kore ruj sürme

Gradient Lips -Kore Tarzı Dudaklar

Son günlerde Korean lips, gradient lips, kore ruj sürme, kore dudak makyajı, kore kozmetik ürünleri,  korelilerin ruj sürme teknikleri nedir gibi soruları çok fazla alıyorum. Bende Kore kızlarının dudak makyajını çok sevimli bulduğumdan dolayı kendimin de çok sık uyguladığı ve sevdiği bir dudak makyajı olan Gradient lips hakkında bilgi vermek istedim.

kore tarzı ruj sürme teknikleri

Gradient Lips ne demek?

Gradient lips sözcüğünü Türkçeye Degrade Dudaklar (Renk Geçişli Dudaklar) olarak çevirebiliriz. Koreliler tarafından çok sevilen ve uygulanan bu teknikte amaç dudakları mümkün olduğunca küçük ve doğal göstermek sanki az önce çilek yemişsiniz de dudaklarınız kızarmış gibi bir ifade vermeye çalışıyorlar.

Neden Gradient Lips?

Normalde hepimiz çeşitli yöntemler uygulayarak dudaklarımızı daha dolgun ve büyük göstermeye çalışıyoruz. Bunun için türlü operasyonlar bile geçiriyoruz ve sonuçta ortaya birbirinin aynı dudaklara sahip olunca bir tarzımız kalmıyor. Ben bu tarzı uygulamaya başladığımdan beri hemen diğer kadınlardan farklılığım la belli oluyorum. Ayrıca dudaklar küçüldükçe gözler kocaman ortaya çıkıyor. Kalıcı ürünler kullanınca da bütün gün süren bir etkisi oluyor. Kore kozmetik ürünleri bir harika.

Peki Kore tarzı ruj nasıl sürülür?

korean lips

1-Öncelikle makyaja başlamadan dudaklarımıza lip balm sürerek dudaklarımızı nemlendiriyoruz. Daha sonra ten makyajımızı yapıyoruz.

2-Ten makyajımız bitince dudaklarımızın hatlarını kapatıcıyla kapatıyoruz. Özellikle dudak yanlarımıza ürün uyguluyoruz.

3-Kapatıcı uyguladıktan sonra dudak görünümünü düzeltmek ve rujun kalıcı olması için lip primer uygulayabilirsiniz.

4-Daha sonra kore kozmetik ürünleri arasından bir ruju lip tint ya da herhangi bir ruju sadece dudakların iç kısmına sürüyoruz. Normal bir ruju bu şekilde sürmek zor olduğu için bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz.



kore tarzı ruj nasıl sürülür

5-Bir fırça yardımıyla iç kısımdaki rujları dışa doğru yavaşça dağıtıyorsunuz. Sadece dudaklarınızı birbirine sürerek daha doğal bir şekilde de dağıtabilirsiniz. Özellikle dudakların yan tarafına ruj değmesin ki daha küçük görünsün dudaklarınız.

6-Son aşamada da dudaklarınızın boyalı bölgelerine parlatıcı bir ürün uyguluyorsunuz. Benim elimde böyle bir ürün yoktu kızımın likit lip balmını kullandım. Ve işlem bitiyor.

Başka türlü bir teknik var mı?

İsterseniz dudaklarınıza kapatıcı yerine nude bir ruj uygularak hatları yok edebilirsiniz. Sonrasında dudaklarınızın iç kısmına pembe ya da kırmızı bir ruj uygulayarak dağıtarak ta oldukça güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Korelilerin Ruj Sürme Teknikleri

Kore dudak makyajı, Batı güzelliğinde görülen hiçbir şeye benzemeyen renkler, dokular ve tekniklerle dolu, başlı başına bir dünyadır. Bu zengin güzellik geleneğinin en ikonik görünümlerinden biri, bir gölgeden diğerine ince bir geçiş yaratmayı içeren gradyan dudaktır. Burada, gradyan dudakların temellerini ve bu görünümü kendiniz nasıl elde edebileceğinizi keşfedeceğiz.

Degrade dudaklar, dudaklarda bir derinlik ve boyut yanılsaması yaratmakla ilgilidir. Teknik, dudakların merkezine daha açık bir gölge uygulamayı ve kenarlar boyunca kademeli olarak daha koyu bir gölge oluşturmayı içerir. Bu, doğal bir kızarıklık yanılsaması yaratır ve dolgun, dolgun dudakların görünümünü verir. Tek başına giyilebilen veya güçlü bir göz kalemi veya iyi tanımlanmış bir kaş gibi Kore makyajının diğer unsurlarıyla eşleştirilebilen ince ama etkili bir görünüm.

Degrade dudaklara başlamak için birkaç temel ürüne ihtiyacınız olacak. Öncelikle, dudaklarınızı nemlendirmek ve makyajınız için pürüzsüz bir zemin oluşturmak için hafif, nötr bir dudak kremine ihtiyacınız olacak. Ardından, seçtiğiniz bir açık ve koyu dudak rengine ihtiyacınız olacak. Kremsi ve karıştırılabilir dudak renkleri arayın, çünkü bunlarla çalışmak daha kolay olacak ve istenen etkiyi yaratacaktır.

Degrade dudaklarınızı uygulamak için hafif dudak balsamınızı uygulayarak başlayın. Daha sonra açık dudak renginizi kullanarak dudaklarınızın ortasına az miktarda uygulayın ve kenarlara doğru dışa doğru yayın. Ardından, koyu dudak renginizi kullanarak dudaklarınızın kenarlarına uygulayın ve ortaya doğru içe doğru karıştırın. İstediğiniz gradyan efektini yaratana kadar renkleri karıştırmak için bir fırça veya parmağınızı kullanabilirsiniz.

Degrade dudaklarla ilgili harika şeylerden biri, görünümü cilt tonunuza, dudak şeklinize ve kişisel tarzınıza uyacak şekilde özelleştirebilmenizdir. Örneğin, koyu, zıt renklerle daha dramatik bir geçiş veya doğal dudak renginizi taklit eden daha ince gölgelerle daha yumuşak bir geçiş tercih edebilirsiniz. Farklı tonlar ve tekniklerle denemeler yapmak eğlencenin bir parçasıdır, bu yüzden etrafta oynamaktan ve sizin için en iyi olanı görmekten korkmayın.

Sonuç olarak, gradyan dudaklar, dudaklarınıza derinlik ve boyut katan klasik bir Kore güzellik görünümüdür. İster ince, günlük bir görünüm ister özel bir gün için daha dramatik bir şey arıyor olun, bu teknik başlamak için harika bir yerdir. Birkaç önemli ürün ve biraz pratikle, bu güzel, göz alıcı görünümü hemen yaratabileceksiniz.



korean gradient lips

Korean lips, kore ruj sürme, kore dudak makyajı, kore kozmetik ürünleri, korelilerin ruj sürme teknikleri, Gradient Lips -Kore tarzı dudaklar  sizce de son derece doğal, sevimli ve farklı durmuyor mu? Eğer Kore makyaj ürünlerine düşkünseniz
Koreliler neden bu kadar güzel? makalemize de mutlaka göz atmalısınız.

50 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Herkesin tarzi olmayabilir ama ben son gunlerde cok seviyorum canim❤

      Sil
  2. Bence Koreli kadınların yüz yapısı nedeniyle bu tip ruj sürme yakışıyor onlara.

    YanıtlaSil
  3. Ben makyaj yapmıyorum ama deneyebilirim 🙂

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı durmuş bence sen de :)

    YanıtlaSil
  5. Koreli kadınlar kadar kusursuz bir cildim olursa deneyebileceğim bir yöntem :)

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi güzel dudakları olanlar için değil. :D

    YanıtlaSil
  7. Ben bu tarz sürümü çok sevmedim ama büyük dudaklarda görünce beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben taktım son günlerde bakalım bir hevesimi alayım:))

      Sil
  8. hiç duymadığım bir yöntem, biraz uğraştırıcı, deneyenlere kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  9. Çok beğendiğim bir tarz sanada çok yakışmış ama benim dudakları iyice küçük gösteriyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde öyle nasıl bu kadar küçülttün ağzını diyorlar:))

      Sil
  10. Korelilerin kendilerine has tarzı çok ilginç..Bu Kore tarzı dudağı da öğrenmiş oldum sayende :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neleri var Koreliler tamamen farklı makyaj yapıyorlar

      Sil
  11. anadan doğma (full monty) kaçırılmayacak filmlerden, o kadar güzel kiii :)

    YanıtlaSil
  12. Bence sana kesinlikle çok yakışmış. Ben henüz denemedim ama bu yazıdan sonra bir deneme yaparım artık ;)

    YanıtlaSil
  13. umarım bir gün Kore ye gittiğini, koreden bildiriyorum tarzı bir yazını da okurum. Ben de akşam deneyeceğim. Sonuçları bildiririm.:)

    YanıtlaSil
  14. İşte en sevdiğim doğallık 😍 Çok yakışmış ki 😍

    YanıtlaSil
  15. Biz Türkler dolgulu büyük dudakları severken Korelilerin doğallığı beni bitiriyor valla 😍
    İnstagram hesabım : hilalllozturkk

    YanıtlaSil
  16. Üşenmesem aslında sonucu güzel olduğu için arada bir uygulanabilir :) instagram:suleedikmen

    YanıtlaSil
  17. Sana çok yakışmış canım bu yazıdan sonra bende deneyeceğim 😊 instagram hesabim (cikolatasigi123)

    YanıtlaSil
  18. Çok tatlı olmuş gerçekten benim dudaklarım zaten küçük olduğu için normalde ruj sürüncede böyle oluyor 🙈 zaten çok büyük dudakları sevmiyorum çok balon gibi geliyor bana 😄 (insta adım @ipekesirgen)

    YanıtlaSil
  19. Ilk defa bi bloga üye oldum ve gerçekten yararlı şeyler var bu arada çok tanışmış bu dudak tarzı sana ablacım💞 @rabiacftc_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkürler inşallah seversin diğer yazılarımıda

      Sil
  20. Ahahah bende deniyecegimm koca dudaklarımla🙄🙄🙄
    @sultan-cihan-hazel

    YanıtlaSil
  21. Ben bu tarzi pek sevmiyorum 😊

    YanıtlaSil
  22. Ben bu tarz ruju seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seviyorum korelilerin ruj surme tekniklerini❤

      Sil
  23. yapabilir miyim bilmiyorum, denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  24. korelileri severim pen,tarihi kore dizilerini izlerim..koreliler güzeldir bence, kore dudaklarını daha yeni duydum,çok ilginç..güle güle kullanın efenim..🤔

    YanıtlaSil
  25. Ben yorum yazmisim bu yaziya ama bir ekleme yapayim benim zaten cok kücük dudaklarim ruj sürerken büyük gösterecek sekilde sürmeye calisiyorum 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buda farklı bir sürüş işte büyük dudakları küçültme:))

      Sil