Selamlar bugün uzun süre önce benden istenmiş bir yazıyı yazmaya karar verdim.Bu yazıyı henüz blogunu yeni açmış bir arkadaş özel olarak istedi çünkü bir kaç kelimeyle yaptığım açıklamaları yanlış anlamıştı bu yüzden detaylı şekilde yazmam gerektiği kanısına vardık beraberce.

Arkadaşın sorunu" Bloga nasıl daha fazla ziyaretçi çekilir?"Doğrusu bende çok fazla okunduğumu söyleyemem bazı arkadaşlar gerçekten müthiş okuma oranlarına sahip olduğunu söylüyorlar.Eskiden çok üzülürdüm neden bende o kadar okun muyorum diye zamanla fikirlerim değişti.Küçük fakat samimi bir kitleye hitap etmek en güzeli çünkü ben yazılarım okunsun istiyorum bu işten belli bir çıkar gütmüyorum.

Şimdi maddeler halinde blogunuzun okunması için neler yapmanız gerektiğini yazacağım;unuttuklarım olursa tamamlarsanız sevinirim.Keyifli okumalar...

1-SABIRLI OLUN:  

Öncelikle blog yazmanın sabır işi olduğunu söylemeliyim.Yavaş yavaş ilerler blog yazan kişi.Tabii bir anda popüler olmuş arkadaşlarda mevcut ama kendim adına ben son derece yavaş ilerledim.Takipçi sayınız günlerce artmayacak,yazılarınız ilk başlarda belki de hiç okunmayacak çünkü Google aramalarında blogunuz gözükmeyecek her şey o kadar yavaş ilerleyecek ki.Muhtemelen sıkılıp artık yazı girmeyeceksiniz.Böyle olacaksa hiç başlamayın.Yazık olur blogunuza.Ona sabırla emek vereceksiniz ki blogunuzda büyüsün serpilsin.

2-ALEXA SIRALAMASI:


 ALEXA sıralamaları diye bir şey belkide henüz duymadınız.Bu siteye tıklayıp blog adınızı girdiğinizde dünyada ve ülkemizde ne kadar okunduğunuzu görebilirsiniz.Bilmiyorum eskiden bayağı üstlerde çıkardım bu sıralamalarda artık üst sıralarda çıkmıyorum çokta önemsemiyorum.Bu konuda da hile yapanları duydum bazı programlar indirerek tıklanmalarını arttırıyorlar ya da para vererek üst sıralara çıkmayı satın alıyorlarmış.İki tane hediye ürün gelsin diye böyle şeylerle uğraşmaya hiç gerek yok.Blogunuz kapatılıverirse çok üzülürsünüz.Burayı zevk için açık tutun arada güzel bir iki hediyede emeğinizin karşılığı olacak ancak.

3-BLOG ZİYARETLERİ YAPIN:

Boş zamanlarınızda mutlaka okuma listenize girip blogları ziyaret edin ve farklı bloglara yorum bırakın.Genel olarak biz bloggerlar blogumuza yorum bırakıp üye olan herkesin bloguna gider yorum yapar ve üye oluruz.Tamam ben bu konuda kötüyüm biraz geç dönüyorum yorumlara fakat geçte olsa mutlaka dönüyorum.Siz yenisiniz o halde bol bol blog takibi yapıp yorum yapacaksınız ki insanlar blogunuzu ziyaret etsin ve sizi tanısın.Birilerinin size gelmesini bekleyerek zaman kaybetmeyin.

4-ÇEKİLİŞ YAPIN:

Blogunuzda ufak çaplı çekilişler başlatarak hem takipçinizi hemde ziyaret trafiğini arttırabilirsiniz.Artık çok katılım olmuyor ama 30 katılım olsa bile en azından 10 tanesi yeni takipçi oluyor.Eğer diğer sosyal mecralarda da duyurursanız  rakamı arttırabilirsiniz.Blog takipçisi çok özeldir.Onlara hediye vermek en sevdiğim.

5-BLOG KEŞİF ETKİNLİKLERİ:

Blog keşif etkinliklerine katılabilirsiniz.Gördüğünüzde mutlaka katılın.Ben geçenlerde katıldım ve katılan arkadaşların hepsiyle takipleştiğimiz için gelip yorum bırakan herkese döneceğim diye bir not bıraktım.Yeni blogger arkadaşlarda bu şekilde not bırakmış benden görünce kimse takip etmemiş.Muhtemelen önce katılanlar görmemiştir.Siz biraz daha atak olmalısınız.Katılan herkese gidin bloglarını takibe alın ve mutlaka etkinlikten geldim diye yorum yapın.Ziyaret ettiğiniz blogun son yazısına bakın tarih yakın zamandaysa o kişi size mutlaka geri dönecektir.Sinirlenip geri dönmedi diyerek iki gün sonra takipten çıkmayın.Uzun süredir blogger olan insanlar hemen geri dönemez çünkü sizdeki heves onlarda  yoktur ve yoğunluktan belki bir hafta belki iki hafta sonra yorumlara dönebilir.Sabırlı olun sitem etmeyin.

6-KONUK YAZARLIK:

Konuk yazar olarak aktif bloglarda yazılarınızı yayınlatın.Bedava bir reklam aracıdır bu eğer okunan belli bir kitleye sahip blog ise geri dönüşleri çok güzel olacaktır.Sizi insanlar tanıyacak,takibe alacak ve Google aramalarında çıkacak,backlink alacaksınız bunlar çok önemli konular.Başka sitelerde sizin sitenizin anılması sizin blogunuzun değerini arttıracak.

7-GOOGLE PLUS TOPLULUKLARI:

Google Plus topluluklarına üye olun.Daha sonra yazılarınızı buralarda yayınlayın.Farklı insanlar böylece sizi görüp blogunuza gelebilir.Ben bir yazıyı yayınladığımda gruplara atmışsam çok fazla geri dönüş alıyorum.Hele birde genel bir konuysa daha çok ilgi çekiyor çünkü makyaj gruptaki erkeklerin dikkatini çekmiyor.Birde mutlaka hesabınızı Google Plusa bağlayın çünkü bir yere yorum yaptığınızda adınıza tıkladıklarında blogunuz bağlı değilse kimse blogunuza gelemeyecektir.Blogunuzda mutlaka bir izleyiciler butonu olsun ki insanlar sizi kolayca takibe alabilsin.Bunların nasıl yapılacağını Google da bulabilirsiniz.

8-SOSYAL AĞLAR:

Yazılarınızı mutlaka twitter,facebook,instagram hesaplarınızdan yayınlayın.Ne yazık ki sadece blog yeterli değil hemen her mecrada blogunuzu temsil etmeniz şart ve bu benim en zorlandığım konu ama gençler bu konuda müthiş.

9-RESİM PROBLEMİ:

Resimleriniz mutlaka size ait olsun mümkün olduğunca Google dan falan resim almayın.Almak zorunda kalırsanız da kaynak belirtin.Bu konuda çok zor durumda kalmış insanlar tanıyorum.

10-TASARIMINIZ GÜZEL OLSUN:


Tasarımınız iç açıcı ,sade ve kolay anlaşılır olsun.Biraz paraya kıyarak insanların hoşuna gidecek tasarımlar yaptırabilirsiniz.Eğer o tasarımla tanındıysanız değiştirmeyin insanlar sizi hep öyle hatırlayacaktır.Geçenlerde kafama taktım tasarımımı değiştirecektim gene tasarımımı yapan arkadaşa danıştım sevgili TASARIM MASALLARI. Son derece efendi bir genç kendisi bana tasarımımı büyük bir zevkle yapmış olduğunu ve çok sevdiğini söyledi.Sonra aklımda farklı bir şey varsa yardım edebileceğini söyledi.İki gün düşündüm bir sürü sayfayı inceledim.Her baktığım sayfada şunu dedim benim tasarımım en güzeli.Kıyamadım,fark etmeden aramızda bir bağ kurulmuş.Bunu söylediğimde Selim arkadaşımız beni anladığını söyledi ve tasarımımı değiştirmekten  bu şekilde vazgeçtim.

11-İMLA KURALI ÖNEMLİ:


Yazılarınızda elinizden geldiğince imla kurallarına dikkat edin.Benim hiç yapamadığım bir şey fakat buna çok dikkat eden okuyucular mevcut.

12-BLOGGER GRUPLARI:


Bloggerlarla olan gruplara katılın zaman zaman instagramda ya da diğer mecralarda tanışan bloggerlar yeni gruplar kurarak bilgi paylaşımı yapıyorlar.Ben bunları hem yeni insanlar tanımak hem de bir şeyler öğrenmek açısından çok faydalı buluyorum.Facebook grupları da var yeni yazılarınızı buralarda yayınlıyarak okuyucu çekebilirsiniz.Yalnız sizde oradaki arkadaşların bloglarına gitmelisiniz onu söylemem gerek.Facebook gruplarına bir kaç örnek vermem gerekirse
Bloggerlar Burada
Blog Yazarları Dayanışma Platformu
Worldwide Bloggers vs...


13-SEO AYARLARINA UYGUN YAZI:

Bu konuda çok bilgili değilim fakat mutlaka etiketleme yapmak gerekiyor.Etiketler bölümünden 200 kadar karakter kullanarak yazınız hakkında etiket giriniz ki Google da görünsün yazınız.Ayrıca anlattığınız ürünün adının mutlaka yazının başında ve sonunda geçmesi gerektiğini biliyorum çünkü Google aramalarda yazınıın başını ve sonunu okur.Kalıcı bağlantıda ingilizce karakterler olmalı orayı biraz karıştırırsanız göreceksiniz ki kendinizi kalıcı bağlantıyı yani yazınızın linkini ayarlayabiliyorsunuz.Bu konuda ufak çaplı araştırmalar yapmanızı tavsiye ediyorum.

Evet şu anda aklıma gelenler bu konular eğer atladığım detaylar varsa lütfen sizde eklemler yapın ki yeni arkadaşlara yardımcı olabilelim.Bloga nasıl daha fazla ziyaretçi çekilir önemli bir konuydu bu konuda çok bilgiliyim diyemem ama bildiklerimi elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Sevgiler...


55 Yorumlar

  1. tasarımını bende beğeniyorum , lütfen değiştirme ... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bir yazı olmuş canım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok açık v net her şey ellerine sağlık��

    YanıtlaSil
  4. Alexa'yı duymamıştım, iyi oldu, teşekkürler. Sanırım en zor kısım blogun tanıtımını yapmak ve izlenmek.Bu konudan acayip muzdaribim :(( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla hepsi oluyor biraz sabırlı olmak gerek:))

      Sil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş.Kalemine sağlık 👏👏
    Özellikle gruplara katılmak görünür olmanızda,yazdıklarınızın daha fazla kişiye ulaşmasında çok etkili. Ben de bu sayede birbirinden güzel bloglar keşfettim

    YanıtlaSil
  6. Blog yazarları için, özellikle de blog yazmaya yeni başlayanlar için çok faydalı olabilecek bir yazı olmuş blog yazmaya yeni başlayanlar için dedim çünkü blog yazmaya başlayan kişilerin bir çoğu blogumun okunma oranı hemen artsın hemen yükseleyim düşüncesiyle hareket ediyor. Tabi hemen ziyaretçi sayısı artmayınca da blog yazmayı bırakıyor ve internet ortamına bir tane daha çöp blog katmış oluyor.

    Yazıda bahsetmediğiniz ve bence bunlardan çok çok daha önemli olan bir ek yapmak istiyorum bloga daha fazla ziyaretçi çekmek için öncelikle tanıtım yazısı yayınlatmanız gerekir. Tanıtım yazısının faydalarını blogumda yazmıştım.

    Güzel bir konuydu elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa mutlaka okuyayım acaba nerelerde tanıtım yazısını yayınlamak gerekir teşekkürler

      Sil
    2. Rica ederim.
      Site içeriğinizle benzer sitelerde ve site değerleri yüksek olan sitelerde tanıtım yazınızı yayınlatmanız daha iyidir, tanıtım yazısındaki linklendirmeler ne kadar doğal olursa o kadar çok iyi sonuç alabilirsiniz.

      Sil
  7. Benimde hic anlamadigim seyler :) ama google plus topluluklari cok ise yariyor.Herkede tavsiye ederim :) ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. çok güzel ve sade anlatım olmuş,paylaşım için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  9. Düzenli aralıklarla içerik eklemek, etiketleri bol bol kullanmak yerine genel başlıklar altında yazıları toplamak, diğer blog yazılarına yorumlar yapmak gibi detaylar da düşünülebilir. Okuyanlar için faydalı bir yazı olmuş . Yeni başlayanlar bu uyarılara kulak verirse bizlerin başlarda yaptığı hatalara düşmezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıya katkıda bulunduğunuz için teşekkürler yeni arkadaşlara yol göstermek lazım:))

      Sil
  10. Şu Alexa bayağı ilginç bir uygulamaymış.Öyle istatistiklere çok takılan biri değilim ama kendimi görmüş oldum en azından :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel ve fazlasıyla bilgilendirici bir yayın olmuş. Yeni başlayan birisi olarak bunların hepsini programlı şekilde dikkate alıyorum.

    YanıtlaSil
  12. Harika olmuş emeğine sağlık ☺️

    YanıtlaSil
  13. Faydalı bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  14. Çok faydalı bir yazı olmuş, emeğine sağlık canım :*

    YanıtlaSil
  15. Eline sağlık canım çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten de 🤗

    YanıtlaSil
  16. Kelebeğim çok aydınlatıcı ve her kelimene katıldığım bir yazı olmuş. İki senedir blog yazan biri olarak aktiflik, bloglara dönme, ceo'ya uygun yazma, tasarım ve dil özellikle çok önemli diye düşünüyorum. Emeğine yüreğine sağlık canımm kelebeğim <3 :))

    YanıtlaSil
  17. Çok yararlı olmuş yazın canım teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş 🌺 Ellerine , emeğine sağlık canım ❤️

    YanıtlaSil
  19. Keşif etkinlikleri çok işe yarıyor ❤️

    YanıtlaSil
  20. Eline sağlık arkadaşım çok güzel ifade etmişsin sevgilerimle 😍

    YanıtlaSil
  21. Önemli noktalara değinerek çok faydalı bir yazı yazmışsınız, elinize sağlık. Yazdıklarınız birçok kişiye fayda sağlayacaktır. Bende bir şeyler eklemek istiyorum, başka blogları takip etmemiz gerektiğini yazmışsın ama bence fazlasının zarar vereceğini düşünüyorum. Bence ilgilendiği ve beğendiği konuları yazan blogları takip etmek daha faydalı olacaktır. Yoksa erkeklerin çoğu makyaj ile ilgilenmez ve makyaj blogunu takip etmek fayda sağlamaz. Bu sebeple okuma listesinde kuru kalabalıklık yapacak ve belki de ilgilendiğimiz bir yazıyı kaçırabileceğiz. Geri dönüşü için önümüze gelen her blogu takip etmeye gerek yok bence. Oluruna bırakmak gerekiyor. Bir de her şeyin başı özgünlük ve istikrar. Bu ikisi olduğu sürece er ya da geç isteğimize ulaşabiliriz. Son olarak Blogger'da yazı yazmayla ilgili "Blogger'da Arama Motorlarının Beğeneceği Türde Yazılar Nasıl Yazılır?" ve "Blog'da Yazı Yazarken Dikkat Edilesi Şeyler" yazılarımın az da olsa faydalı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ilerlemek icin kendi alaninda insanlarin neler yaptigini bilmek gerek haklisiniz ilgi alani olmayan bloglari takip etmemek lazim tesekkurler katkilariniz icin💘

      Sil
  22. Çok faydalı bir yazı olmuş çok teşekkürler. Bilmediklerimi de sayende öğrendim. Emeğine sağlık 😘

    YanıtlaSil
  23. Ingilızce karakter olayını bilmiyordum başlığım neyse onu kullanıyordum hep. Bir de imla kuralları daha da cok harf hatalari yapmasam..teşekkürker yazı için:)

    YanıtlaSil
  24. Eline sağlık canım hepsini not ettim :)

    YanıtlaSil
  25. Bloglar için önemli bir nokta yorum almak.Okunduğunuzu anlamanın önemli bir göstergesi. Alexa sıralamasını düşüren en önemli parametrelerden biri de yazılarınıza yorum yapılması. Ayrıca yeni bloglarin alexa değeri yüksek dizinlere bloglarini eklemeleri tavsiyem.Ve webmaster forumlarina üye olmaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu teknik işler gerçekten o kadar zor geliyor ki bana teşekkürler:))

      Sil
  26. Çok güzel bir yazı olmuş,eline sağlık canım

    YanıtlaSil