaSil
  11. Liste çok güzel arşiv gibi vallahi 💕

    YanıtlaSil
  12. ihtiyacı olanlar için harika tarifler :)

    YanıtlaSil
  13. Çok faydalı bir yazı olmuş, özellikle ergenlikteki gençler için gerçekten ilaç gibi :)

    YanıtlaSil
  14. Dursun bu yazı burda, güsel olmuş. Ne de olsa bi ergen annesiyim. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler denemek lazım 😊

    YanıtlaSil
  16. Ergen gençler sivilce büyük kabus teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilceye karşı harika formüller bu yazıda mevcut.

      Sil
  17. oleeey sol ihtiyacı olanlara sölemeliii :) eski yazın öne çıkmışşş :)

    YanıtlaSil
  18. baksanaaaa, blog keşif etkinliği vardı yaaaa, onu yenileyip bir daha yazsanaaa, düzenleyen arkadaşlarımıza da söyle yaaa :) bir dolu yeni arkadaşımız var, onlar da katılsınlar yaniii diyorum. o yazıyı güncelleyip bi daha yaz hadiiii :) olmaz muuu :)

    YanıtlaSil
  19. sivilceleri olmayanlarda kullanabilir bence..emeğinize sağlik efenim..✔😊

    YanıtlaSil
  20. Fıkır ve bilgi sahibi oldum teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilceler özellikle gençler için büyük problem

      Sil
  21. Çok güzel yazılar görüyorum bu blogda iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  22. eskiden küçükkene çok oluyordu ama şimdi tek tük oda sıkıntıdan oluyor ama evde yapılan doğal sivilce maskeleri bir çok kişiye faydalı olacaktır teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. bazılarını ben de evde deniyorum

    YanıtlaSil
  24. Sivilceler başa bela gerçekten. Özellikle ergenlik döneminde çok daha kötü oluyor. Bu doğal tariflerle sivilcelerden çok daha sağlıklı şekilde kurtulmak mümkün. Teşekkürler tavsiyeler için.

    YanıtlaSil
  25. Bu sivilce maskelerini ogluma uygulamaliyim 😊

    YanıtlaSil
  26. Ergenlik sivilceleri ne kötü şeydir çok faydalı bir yazı teşekkürler

    YanıtlaSil