Selamlar Blog alemi  o kadar eğlenceli olmasına rağmen bazen de o kadar karışık.Mesela bazen monoton bir şekilde devam etmesinden sıkılır ve bir atraksiyon ararsanız.Biz de böyle bir zamanda bir arkadaşım ile bir etkinlik yapmaya karar verdik.

   Etkinlik yapmak son derece zevkli fakat bir o kadar da zor bir olay.Biz ufak meblağlı bir hediyeleşme etkinliği düzenleyelim dedik.Çok fazla katılım olmaz diye düşünürken umduğumuzdan fazla katılım oldu.

   İşi garantiye almak için aldığımız hediyeleri yollamadan önce resimlerini istedik.Yani herkes bir paket hazırlardı böylece değil mi?

   İlk burada elenenler oldu.Katılmak için gayet istekli arkadaşlar bir türlü resim çekipte yollayamadı.Limit sadece 30 liraydı ki herkes katılabilsin bir de okuyup çok sevdikleri bir kitabı koyacaklardı kargoya.Bazı arkadaşlar hediyeleri toparlayamadı ve katılmadı.

   Biz resim yollayan arkadaşlarla yola devam etme kararı aldık.Kargoya verilme tarihini belirledik,eşleştirmeler yaptık.Herkes hediyesini belirtilen tarihte yolladı yani hemen hemen herkes.Birden bazı arkadaşlara ulaşamamaya başladık.Bir çok arkadaşın bir anda aşırı yoğun olduğu bir dönem başladı.Bir kısmının telefon numarası elimizde vardı ama bazı arkadaşları çok tanımıyorduk ve onlara ulaşmak bir türlü mümkün olmadı.

   Arkadaşların büyük kısmı hediye paketlerini düzenli bir şekilde ulaştırdı.Ama bir arkadaşa iki ay boyunca ulaşamadık.En sonunda bir yerlerden telefonunu bulup ulaşabildik ve hediyesini yollamasını sağladık.Bir kaç arkadaşın hediyesi kargoya takıldı.Bazıları müsait olamadı geç yolladı.

   Bazı arkadaşlar tam zamanında özenle ürünleri yollarken bir arkadaşımız kullanılmış ürün geldiğini söyledi yıkıldık.Yollayan arkadaşla irtibata geçtik katiyen doğru olmadığını söyledi ne diyemeyeceğimizi bilemedik.Ortada kala kaldık.

   Bazı arkadaşlar miktarın üzerinde bazı arkadaşlar belirtilen miktarın altında hediye yolladı.Yani o etkinlik bittiğinde bizde bittik.Bu yaptığımız ilk ve son etkinlik oldu.Şimdi bile böyle bir etkinlik olduğunda önce katılsam mı diyorum ama sonra bir durup düşünüyorum.Çok korkuyorum etkinliklerden.Sevgiler...

22 Yorumlar

  1. Blog aleminde bunların olması ne üzücü değil mi, oysa ki örnek olunmalı, özellikle büyük kitlelere hayatımızı aktarıyorken..
    Bu tip etkinliklere ben de güvenmediğim için asla katılmıyorum malesef.. Hediyeleşmek çok keyifli ancak tadını kaçırıyorlar malesef :/

    YanıtlaSil
  2. Evet başıma gelen Hediyelşem etkinliğinden sonra , bir daha öyle bir şeye hiç katılmadım.
    Açıkcası çokta seviyordum. Tanımadığın kişilere hdiye gönderme olayı gerçekten çok eğlenceliydi.
    Ama aynı hassasiyeti karşı taraf göstermeyince, yıkılıyorsun.
    Başkasından aldığı hediyeleri içine kendi elinde kalan eski düdük kırık kolye, bebek bilekliği gibi paçavraları da tıkan birine denk gelmek çok üzüyor.
    Bu kişi hala ortalıkta hiç utanmadı, hala tam gaz devam ediyor. yazık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendini aldatılmış hissediyor bende korkumdan katılmıyorum hiç birine

      Sil
  3. sevgili kelebek bende katılım sürecinde haber verip fotoğrafımı paylaşmam son günleri bulmuştu hatta sanırım birazda geçmiştim galiba
    bunun için tekrar özür dilerim.. inan nasıl zor oldğunu bende biliyorum buna rağmen kendimce bahanelerle geciktim.. bende çok etkinlik düzenledim hala da düzenliyorum en önemli şartım geç de olsa verilen sözlerin yerine gelmesi tabi bu geç:iki üç ay anlamında değil bir iki gündür en fazla bir hafta hatta taş çatlasın iki haftadır :) bunu öğretmek çok zaman alıyor ama öğrenemeyenler kadro dışı kalıyor maalesef sanırım üç yıl öncesinden hala etkinliğime katılmış ama karşılığında bişi almamışlar var o dönem sonrası bende biraz pasif döneme girdim şimdi yeniden kendimi topladım çok şükür ve kayıt altında eskileri toparladım şimdi almayanlara dönüp ben telafi de bulunacağım hatta beş yıl öncesinden başka bir sözüm var bir arkadaşa benim sorumluluğum değildi katıldığımız etkinlikte onun partneri ortadan kaybolmuştu bende kendi yaptığımın aynısından ona da yaparım diye söz verdim önce kendime sonra lidere sonra karlıksız kalan arkadaşa :) hediyesi bile hazırdı birtek bir malzeme bekliyordum ki benim yaptığım ile birebir olsun söz verdi taklidini yolladı demesin diye ama malzeme gecikti bit türlü bulamadım o arada arkadaşla iletişimi kaybettim :(
    sonra ulaştım malzemeyi de buldum ama nedense hala bitirip gönderemedim keşke verdiğim sözü legal hale getirmeseydim o zaman yapmış göndermiş olurdum söyledim ya büyüsü bozuldu gibi geliyor bana hala çünkü neden bitmiyor bilmiyorum gerçi üretkenliğim azaldı sınavlar falan vakit ayıramadım ama gece uyumaz bitirirdim ben mutlaka ama başaracağım en kısa zamanda inşallah diyorum sayende belki bir gaz gelir bana bu konuda

    lafı uzattım şunu demek isterim ki üzülme..
    yaşadıkça tecrübe ediniyoruz bunu düşün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki gün gecikme hiç sorun değil canım etkinliğimizde bulunmana çok mutlu olmuştuk:))

      Sil
  4. Çekiliş yapmak bile başlı başına bir zorluk iken böyle bir şey akıllara zarar bir cesaret ister. :)yine de iyi gelmişsiniz üstesinden. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bide bize sor uykularımız kaçmıştı valla:))

      Sil
  5. Blog aleminde bende neler gördüm kimi şaşırtırken,kimi de hayal kırıklığına uğrattı. İnsanları tanımama vesile oldu gülüp geçtim bir çoğuna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende eskilerdensin neler neler görmüşsündür kimbilir canım anlatsak kitap olur:))

      Sil
  6. 10 yaş yaşlandırmıştır bu stres hiç gerek yok

    YanıtlaSil
  7. Böyle sorunları çok fazla gördüm instagramda.
    İnsanlarla uğraşmak çok zor :(

    YanıtlaSil
  8. hayatta böyle bir işe girişemem sanırım, büyük konuşmayayım ama, zaten kalp hastasıyım, herhalde böyle sözünde durmayanlar falan olursa üzüntüden giderim mazallah:)
    hiç yorma kendini bir daha bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir deli cesareti gelmişti şimdi yapamam galiba:))

      Sil
  9. kötü olmuş ya etkinlik olursa haberimiz olsun :)

    YanıtlaSil
  10. ben de çok istiyorum boyle etkinliklere katılıyım ama benim gösterdiğim özeni gostermez hayal kırıklıgına ugrarım veya yolladıklarımı begenmez diye korkumdan hiç bulaşmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende korkuyorum biri kalkıp beni kötü duruma sokacak diye kimseye olmaz benim başıma gelir:))

      Sil
  11. Ben de bu konuda yüzlercesine şahit oldum. Göndermeyen, kullanılmış şalını yıkamaya bile tenezzül etmeden gönderen. Maddi olarak yetemezsin hevestir katılırsın ama ne bileyim kullanılmış eşyayı da göndereceksen temiz gönderirsin. Sizin etkinliğinizde kriterler son derece sağlam tutulmuş aslında ona rağmen bile bu aksiliklerin olması sonuç itibariyle beni de soğuturdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani kendine guvenmeyen katilmamali kimseyide mağdur etmemeli ayıp

      Sil