Selamlar dünkü yazımdan sonra gerçekten ilginç bir arkadaş çevresine sahip olduğumu fark ettim.Dünkü yazımı okumak isterseniz BURADAN lütfen.Aslında arkadaşlık kurmakta oldukça zorlanan bir insanımdır düşününce hep arkadaşım diyen insanların aslında hiç arkadaşım olmadıklarını gördüm.Kendim için demiyorum ama eğer kendinize güveniniz varsa,başarılıysanız,güzelseniz üstüne havalıysanız,çok hayranınız varsa hiç kimse sizinle arkadaş olamıyor.Bir süre sonra kıskançlıklar,sizi küçük düşürme davranışları başlıyor.En iyisi evinize girip kapıyı kapatmak diye düşünüyorum.

   Dediğim gibi son derece ilginç arkadaşlarım var benim bugün size başka bir lise arkadaşımı anlatmak istiyorum.Bakalım siz de hikayesini ilginç bulacak mısınız?

   Ç yi aslında ortaokul vakitlerimden beri tanırdım ama lisede aynı sınıfa düştük ve samimi olduk.Sarı saçlı,mavi gözlü,zayıf ve bence oldukça güzel bir kızdı.Ama arkadaşım çok kısmetsizdi.Herkese bir sürü çıkma teklifi gelirken benim arkadaşıma hiç gelmezdi.Yalnız çok saf bir kızdı herkesin yanında "Yaa sende bir sevgili buldun ben hala bulamadım."derdi.Yani bütün sınıfın hatta okulun onun bir erkek arkadaş aradığından haberi vardı.

   Sadece bir kere biri çıkma teklif edecek gibi yaklaştı ama oda meğer sınıftaki başka bir kıza yaklaşmak için öyle yapmış sonra diğer kızla çıkmaya başladı.

   Bir gün biz teneffüsteyken biri Ç'nin Edebiyat kitabının arasına bir not bırakmış.Gizli hayranı olduğunu yazmış ve saat 12 de kantinin önünde buluşmak istediğini belirtmiş.
Bizim kız bir sevindi ki sormayın,havalara uçuyor.Yalnız bize garip geldi bu durum ya biri şaka yapıyor olmasın dedik.Çok kızdı "Size aşk mektupları geliyor ne yani bana gelemez mi?" dedi.Ve kantinin önüne gideceğini söyledi.

   Öğlen arası bir işimiz vardı hızlıca halledip koşa koşa kantinin önüne gittik.Bir de baktık ki bizim kız kantinin önünde dikiliyor ve sınıfın bütün erkekleri karşıya dizilmiş buna bakıp gülüyor.Zorla koluna girip götürdük hala belki gelir durun bekleyelim diyordu.

   Ardan yıllar geçti okul bitti,üniversiteler bitti ve çalışma hayatına başladık.Artık yavaş yavaş herkes evlenme moduna girdi.Bu uzun dönemde bizim arkadaşımız hala birini bulamamıştı.Hiç unutmam bir arkadaşın bir kaç gün sonra düğünü vardı ve son kez bir parkta buluşmuştuk.Başka bir şehire gidecekti evlenecek arkadaş.Ç hala aynı şekilde"Ne güzel evleniyorsun ben hala birini bulamadım."diyordu.Arkadaş dayanamadı ve "Keşke benim yerime sen evlenseydin o kadar üzülüyorum ki inan içim buruk gideceğim"dedi.

   Sonra bir kaç ay sonra bende evlendim ve diğerleri de geride hep buruk bakışlarını hatırlarım arkadaşımın.Ben yaklaşık 4 yıllık evliyken bir gün Ç aradı ve nişanlanacağını söyledi.O kadar mutluydu ki anlatamam.Özellikle benim ve diğer arkadaşlarımın memlekette olduğu dönemde bir tarih almış hepimizi bekliyormuş.Çok sevindim.

   Yaz tatiline ailemin yanına gittiğimde nişan tarihi geldi,çattı.Kalktım gittim herkes oradaydı tüm lise arkadaşlarım herkes çok heyecanlı bizim kız herkesten heyecanlıydı.Hiç unutmam pembe bir prenses kıyafeti giymiş ve çok güzeldi.Hepimiz damat beyi merak ediyorduk.Görürsünüz şimdi dedi bir odada oturmuş hep beraber son sigaralarımızı içerken.

   Az sonra damat beyi gördük ve şok oldum.O kadar yakışıklıydı ki ve gayet güzel dolgun maaşlı bir işi vardı.Hepimiz şok olduk.Yani Ç'ye şunu demeden edemedim."Bekledin bekledin ama hepimizin bulduğundan çok daha iyisini buldun Allah mesut etsin."Herkes damada bayılmıştı.Ç mutluluktan havalara uçuyordu her şey harikaydı.

   Düğünlerini hemen yapmak istemişler nişandan sonra fazla beklemediler.Ne yazık ki ben katılamadım ama annem gitti.Oda çok yakışıklı bulmuş damadı.Neyse bizim kız evlendi ve İstanbul a yerleşti.

   Uzun süre göremedim ama telefonla konuştuk ara ara.Dediğine göre her şey yolundaydı.Yalnız bir bayram eşinide almış annem ile bayramlaşmaya gitmiş.Annem telefonda "Ç eşiyle hiç anlaşamıyor çocuk ona bağırıyor hep oda çok fazla konuşuyor.Fazla sürmez bu iş."demişti.

   Aradan 6 yıl geçti defalarca telefonda konuşmamıza rağmen Ç herhangi bir olumsuzluktan bahsetmemişti.Her şey harikaydı anlattığına göre.Çocukta şu anda düşünmüyorlardı çünkü Ç anoreksiya hastalığına yakalanmıştı ve yeni atlatmıştı.

   Sonra bir gün beni aradı ve boşanacağını söyledi.Olmuyor dedi anlaşamıyoruz.Oldukça şaşırdım her şey harikaydı ama anlatmadığı bir şeyler vardı demek.Sağlık olsun dedim.

   Anneme durumu anlattım.Ya dedi aslında ben komşulardan bir şeyler duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum annesiyle bir konuşacağım.Bir kaç gün sonra annem aradı.Annesiyle konuşmuş ve duyduğu her şey doğruymuş.Aslında oranın yerlisi herkes durumu biliyormuş.Haberi alınca şok üstüne şok oldum.

   Meğer bizim kızın evlendiği çocuk çift cinsiyetliymiş.Çocuğun ailesinde bir kaç tane daha çift cinsiyetli varmış.Ve bunu çoğu kişi biliyormuş.Ç bunu bile bile sırf evlenmek için kabul etmiş çünkü evlendikten sonra belki ameliyat olur,düzelir diye düşünmüş.Bilmiyorum artık detayları hiç bir şey istediği gibi olmamış yani bizim kız sadece evlenebilmek için evlenmiş ve boşandığında kız oğlan kızmış.

  Haberleri duyunca gerçekten şok oldum ama Ç asla bu durumu kimseye açıklamadı.İstanbul da kaldı memlekete geri dönmedi ve orada çalışarak tek başına yaşamaya devam etti.Bir kere görmek istedim müsait değildi olmadı.

   Aradan yıllar geçti.İki yıl önce beni tekrar aradı ve evleneceğini söyledi.Bir boşanmış beyle tanıştırmışlar bunu.Adamın çocuğu yokmuş.Devlet memuruymuş.Hayırlısı olsun dedim.

   Şimdi iki yıllık evliler ve bir yaşında bir kızları var.Sosyal medyadan izlediğim kadarıyla oldukça da mutlular.Bana çok yakın bir ile tayinleri çıktı.Beni görmek istiyor ama bilmiyorum ben korkuyorum.Çünkü her suratına baktığımda sakladığı sır aklıma gelecek ve kendimi tanıyorsam içimden hep ben biliyorum demek gelecek diye korkuyorum.

   Biliyorum arkadaşımın mutluluğu önemli onun adına çok seviniyorum ama bende farklı bir insanım işte bazı şeyler içimi rahatsız ediyor.Bu yüzden pek görüşmek istemiyorum.Acaba gene yalanlar duyacağımdan mı korkuyorum...

 

 
 

23 Yorumlar

  1. Gerçekten ilginçmiş. Yani insan üzülür tabii bütün arkadaşları evlenmiş mutlu mesut yaşarken kendinin yalnız olmasına. Ama sırf ben de evlendim millet diyebilmek için saçma bir evlilik yapmak çok yanlış bir karar olmuş. Umarım şimdi gerçekten mutludur. Görüşme olayını da iyi düşünün derim biraz empati kurup öyle karar verin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan hayatı boyunca neler görüyor böyle anlatınca fark ediyor başkasından duysam inanamayacağım olaylar aslında:))

      Sil
  2. Görüşüp görüşmemek sizin tercihinize kalmış ama kendimden biliyorum ki maalesef arkadaşlıkta işin içine güven sorunu girdi mi hiç bir şey eskisi gibi olmuyor.

    Eşi ile ilğili durumu belkide paylaşmak istememiştir.Onun iç alemini ve duygularını bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim.

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız işte sorun orada annesinden değilde arkadaşımın ağzından duymuş olsaydım çok daha yakınlaşırdık ama bu olay aramıza mesafelerin girmesine neden oldu:((

      Sil
  3. Güven bir kez kaybedildi mi, tekrar kazanılması çok zor oluyor. Yine de Ç'nin açısından olaylara bakmak insanı yumuşatabilir. Psikolojik olarak kendini o dönem evlenmeye zorlamış ve anladığım kadarıyla çift cinsiyetli yani hermafrodit biriyle evlenmiş. Mutsuz olmuş ve bunu çevresinden saklamış. Çünkü insanların ona sürekli tavsiyeler vermesinden ve eşiyle olan durumuna acımasından yorulmuş olabilir. Tabii bunlar sadece bizlerin tahminleri.
    Umarım arkadaşın Ç, bundan sonra çok mutlu olur ve sende onunla eskisi gibi olmasa bile arkadaşı olarak görüşürsün.

    YanıtlaSil
  4. Dünkü hikayeyi de okumuştum ama bu gün yok artık dedim. Allah her şeyin hayırlısını versin. Gerçekten arkadaş çevreniz de çok ilginç insanlar varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkaten insan yazınca fark ediyor etrafında normal birilerinin olmadığını:))bende daha ne olaylar anılar var yaş kemale erince seninde olacak canım:))

      Sil
  5. yani bunu saklaması gayet doğal bilinmesini istemeyebilir gururunu kurtarmak için gayet doğal bence yalan söylemeye girmez bu bildiğinizi belli etmeniz de gerekmez bence.. zaten biliyordur o kişi bildiğinizi büyük olasılıkla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele annesinden,komşulardan öğrenmek söylemeyebilir ama aramızda sırlar olarak eski sıkı dostluklar olmuyor işte arkadaşlık sadece tanıdığın birine dönüşüyor yoksa bana karşı hiç bir kötülüğünü görmedim iyi kızdır ama işte durumda beni rahatsız eden açıklayamadığım bir şeyler var.Aradaki bağı öldüren,dostluğu bitiren aramıza buz dağları koyan bir şey bilmiyorum anlatabildimmi?

      Sil
  6. Allah mesut etsin inşallah. Artık yalan söylemez bence o yıllarda kendince inat etmişti

    YanıtlaSil
  7. Onun da sonuçta zor bir hayatı olmuş, kolay değil öyle şeyler yaşamak. Bilinsin de istememiştir, haksız diyemem ki... Allah korusun, başa gelmeden yargılamak kolay...
    Bence içinizden gelmiyorsa görüşmeyin. Ne kendinizi ne arkadaşınızı üzmezsiniz böylece.

    YanıtlaSil
  8. Ben okurken X şahısı birazda olsa onun dünyasından bakmaya çalıştım. Anlatmaması gayet normal İnsanlık hali Rabbim her durumun hayırlısını bizlere nasip etsin Başımıza gelse Kim bilir bizler neler yaparız. Birde açıkçası ben olsam anneme kızarım. Çünkü bu tarz konular mahrem konular gibime geliyor. Ben özel ailevi durumlarımı Çok anlatmam buda benim krakterim Bu arkadaşlığı veya dostluğu bozmaz diye düşünüyorum. Hepimizin kendimize ait sırları var Birde bu yönünden bak ve nacizhane ne olursa olsun sen sırt çevirme derim. Otur karşına onu al konuş ama sırt çevirme ben öyle yapıyorum. Kırılsamda alıp karşıma konuşuyorum. İnan bu beni daha rahatlatıyor. İletişim en önemli durum Nacizhane sadece öneri yanlış anlama ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şu annneler yokmu sır mır bilmezler yoo sırt çevirmem zaten gene ararız konuşuruz da eski samimiyet olmaz işte

      Sil
    2. Ah şu annneler yokmu sır mır bilmezler yoo sırt çevirmem zaten gene ararız konuşuruz da eski samimiyet olmaz işte

      Sil
  9. Gayet normal anlatmak istememesi bence de. Umuyorum en kısa sürede buluşursunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet canım sağol güzel yorumların için:))

      Sil
  10. ya çok tuhafmış, ne acayip şeyler oluyor etrafımızda ama yüzde birinden haberimiz olmuyor.. geçekten çok şaşırdım. ama derler ya kimse göründüğü gibi değildir mutlaka iblinmeyen bir yanı vardır iyi ya da kötü diye.. ne kadar doğru bir laf.. Allah hepimize sağlık, huzur versin..

    YanıtlaSil
  11. Yazının sonunda ağzım açık kaldı. Üniversitedeyim ve bu tarz düşünen birçok arkadaşım var maalesef... Bazen insanların tek amacı sevgili ya da eşlerinin olması yeterli gelebiliyor. Yargılamıyorum bu durumu... Ama bir şey olacaksa zamanı vardır ya da olmuyorsa daha hayırlıdır diye düşünmek gerekir bence...

    YanıtlaSil
  12. Aslinda ortada yalan yok gibi arkadasiniz in yerine koyun kendinizi cok ta kolay degil boyle seyleri yasamak ve anlatabilmek. Ölümlü dunya umarim birbirinizle gececek guzel zamanlariniz olur.

    YanıtlaSil