tahtakurusu ilaçlama

Tahtakurusu Isırığı Evde Bitkisel Tedavisi

Zaman zaman vücudunuzda fark ettiğiniz, hangi nedenle olduğunu kavrayamadığınız böcek ısırıkları yatağınızda bulunan tahtakuruları yüzünden olabilir. Tahtakurusu nedir? Tahta kurusu ısırığı nasıl olur? Tahtakurusu ısırığı tehlikeli midir? gibi pek çok sorunun cevabını vereceğimiz makalemizi okumaya devam edin.

Tahtakurusu Nedir?

Tahta kurusu gün içinde karanlık yerlerde yaşayan geceleri insan ve diğer hayvanların kanlarını emerek beslenen yetmişten fazla türü olan kahverengi bir böcektir. Evlerimiz bu böceğin en sevdiği barınaklardandır. Tahta kurusu yavruları o kadar küçüktür ki fark edilmeleri çok zordur. Genelde gündüzleri ortalıklarda görünmedikleri için evinizde bulunduklarını fark etmeye bilirsiniz.

Tahtakurusu ısırığı nasıl olur?


Tahtakuruları genelde kırmızı noktalar bırakarak ısırırlar. Vücudunuzda kırmızı noktacıklar görüyorsanız evinizde tahta biti ya da tahtakurusu istilası olduğunu aklınıza getirmelisiniz. Kırmızı noktalar daha sonradan yumru haline gelecek ve kaşınmaya başlayacaktır. Diğer adıyla Tahta bitleri genellikle el, kol, yüz gibi bölgelerden ısırır ve aynı bölgeden tekrar ısırabilirler. Yatakta küçük kan damlacıkları görüyorsanız muhtemelen bir çok tahtakurusu tarafından geceleri ziyaret edilmektesinizdir.

Tahtakurusu ısırığı tehlikeli midir?


Eğer alerjik bir bünyeye sahip değilseniz tahta biti ısırığı çok kaşınmayacaktır. Herhangi bir hastalığa sebebiyet vermeyen ısırıklar kişinin bünyesine göre uykusuzluk, nefes darlığı, kaşıntı, mide bulantısı, baş dönmesi gibi sorunlara sebebiyet verir. Güçlü bir bünyeye sahip olsanız da yaşam standartları etkileyen bu haşerelerden kurtulmak için elinizi çabuk tutmalısınız.

Tahtakuruları neden olur?


Tahtakuruları sizin evinize gelmişlerse muhtemelen kaldığınız bir başka evden ya da otelden bavulunuza,eşyalarınıza yapışarak gelmiştir. Evinize yeni almış olduğunuz bir koltukla da taşınmış olmaları muhtemeldir. Evinize gelen tahtakuruları duvarlardaki çatlaklar, döşeme altları, yatak çarşafları gibi gizli bölgelere yerleşirler.

Tahta kurusu ısırığı tedavi yöntemleri


Tahta kurusu ısırığını fark ettiğinizde ilk iş doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz muhtemelen duruma göre Antibiyotik, steroid kremler ya da tabletler ile sizi tedavi edecektir. Eğer ağır bir durumunuz olmadığını düşünüyorsanız tahtakurusu ilacı olarak bitkisel yöntemleri deneyebilirsiniz. Aloe vera jeli bir çok yaranın iyileşmesinden kullanılmaktadır. Isırığın üzerine sürerseniz hafif ısırıkların çabucak geçtiğini ayrıca kaşıntıyı alacağını göreceksiniz. Isırığın üzerine limon sıkmak, kolonya sürmek ya da sabunla yıkamakta farklı önlemlendendir.

Tahtakurularından nasıl kurtulunur?


Tahtakurularından kurtulmak için tahtakurusu ilaçlama şirketlerini düşünebilirsiniz. Tahta kurusu ilaçlama şirketlerine internette küçük bir araştırma yaparak ulaşmanız mümkündür. Bu şirketler evinizdeki haşerelerin hangi bölgelere saklandığı konusunda uzman olup, özel ilaçlarıyla duruma anında müdahale edebilirler. Ancak yaklaşık 2 gün evde bulunmamanız gerektiğini unutmayınız.
Tahtakurusu ilaçlama gibi bir önlemi şimdilik düşünmüyorsanız bütün evinizi ve mobilyalarınızı sirkeli suyla silmenizi öneririz. Sirkeli su onları kısa sürede öldürecektir.

Marketten veya eczaneden edineceğiniz ilaçlarla da dikkatli olmak şartıyla evinizde hijyen sağlayabilirsiniz. Her 20 günde bir ilaçlamayı tekrar ederek yumurtadan çıkan diğer tahta kurularını öldürebilirsiniz. Defne yaprağı böceklerin sevmediği bir bitkidir. Defne yapraklarını kaynatıp evin kenar köşelerine sıkarak bir şekilde önlem alabilirsiniz. Sarımsak tozunuda evin belli köşelerine dökerseniz böcekler uzaklaşabilir. Bütün uğraşlarınıza rağmen bir sonuca varamazsanız profesyonel bir tahtakurusu ilaçlama şirketiyle bağlantıya geçerek tahta bitlerinden kurtulmalısınız. Yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı? makalemizi de okumayı unutmayın.


1 Yorumlar

  1. Oldukça alerjik bir vücuda sahip olduğum için bu benim için riskli. Zaten fobi durumum da olduğu için fotoğrafı geçip yazınıza odaklandım hemen. :) Sağlıkla ilgili hoş bir yazıydı, kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil