çimen-butik

ÇİMEN BUTİK OTEL-AKÇAY

Selamlar bugün size bir kaç yıldır her yaz gittiğim bir otel olan Çimen Butik Otel den bahsetmek istiyorum. Eğer siz de İstanbul'a yakın tatil yerleri nereler araştırıyor ve Ege denizini seviyorsanız mutlaka okumalısınız.

çimen-altınkum

Çimen Butik Otel Cennet Ege Bölgesinde

Öncelikle Balıkesir-Akçay maceramın nasıl başladığından söz edeyim.Ailemin bu civarlarda yazlığı olduğu için fazla uzağa gitmeden eşim ve kızımla baş başa tatil yapmayı istiyoruz. İlk olarak dört yıl kadar önce bu mevkide bulunan Turban tatil köyü ne gittik. Hayatımın en kötü tatili olduğunu söylemeliyim. Her şey dahil konseptte çalışan bir tatil köyüydü. Bir kilometre plajı olan ve bir sürü bungalow dan oluşan hoş bir yerdi. Fakat bu kadar büyük alanları işletmek gerçekten zor. Dokuz yıl evvel gene bu otele gitmiştik o sıralar Hollandalılar işletiyordu ve mükemmel bir tatil geçirmiştik.

çimen-akçay

Fakat dört yıl önce gittiğimizde bizi leş gibi odalar, karıncalar, kötü yemekler karşıladı. Odalarda sabun bile yoktu istediğimizde kalmadı dediler. Neyse fazla uzatmayayım. Üç gün sonra otelden kaçtık resmen ve bize oralarda bulunan güzel bir otel tavsiye edilmesini istedik.

Akçay Otelleri


Bir kaç kişiden Akçay otelleri arasında en iyisi olarak adlandırılan Çimen Butik Otelin adını duyduk. İkizçay mevkinde 9 odalı küçücük bir otel hayallerimizdeki tatili karşılamayacaktı belki ama denemeye karar verdik. İyi ki de denemişiz çünkü daha sonra bu otelin müdavimleri arasına girdik. Otel küçük bir aile işletmesi Algül ve Hüseyin Saban çifti kızları Dilara ile birlikte oteli çalıştırıyor.

çimen-bahçe

Otelin arka tarafında muhteşem bir bahçesi var. Yeşile hasret biz bol bol bu bahçede vakit geçiriyoruz. Yarım pansiyon olan otelde sabah kahvaltıları açık büfe şeklinde. Daha sonra çayımızı ve bardaklarımızı alarak bahçeye geliyor ve sabah keyfi yapıyoruz.

çimen-yemek


Bir de şunu söylemeliyim ilk gittiğimizden beri bir çok dost edindik çünkü burası öyle bir otel ki müşterileri her yıl geliyor ve biraz sıcak kanlıysanız bir çok arkadaş ediniyor, sohbetlerle dolu günler geçiriyorsunuz. Sanki bir yazlığınız var ve her yıl yaz arkadaşlarınızı görüyor gibi oluyorsunuz. Otelde kalan müşteriler gayet modern, kaliteli, düzgün ailelerden oluşuyor. Normal orta gelirli, iş güç sahibi insanların kaldığı bir otel. Çoluk çocuğunuzu alıp gidebileceğiniz güvenilir, samimi, sıcak bir ortam.

çimen-oda

Odalar gayet temiz, düzenli. Odalarda kasa, sıcak su, klima, televizyon mevcut fakat mini buzdolabı yok. Biz kahvaltıya inip bahçe keyfimizden döndüğümüzde tertemiz, düzenlenmiş bir odayla karşılaşıyoruz. Otelde arabanızı park etmek için alan da mevcut.

akçay-çimen

Çalışanlarda gayet güleryüzlü, sıcak insanlar. Kızım otelin bahçesinde de deniz bölümünde de güvenli bir şekilde gezinebildi aklınız çocuğunuzda kalmıyor. Akşam yemekleri benim için en önemli sorundu çünkü Akçay turistik bir yer ve ne yazık ki düzgün yiyecek bir şeyler bulmak zor. Son derece pahalı ve kötü yemekler yedikten sonra otelin yemeklerinin nasıl olacağını merak ediyordum. Korktuğum gibi olmadı ahçımız gayet nezih, doyurucu yemekler yapıyor. Sadece o yemekleri gidip bir lokantada yesek tonla para verirdik ve o kadar leziz de olmazdı.

çimen-butik

Otelin ön tarafı denize sıfır kahvaltı ve akşam yemeklerini üst kısımda muhteşem deniz manzarasını izleyerek yiyorsunuz. Daha sonra da alt kısıma geçerek şezlonglara yerleşerek bir adımda denize giriyorsunuz. Şezlonglar müşteriye göre yeterli sayıda var, aman erken gidelim şezlong kapalım derdi yok.

çimen-deniz

Deniz taşlık bunu söylemeliyim, bir deniz ayakkabısı mutlaka bulundurun yanınızda. Plajın bu kısmı oldukça sakin halk plajındaki karmaşa olmadan tertemiz denize girmek çok eğlenceli.

çimen-otel

Akşam yemeğinden sonra sol tarafa doğru yürüseniz bir kaç dakika içinde Altınkum tarafında sakin bir şekilde geceyi geçirebiliyorsunuz sağ tarafa yürüyerek beş dakikada Akçay ın curcunalı barları, gece yaşamını tadabiliyorsunuz.

Otelde yer ayırttırmak isterseniz mutlaka erken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü dediğim gibi otel müşterileri sabit ve kıştan herkes yerini ayırtıyor. Biz otel müşterileriyle toplanıp bir eğlenceye bile gittik. Zaman zaman otelde fasıl gibi etkinliklerde yapılıyor. Her şey dahil otellerin bitmek bilmeyen koşuşturmasından yorulduysanız, biraz kafa dinlemek yeşile ve doğaya doymak, yeni arkadaşlar edinmek, sıcak, samimi bir ortamda tatil yapmak istiyorsanız size tatil önerim Çimen Butik Otel olacak. Kendi çektiğim ve otelin sayfasından aldığım resimlerle size veda ediyorum. Sevgiler. Bu gezi yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Manyas Kuş cenneti 

Adres:Zeytinli mah.Etiler Cad.No:50 AKÇAY  Telefon:0266 384 16 04_0266 384 25 53 Gsm 0535 550 16 61




21 Yorumlar

  1. Ne güzel bir yermiş bir tatilden beklenecek her şey var 💜

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş. Butik otelleri daha çok seviyorum. Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Böyle mekanları ben de çok seviyorum <3

    YanıtlaSil
  4. Ben de Akçayı çok seviyorum. Ege de ayrı bir güzel. Kayınvalidemler Akçay da olduğu için her sene gidiyoruz. Bir seferinde mutlaka ben de ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Artık insanlar sakin ve ruhunu dinlendireceği yerler arıyor... Bulunca da evi gibi sahipleniyor..

    YanıtlaSil
  6. Butik oteller çok güzel oluyor sıcacık aile evi havasında :)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir yermiş. Yolum düşerse uğramak isterim.:)

    YanıtlaSil
  8. Sadece akşam yemeği manzarası için bile gidilebilir bence ;)

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel bir otelmiş kelebeğim özellikle bahçe ve denize yakınlığı dedin beni benden aldın :D Akçay merak ettiğim yerlerden not aldım. Emeğine sağlık kelebeğim :))

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel ne mutlu bir tatil olmuş. Aklımda olsun yemek , deniz ve temiz odalar tatilde gerçekten çok önemli bir yer tutuyor ☺️

    YanıtlaSil
  11. Geçen sene ki bir yazıymış ama ben bu sene yazıldı sandım sanırım yine oradasınız,mükemmel bir yer miş hele de manzarası .... :) İyi tatiller iyi bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil