koreli kadınlar neden bu kadar güzel

Koreli kadınlar neden bu kadar güzel?

İlk kez 2005 yılında televizyonda yayınlanan "Düşlerimin Prensi" adlı Kore dizisiyle bir Kore sevdası gençler arasında başladı. Kore fan grupları hatta Kore delisi gençler ortaya çıktı. K-pop denilen müziğiyle, dizileriyle, neşeli sevimli, güleryüzlü halleriyle, güzel kızlarıyla Türkiye Koreli gençleri çok sevdi. Ve yaşantıları, giyimleri, yedikleri, içtikleri her şeyleri merak edilmeye, öğrenilmeye çalışıldı. Koreliler neden zayıf, koreliler neden renkli gözlü değil, korelilerin güzellik sırları hepsini araştırdık Google amcadan ayrıca Bae Su Ji, Im Yoon Ah, Ahn Hee Yeon derken adlarını bile ezberledik. Peki Koreli kadınlar neden bu kadar güzel?

Koreli kızlar neden güzel

Tabii ki zamanla sağlıkla parıldayan bembeyaz tenleri, dolgun dudakları, ipek gibi saçları, doğal güzellikleriyle Güney Koreli kadınların güzellik sırları da merak edilmeye başlandı. Genetik mi yoksa yaptıkları özel bir şeyler var mı kore kozmetik ürünleri etkili mi bende bu konuya bir aralar bayağı meraklı olunca sizler için bildiklerimi yazmaya karar verdik.

Son yıllarda, dünya çapında giderek daha fazla insan Koreli kadınların güzelliğinden büyülendi. Kusursuz ciltleri ve tatlı buklelerinden mükemmel orantılara sahip özelliklerine kadar neden sık sık gezegendeki en güzel kadınlardan bazıları olarak anıldıklarını anlamak kolaydır. Peki Koreli kadınlar neden bu kadar güzel?

En önemli faktörlerden biri genetiktir. Çalışmalar, Korelilerin güzelliğe diğer birçok etnik kökenden daha yüksek bir genetik yatkınlığa sahip olduğunu göstermiştir. Bu, Koreli kadınların daha iyi kemik yapısına, daha belirgin yüz özelliklerine ve genel olarak daha sağlıklı görünen bir cilde sahip olduğu anlamına gelir.

Koreli kadınlar da ciltlerine büyük özen gösterirler. Koreli kadınlara küçük yaşlardan itibaren ciltlerine bakmanın önemi öğretilir ve onlar da bunu ciddiye alırlar. Genellikle doğal içerikli gelişmiş cilt bakım ürünleri kullanırlar ve dermatoloğa düzenli olarak giderler. Cilt bakımına olan bu bağlılık, daha sağlıklı, daha yumuşak ve daha parlak görünen ve hissedilen bir ciltle sonuçlanır.

Koreli kadınlar ayrıca genellikle benzersiz görünümleriyle zenginleştirilen doğal bir güzelliğe sahiptir. Birçok Koreli kadın saçlarını uzun ve düz, genellikle kaküllü kullanır ve özelliklerini vurgulamak için sıklıkla kozmetik ve saç stilleri kullanırlar. 

Kore kozmetik ürünleri

Ben ilk kez bir Kore kozmetik ürünleri ni kullanmadan önce çokta beğeneceğimi düşünmüyordum fakat kullandığımda çok farklı etkilerle karşılaştım daha sonrasında başka ürünleri de kullandım ve oldukça memnun kaldım. Ve merakım bundan sonra arttı bu kadınlar için neden bu kadar özel ürünler üretiliyordu. Daha sonraları Koreli güzeller hakkında okuduklarımdan son derece çabasız mış gibi görünen güzellikleri için aslında saatler harcadıklarını öğrendim.

Zaten genetik olarak bir sempatiklikleri var o yadsınamaz ayrıca son derece mutlu, tasasız, kaprissiz insanlar fakat bir konuda çok titizler oda güzellik. Güzel olmak onlar için gerçekten aşırı derecede önemli bir konu, güzel olunca her kapının sonuna kadar açılacağını düşünüyorlar ve estetik ameliyatlar artık sıradan bir olay haline gelmiş. Estetikle kalmıyorlar ve devamlı olarak bakım ile de destekliyorlar fiziksel görüntülerini. Özellikle deneyimle diğim maskelerine hayran kaldım  eğer yazım beğenilirse deneyimle diğim Kore bakım ürünlerini ayrı bir yazı olarak hazırlayacağım.

Korelilerin güzellik sırları neler?

1-Cilt bakımı na çok önem veriyorlar. Cildin bembeyaz olması masumiyeti temsil ettiği için güzelliğin ilk şartı bu yüzden hemen hemen hiç güneşe çıkmıyor, kendilerini koruyorlar ayrıca çok küçük yaşlardan itibaren güneş kremi kullanıyorlar. Bütün kremleri beyazlatıcı etkiye sahip, beyazlatıcı maskeler son derece revaçta bazen de evde pirinç maskesi yaparak ciltlerini olabilecek en beyaz hale getiriyorlar. Pirinç unu maskesi ayrıca ciltteki lekelerinde rengini açıyor ve parlatıyor hadi böyle bir maskenin tarifini verelim.

Beyazlatıcı Pirinç Unu Maskesi:

Üç dört  tatlı kaşığı pirinç ununa bir tatlı kaşığı bal  yarım çay bardağı  su ekleyip iyice karıştırın. Özellikle lekeli kısımların üzerine daha yoğun sürerek cilde yayın. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Daha sonra cildinizi rahatlatmak için nemlendiricinizi sürün. Eğer alerjik bir reaksiyon fark etmezseniz haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Ayrıca bir avuç pirinci küçük bir kasedeki suda bekletip beyazlayan bu suyu da ciltlerine sürüyorlar.


2-Cilt temizliğine aşırı önem veriyorlar özellikle son derece nemli görünen bir cilt çok önemli onlar için bu yüzden  bazı yağlarla masaj yaparak ciltlerini temizledikten sonra temizleme köpüklerini kullanıyorlar; bizim ileri yaşlarda kullanmaya başladığımız cilt serumlarını sürüp daha sonra  göz kremi, gündüz ya da gece kremi sürüyorlar kore kozmetik ürünleri her ihtiyaca cevap veriyor. Yüz yoğası yapmayı da ihmal etmiyorlar. Bir çoğu yüzlerini yıkadıktan sonra ciltlerini yıpratmamak için havlu ile kurulamıyormuş.

3-Devamlı olarak yeşil çay içerek hem yaşlanmayı geciktiriyorlar hemde metabolizmayı hızlandırarak kilo almamaya çalışıyorlar.

4-Enfes saçları var, saç modelleri  çoğunlukla kaküllere ve topuzdan oluşuyor. Özellikle doğal görünmesini sevdikleri için açık kahve rengi tercih ediyorlar ve devamlı saç bakımı yapıyorlar. Saçlarının yumuşak olmasını ise şampuanlayıp yıkadıktan sonra en son banyodan çıkmadan biraz sirke koydukları su ile durulamalarına borçlular.

5-Artık estetik ameliyatlar çılgınlık boyutuna gelmiş öyle ki aileler kızlarına doğum günlerinde falan estetik ameliyatlar hediye ediyor. En çok yapılan ameliyatlar çift göz kapağı, burun köprüsü, çene , göğüs ve hatta bellerini inceltmek için kaburgalarından birini bile aldırdıkları söyleniyor.

6-Bol bol ceviz, fındık gibi kuru yemiş yiyerek ciltlerini yaşlanmadan koruyorlar.

7-Yüzlerinde yokmuş gibi makyajları seviyorlar bu yüzden ciltlerini mümkün olduğunca temiz tutuyorlar son derece hafif bir BB krem ya da CC krem, pigmentasyonu az rujlar ve allıklar tam onlara göre. Ben fondötenlerinden ve rujlarından denedim. Dediğim gibi son derece hafif yokmuş gibi ürünler ve içlerinde hafif ışıltılar var. Sürdüğümde yüzün bugün ne güzel parlıyor sözlerini her zaman duyuyorum. O dizilerinde gördüğümüz sanki dudaklarının rengi öyleymiş gibi duran rujları gerçekten enfes. Özellikle kore kozmetik ürünleri arasındaki vücut ısısıyla renk değiştiren rujlarını seviyorum. Bir resmimi yayınlamıştım hatta instagramda bu ürünler ile ilgili ayrı bir yazı hazırlayacağım.

kore  kozmetik

8-Koreli bayanlar en az 8 saat uyumaya dikkat ediyorlar. Böylece ciltleri iyice dinlenmiş oluyor.

9-Sadece yüzlerine değil ellerine ayaklarına da maske yapıyorlar envai çeşit maske çıkarmış Kore kozmetik markaları özellikle Oseque markasına ait ürünleri çok seviyorum ben. Peeling konusunda da son derece farklı ürünleri var. Vücut peelingleri kese gibi tüm ölü derileri gözünüzün önünde temizliyor. Silgi peeling deniliyor buna, daha önce hiç böyle bir ürün görmediğim için çok şaşırmıştım. Ayrıca doğal ipek kozası peelingiyle ciltlerini beyazlatıyorlar bundan da aldım henüz denemedim. Kullandığım kore ürünlerini Limonian adlı siteden inceleyebilirsiniz oldukça güvenilir bir online satış sitesidir.

10-Son derece tarz giyiniyorlar özellikle diz üstü çoraplar giyerek bacaklarını uzun gösteriyor ve mini etekle tamamlıyorlar. Şortta vazgeçilmezleri arasında.

11-Gözlerini daha büyük göstermek için circle lensler kullanıyorlar. Eyeliner sürerek gözlerini ön plana çıkarıyorlar.

12-Tabii ki bol bol su içmeyi asla ihmal etmiyorlar.

Evet oldukça uzun bir yazı oldu buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Koreli kızlar hakkında yazmış olduğum  Korelilerin 7 tonik tekniği okursanız sevinirim.

Koreli kızlar estetik mucizesi mi?

Koreli kadınların ayrıca formda ve sağlıklı kalmalarına yardımcı olan benzersiz bir diyet ve egzersiz yaklaşımı vardır. Meyve ve sebzeler gibi taze, sağlıklı yiyecekler yemeye odaklanma eğilimindedirler ve formda kalmak için düzenli olarak egzersiz yaparlar. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizin bu kombinasyonu, güzel görünümlerini korumalarına yardımcı olur.

Koreli kadınlar genellikle görünüşleriyle büyük gurur duyarlar. Nasıl göründükleri konusunda çok bilinçliler ve her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapmaya özen gösteriyorlar. Bu tutum, özgüvenli ve güzel kalmalarına yardımcı olur ve genel çekiciliklerine katkıda bulunur.

Koreli kadınların bu kadar güzel olmasının birçok nedeni var. Genetik yapılarından cilt bakımı ve diyete bağlılıklarına kadar, bu kadınların görünüşleri söz konusu olduğunda onlardan çok şey istiyor. Doğru tavırla, etnik kökeni ne olursa olsun her kadın güzel görünebilir.

Sonuç olarak şunu diyebiliriz. Koreli kızlar estetik ile mükemmel görünüme kavuşmaya çalışıyor ama doğal yöntemlerle de bu güzelliğin devamını sağlıyorlar. Pırıl pırıl parlayan daima nemli ve bembeyaz bir cilt en önemli özellikleri. Makyajı da hafif makyaj yapılmış göstererek doğal bir görünümü yakalamaya çalışıyorlar. Peki sizce Koreli kadınlar neden bu kadar güzel? Sizin bildiğiniz başka güzellik sırları varsa yorum yaparsanız sevinirim. Diğer Kore yazılarımızı okumayı unutmayın.

31 Yorumlar

  1. bebek gibiler gerçekten de hepsi aynı gibi:))

    YanıtlaSil
  2. Koreli kızların güzellik sırlarını sayende öğrenmiş olduk. Bu kadar özeni, bakımı, estetik olma cesaretini hangi ırktan olursa olsun kim gösterse eminim çok güzel olur. Ben şimdilik pirinç maskesi ile yet,neceğim sanırım :)) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. bizim evde de BTS nedeniyle bir Kore fırtınası esiyor hemen hemen 1,5 yıldır kızım tan bir army bana fenalıklar geldi ama yapacak birşey yok sabır:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızım daha o kadar hayran olamadı ama yakındır.

      Sil
  4. Yaaa super bir yazi olmus. Emegine saglik💙

    YanıtlaSil
  5. Bana çok yapay geliyorlar. Artik estetik olmaktan porselen biblo gibi olmuslar 😃😃😃

    YanıtlaSil
  6. Yaratılış sebebiyle olabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten kendilerine özgü bir görünümleri var Koreli kadınların..

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  9. oooo bayağı detaylı bi yazı omuş,emeğinize sağlık..🙂 koreli kızlar güzelliklerine çok düşkün bence de,ancak japonların eline kimse su dökemez diye düşünyom..çünkü bildiğim kadarı ile hem koreli hem de çinli gençlerin büyük çoğunluğu,japon gençliğine çok hayranmışlar,onlar gibi olmak için kendi aralarında yarışıyolamış adeta,yabancı sitelerde görmüştüm bi ara..bi de kore,japon ve çinlilerin büyük çoğunluğunda batılılara benzeme konusunda bi genetik değişimi yaşanmış mesela,bi koreliye bi japona bakınca yüz hatları hiç de bi asyalıya benzemiyo gibi sanki ,yani bu da çok önemli bence..bu yazıyı silmeyin çok güzel omuş bence..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık silmiycem ama noldu biliyormusun şimdi Googleda arattığımda o sildiğim yazı görünüyor bu görünmüyor üstelik onun linkinide Googledan kaldırtmıştım yani çok karışık daha uğraşamam napıyım Google istediği yazıyı göstermesin:))

      Sil
    2. google'a "Koreli kadınlar neden bu kadar güzel" dediğimizde ise çıkmıyo maalsef ama "Koreli kadınlar neden bu kadar güzel kelebeketkisi" diye yazdığımızda ilk sırada bu link çıkıyo...😊

      Sil
    3. Artık ne yapalım kısmet:))

      Sil
  10. Kendilerine özgü bir yapıları var Detaylı bie yazı olmuş canim

    YanıtlaSil
  11. Bu tüyoları deneyelim güzelleşelim bir an önce :)

    YanıtlaSil
  12. Güzel değil de sade ve doğal gibiler sanki daha çok lakin kendilerine dikkat etmeleri güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sade değiller aslında ama öyleymiş gibi yapmayı iyi beceriyorlar.

      Sil
  13. Koreli kadınların güzelliğini nazara vermeyelim. Bizim kadınlar alınmasın.:)

    YanıtlaSil
  14. ay evet çok güzeller hatırladım bu yazını ivit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bu yazı bana çok çektirdi Google çok sevdi sonra kenara attı artık uğraşmayacağım:))

      Sil
  15. Koreli kadınların güzel olup olmadığına hiç dikkat etmemiştim. Ama bembeyaz ciltleri var. Ve pirinç unu maskesinin faydalarını bizzat ben de yaşadım. Ama tabii yalnızca maskeyle olmaz. Düzenli uyku sağlıklı beslenme de önemli. Teşekkürler verdiğiniz tavsiyeler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler Korelileri yakından takip ediyor,hemen her şeyi biliyorlar Koreliler hakkında.Rica ederim.

      Sil
  16. merhaba bu renk değiştiren rujlar hakkında bilgi verebilir misiniz? instagramda bulamadım

    YanıtlaSil