Selamlar şu sıralar neler mi yapıyorum?Hadi öğrenelim.

 -Acayip yoğun bir dönem geçirmekteyim,Elimde taslak bir tane bile yazı kalmadı.Ayrıca yorumları cevaplandırıp geri dönüş yapmalıyım.Keşke zamanı durdurabilip kimsenin haberi olmadan blogumla ilgilenebilseydim.Ama herkes sizden bir şeyler beklerken bu o kadar zor ki.

 -Artık yaz gelse çok mutlu olacağım.Güya kış bitti hala kaloriferleri yakıyor ve donuyoruz.Üşümekten sıkıldım.

 -Penceremin önündeki ağacım bu bahar yeşillenmedi diye o kadar üzüldüm ki.Ağır geçen kışı ilk kez çıkaramadı ağacım derken bir baktım dalların ucunda minik minik yeşillenmeler var.Dünyanın en mutlusu oldum şimdi her sabah ağacıma bakıp,yeşermesini zevkle izliyorum.

 -Yeniden kitap okumaya başladım;gerçekten çok uzun zaman olmuştu.Ufak ufak iki kitabı bitirdim.Şimdi okunmayı bekleyen yirmiden fazla kitabın tadına varma zamanı.Neden bilmiyorum bazen insanın içinden en sevdiği şeyleri yapmak gelmiyor.Bir buçuk yıl oldu ben hep kitap satın aldım ama okuyamadım,elim gitmedi,gönlüm istemedi.Şimdi ise bol bol okumak istiyorum.Yaşasın...

 -Üniversiteden mezun olalı 17 yıl oldu.Bu süre zarfında iki veya üç arkadaşımı kısa zamanlarda görebildim.Geçtiğimiz aylarda facebookta bir grup kurmuş mezunlar tekrar okulda buluşalım diye.Beni de eklemişler grubu kuran arkadaşla üniversite yıllarında anlaşamazdık, gruptan sessizce çıktım bir daha eklediler gene çıktım.Aradan bayağı vakit geçti herhalde toparlanamadılar diye düşündüm.Sonra bir baktım bir arkadaş yazmış oraya geliyoruz diye."Kimler geliyor?"dedim.Gelenler zaten çok samimi olduğum kişiler değildi ve iki tanesiyle de birbirimizden hoşlanmazdık.

  Zaman geçti ve buraya geldiler sessizce izledim.Beraber fotoğraf falan çekilmişler.İki,üç gün gezdiler falan sonra bir baktım face'den bir mesaj"Nerelerdesin?".Bir kaç saat görmemiş gibi yaptım,Gitsem mi gitmesem mi bilemedim.Beni çok merak ettiklerini tahmin ediyordum.Üniversitedeki havalı kız ne yapıyordu acaba?Yaşlanmış mıydı?Bu arada üniversite yıllığında okul mensupları tarafından okulun en karizmatiği seçildiğimi söylemek istiyorum:))

 Bilmiyorum gidip de eskisi gibi kimseyle tartışmak istemiyordum.Ayrıca gelenler hani öyle çok samimi olduğum kimseler değildi.Yani beraber bir yere gitmişliğimiz yoktu.Hatta havalı kızlara karşı bir takım insanların küçük görme çabaları vardır ya.Onlar aklıma geldi.Hiç bulaş mıyayım dedim.

  Akşam eşime konudan bahsedince çok kızdı tabii ki git görüş dedi.Madem görmek istemişler sende git gör.Hemen telefon ettim ve ertesi gün kahvaltıda bir yerde buluşmaya karar verdik.Keşke biraz rejim yapsaydım ya.Akşam ne giyineceğim diye baya düşündüm.

 Ertesi gün kızım ve eşim ile birlikte gittik.Eğer rahatsız olduğum bir durum olursa eşim hemen bir bahaneyle beni götürecekti.Ama hiç öyle olmadı.Herkes beni gördüğüne o kadar mutlu olmuştu ki.Yaşıtlarımın kırışıklıklarını görünce kendime durmadan kırıştın,yaşlandın diyen ben bir mutlu oldum sormayın çok hainim:))

 Eskilere bir daldık ki eşimin gittiğini bile fark edemedim.Herkes gördüğü eski tanıdıkları anlatmaya başladı,okul anılarımız,hocalar,kim nerede yaşıyor,ne iş yapıyor,kimle evlenmiş bir dedikodu ki akşam olduğunu anlamadık.

 Bu arada kızımda hiç bizi rahatsız etmedi getirdiği kitabı güzelce okudu.Sonunda ne kadar iyi evlat yetiştirmişsin,kızında senin kadar güzel gibi sözlerle günü bitirdik.Hiç tartışmadık hatta eskiden hoşlanmadığım arkadaşlarla beraber bir sürü fotoğraf çekildik.Çok güzel bir gün oldu.O zaman geçen zamanın bir sürü yarayı tedavi ettiğinin tekrar farkına vardım ve birbirimizi kırmanın çok gereksiz olduğunu çünkü öyle bir zaman geliyor ki birbirimizi görmek için hepimiz yanıp tutuşuyoruz.Kavgalı bile olsak...

 -Bir dedikodu var şok oldum.Benden bir yaş büyük çok eski bir arkadaşım.Son derece havalı ve güzel bir kızdır.İnternet fenomeni gibi böyle boy boy fotoğraflarını yayınlar falan.Son zamanlarda ortalarda yoktu bütün hesaplarını kapatmış bir şeylere küsmüş.Geçenlerde arayan bir arkadaşım olayları anlattı.Hala şoklardayım.Bu evlenmek istiyormuş artık neyse yurt dışından bir üniversite öğrencisi bulmuş.Hatırlıyorum oraya gidip tonla resim paylaşmıştı.Neyse çocuk bundan şüphelenmiş ve sosyal medya hesabını hacklemiş ve orada birileriyle mesajlaşmalarını görmüş çok kızmış ve  beraber çekilmiş resimlerini yayınlayarak altına yazmış "Bana 26 yaşındayım dedi oysaki kırk yaşındaymış araştırdım onunla evlenecektik beni hep kandırdı....."Gerisi bayağı kötü.Beni şok eden nasıl yaşını böyle küçük söylemeye cesaret etmiş anlamadım.Yani siz düşünün ne kadar güzel bir kız olduğunu,bir yandan üzüldüm de sosyal medya bazen oldukça korkutucu oluyor.İlişkiler yalana dayalı oldu mu yürümüyor ve hala aklım almıyor evlilik safhasında nüfus cüzdanında görülmeyecek miydi bu yaş olayı.İnşallah herkes dengini bulur mutlu olur diyerek hepinize mutlu günler diliyorum...

24 Yorumlar

  1. :)) O ne cesaret kaç kilo yürek yemiş acaba ,tamam oğlanın yaptığıda etik değil ne olursa olsun özeline girilmez . hiçmi yaşını göstermez ki insan 30 olursun 28 dersinde kırken 26 acaba oğlanın gözlerde bozuklukmu var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada oğlan 24 yaşındaymış bende hiç inanamadım.

      Sil
  2. Ay ne güzel çok eglenmişsiniz :) Ben de şimdiki anlaşamadıgım arkadaşlarımla acaba ilerde nasıl olur diye düşündüm. Ama hiçbir zaman ne mezuniyet kahvaltısı ne bir şey katılmıyorum atışma olmasın diye. Üniversiteden mezun olunca nasıl olur bilemedim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu topluluğun bir araya gelmesinin imkansız olduğunu düşünürdüm ama geldi işte zamanı gelince birbirinizi kucaklıyacaksınız canım bugün kü aklım olsaydı bir açık kapı bırakırdım o zamanlar

      Sil
  3. Ay ne kadar korkunç bir durum. Hayatı bir yalan üzere nasıl kuracaktı acaba?

    YanıtlaSil
  4. ben de kaçıyorum eski arkadaşların toplantılarından, o zaman bir samimiyetim yoktu, kaç sene sonra ne konuşacağım diyerek. Bodrum beni asosyal yaptı çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan ne konuşacağım diyor ama konuşacak yüzlerce şey buluyor:))

      Sil
  5. Ne kadar güzel yapmışsınız ben okul yıllarıma ait bir arkadaşımla bile görüşmüyorum şimdi ne haldeler ne yapıyorlar bilmem oysa ne güzel olurdu bu tarz bir aktivite

    YanıtlaSil
  6. üniversite arkadaşlarınla görüşmekle çok iyi yapmışsın biz okulda çok samimi olmadıklarımızla bile şimdi sık sık görüşüyoruz ve çok da mutlu oluyoruz her seferinde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar öncesine konuşabilecek birileri olması gerçekten hoşuna gidiyor insanın:))

      Sil
  7. Ne güzel olmuş eski arkadaşlarla buluşmak, kırgınlıkları unutabilmek... :))

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir gün olmuş ama son dedikodu olayın aman Allahım dedim Kuğuma katılıyorum Yürekleri bütün bütün yutmuş sanırım:)))

    YanıtlaSil
  9. Merhaba :)
    Dedikodu şok olunmayacak gibi de değilmiş hani :)) Bazı insanlar öyle bir yalan söylüyor ki en sonunda buna kendisi de inanıyor :)) Bu hanım da biraz öylemiş galiba :))

    YanıtlaSil
  10. Sonundaki olay hakikatten şok
    Beyin ve vücut eşdeğer gelişmiyor kimilerinde demek ki
    Yaşını küçültmek ne yahu?

    YanıtlaSil
  11. merhaba :) bazı teknik sorunlardan ötürü blogumu kapatıp yenisi açmak zorunda kaldım. Sizide takip ediyordum. Yeni bloguma bekliyorum. nesinblogu.blogspot.com :))

    YanıtlaSil
  12. Iyi ki gitmissiniz sizin için güzel birgün olmuş ama ben kızın 26 yaşındayım diyişinde kaldım nasıl yalan söylemiş öyle valla şok oldum bari 30 üstü filan deseydi 😮

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten demek zamanla insanın takıntıları bütün hayatını etkiliyor.

      Sil