Sevgili DENEYEN BAYAN bir tag yapmış ve herkesi davet etmiş bende katılmak istedim.Öncelikle blog dünyası nasıl ilgimi çekti bundan başlayayım.

   Aslında önceleri hiç bir blogu takip etmiyordum bu tür siteler olduğundan bile habersizdim.Sadece en son ne satın aldınız türü forum sitelerini takip ediyordum.Daha sonra bir gün internette gezinirken yeni aldığım bir makyaj malzemesi hakkında ne yazmışlar kullananlar diye bakarken birden bir bloga rastladım.Bu blog sevgili GÜZELLİK KAZANI nın bloguydu.İlk gördüğüm takip ettiğim blog o dur.Bana o kadar cana yakın,samimi gelmişti ki sadece onu izlemeye başladım.

   Daha sonra farklı blogların varlığını keşfettim.Meğer ne kadar çok blog varmış oldukça şaşırdım bir kaç ay bu blogları sıkı takibe aldım.Ve bu esnada hepsinin aslında benim gibi sıradan insanlar olduğunu herhangi bir eğitim almadan bloglarını yazdıklarını fark ettim.Yani sadece bir hobiydi bu.

   Sonra bir süre acaba bende yapabilir miyim diye düşünmeye başladım.Yani o sayfa nasıl oluşturuluyordu.Yazılar nasıl giriliyordu hele şu tık tık yazıp bağlantı vermeyi bir türlü anlayamıyordum.Nasıl yapsam diye düşünürken Google'a blog nasıl açılır diye yazılar yazıp düşünmeye başladım.Eşime ve bir kaç yakın arkadaşıma blog açmak istediğimi söyledim.Eşim hiç bir şey demedi çünkü aklıma koyduğumda yapacağımı bilir.Arkadaşlarım saçmalama ya o ne ki falan dediler.

   Bu sıralarda kızım 5 yaşında falandı ve oldukça yıpranmıştım.Çocuk büyütmek hiç kolay değil ve kendime ayıracak zaman dilimlerine ihtiyaç duyuyordum.Kendimi bildim bileli kozmetiğe ve makyaja düşkündüm.Ama bir aşk uğruna yaşamayı kabul ettiğim bu yerde benim gibi süsüne püsüne düşkün,benim kadar makyaj yapan hiç kimse yoktu.Biraz kendimi yalnız hissediyordum.Benim gibi düşünen,hisseden,kafa dengi bayanlardan oluşan bir çevrem olsun istedim.Kozmetik sektöründe benimde bir yerim olsun,sözüm dinlensin istedim.Yazmaya olan açlığımı bu şekilde gideriyim istedim.Ayrıca kızıma benden sonra beni hatırlayabileceği,beni anlayabileceği bir anı bırakmak istedim.

   Ve bloguma bir ad düşünmeye başladım.Bu ad sadece kozmetik ile alakalı olmasın çünkü ben istediğim her konuda yazabilmeliyim diye düşündüm.Ama isim bulmak ne kadar zor bir hadise.Üç gün boyunca düşündüm.Konuşmalarda,haberlerde,reklamlarda hep kulağıma çalınan bir kelime aradım durdum.En sonunda üç kere KELEBEK ETKİSİ sözcüğünü radyodan duyunca tamam dedim bu olsun.Ne yazık ki bu ad adına daha evvel bir hesap açılmıştı bu yüzden adımın arkasına 39 sayısını ekledim bu o zamanki yaşımdı.(Yaşım çıktı ortaya ne yazık ki:))Böylelikle bloguma yıllar sonra baktığımda bile o yaşımı hatırlayabilecektim.

   Baya uğraştıktan sonra blogumu açtım ve acemice bir tasarımla ilk yazılarımı yazmaya başladım.2012 yılının 5 Aralık günü ilk yazımı yayınladım.Ve hala devam etmekteyim.Bu kadar üyem olacağını bu kadar devam edebileceğimi tahmin bile etmiyordum.Gücüm yettiğince devam etmeye çalışacağım.İlk zamanlar hiç üyem yoktu yakınlarıma hep üyem olun diyordum.Ama sanki para falan ödeyeceklermiş gibi düşünüp olmuyorlardı.Yakınlarımdan hiç üyem olmadı benim.Hep başka insanlar sizler beni takip edip,destek verdiniz.Bana inanan,güvenen,okuyan insanlar sizleri tanımasamda iyi ki varsınız.Çok teşekkür ediyorum.

  Blog dünyasına ilk adım attığım günlerden itibaren hayatım birden canlandı,renk geldi.Her gün yeni bir şey oldu.İlk unutulmazlar ilk üyem,ilk firma çalışmam,ilk etkinlik davetim,ilk samimi arkadaşım hepsi blogumun bana teşekkür etme şekli.İyi ki de açmışım,seviyorum blogumu.Bu mimi yapmak isteyen herkes davetlimdir.Sevgiler...

20 Yorumlar

  1. Çok da güzel bir blog olmuş bence iyi ki açmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sizden bu sözleri duymak beni onore etti teşekkürler:))

      Sil
  2. Çok güzel bir mimi olmuş sizi tanımış olduk.

    YanıtlaSil
  3. İyi ki açmışsın, yoksa seni nasıl tanırdım canım Kelebeğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tanem sağol sen benim en samimi arkadaşım oldun:))Bu arada senide mimledim gördünmü:))

      Sil
  4. iyi ki açmışsın :) blog adını da headerını da çok beğeniyorum sevgiler bundan sonraki yolun da hep güzelliklerle dolu olsun canım.

    YanıtlaSil
  5. İyi ki de blogger olmuşsun pek sevindim tanıdığıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ben de seni tanıdığıma çok mutlu oldum:))

      Sil
  6. Harika bir bloğunuz, çok severek okuduğum yazılarınız var. Ben iyi ki, bulmuşum bloğunuzu ve iyi ki yazıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  7. Iyiki acmissin blogunu ve ben de seni tanimisim, ilk günden beri yanimda olan özellerdensin, cok tesekkürler katildigin icin :) Not: etiketi ben baslatmadim ama davet edildim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sağol bende seni tanıdığıma çok mutluyum:))

      Sil
  8. Eveet bende severek takip ediyorum çok güzel olmuş iyi ki açmışsınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seni takip ediyor ve bayılıyorum teşekkürler:))

      Sil
  9. Bayıldım bu yazıya :)) ben de yazmıştım etiketten haberim yokken. Olsun, kaleminize sağlık iyi ki yazıyorsunuz💕

    YanıtlaSil