Selamlar bugün farkli bir konu hakkındaki fikirlerimi yazacağım.Kimseyi kınamak ya da bir kişiyi hedef almak gibi bir niyetim yok bunu önceden söyleyeyim ama beni çok rahatsız eden bazı durumlar var.İçimde kalmasını istemiyorum bu yüzden buradan sıkıntılarımı yazmak istiyorum.

   İlk Instagram hesabı açtığımda beni takip eden herkesi takip ediyordum hani beni takip edeni bende takip ederim kafasındaydım.Daha yeniydim ve pek bir şey bilmiyordum.Ama daha sonraları o kadar abuk sabuk kişileri takip ettiğimi fark ettim yani paylaşımları hiç ilgimi çekmiyordu.Bir süre sonra hepsini ayıklamaya başladım.Ben takibi bırakınca beni takip etmeyi bırakanlarda oldu devam edenlerde.

   Sonra sadece Bloggerlar ve Instabloggerları takip etmeye başladım.O zaman ki düşünceme göre bütün Bloggerlar birbirini takip etmeliydi ki kim ne yapmış,ne etkinliğe katılmış görelim,ne modaymış bilelim diye.

   Bir de program indirmiştim.Buradan takipten çıkanları görüyor ve özellikle Bloggersa bende takibi bırakıyor üstelik oldukça kızıyordum.Ama zamanla takibi bırakanlara hak vermeye başladım.Neden mi?

   Takibi bırakanların da kendince nedenleri vardı.Mesela bir kısım eğer takip edersen bende ederim zihniyeti taşıyordu.Bir kısım takip edeyim ama senin paylaşımların ilgimi çekmiyor bir süre sonra takipten çıkayım sen fark edersen beni bırakırsın fark etmezsen bırakmazsın niyetini taşıyordu.Yani buna gençler takipçi kasma diyorlar.Herkesin kozmetiğe ilgisi yok tabii ki bırakmaları da normal.Bir kısımın neden bıraktığını özellikle Bloggerların anlam veremiyordum.Ama sonraları anlamaya başladım.

   Çünkü ben de o kadar fazla Blogger ve Instablogger takip ediyordum ki.Kimi görsem eklemiştim.Onlarda beni eklemeliydi dimi?Bazı sayfaları arkadaşlarımın ricası üzerine eklemiştim bir çoğu yeni Bloggerdı.O zamanlar bayağı takılıyordum Instagrama herkesi takip edip ne yapıyorlar diye bakıyordum.

   Ama zamanla çok sıkılmaya,çok sinirlenmeye başladım ve bazı hesapları takibi bıraktım.Anında dm ler geldi türlü türlü hakaretler,sitemler"Nasıl bırakırsın takibi,sana yakışıyormu,kaç yaşında kadınsın...vs."Cevaplamama fırsat vermeden engellediler.Sadece bir hesap takibi bırakınca hemen dm atıp"Sevgili Kelebek Etkisi seni severek takip ediyordum,takibi bırakmışsın bir sorunmu var?"diye sordu.Bende rahatsız olduğum durumun son resmi olduğunu söyledim.Sonra konuştuk gayet kibar bir şekilde ve durum aydınlandı ben tamamen yazıyı yanlış anlamışım ve tekrar birbirimizi takibe aldık.

   Peki neden takibi bıraktım bazı hesapları?Bunun cevabını buradan vermek istiyorum.İlk zamanlar düşündüğüm her Blogger birbirini takip etmeli düşüncesinin tamamen yanlış olduğunu fark ettim.Çünkü bazı hesaplar beni çok germeye ve sinirlerimi bozmaya başlamıştı.Hakikaten görmek istemiyordum paylaşımlarını.

   Mesela bazıları o kadar flu ve kötü resim paylaşıyordu ki hiç ilgimi çekmiyordu.Bazıları son derece saldırgan davranıyordu mesela takipçisi ne zaman çekiliş açıklanacak diye sormuş ağzına geleni saymış istediğim zaman açıklarım diyordu.Bende çekiliş yaptığımda bu tür sorular geliyordu bana hemde defalarca sakince hepsine yanıt veriyordum.Takipçilerimiz değerlidir bence her sorularına sabırla yanıt vermeliyiz hakaret olmadığı sürece.Saldırgan cevapları olan arkadaşlar benim canımı sıkıyor ve paylaşımlarını görmek istemiyorum.

   Mesela bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir hesabı takibe başlamıştım ama o kadar kendini beğenmiş paylaşımlar yapıyor Bloggerları kötülüyordu ki en son kullanılmış ürünlerden oluşan bir çekiliş yapınca inanın soğudum ve arkadaşıma artık bu hesabı takip etmek istemediğimi söyledim oda tabii dedi istemiyorsan etme.

   Bazılarının fikirleri hiç hoşuma gitmiyordu,farklı fikirlere,dünya görüşüne sahiptik.Onlarıda sayfamda görmek istemedim.Resimlerine hiç dikkat etmeyen son derece pis ürünleri paylaşanları da eledim.

   Birde bu hesap beni takibi bırakmış,nasıl bırakır diye isimleriyle hesapları ifşa eden arkadaşlar bana çok itici geliyor.Belki beni de böyle ifşa edenler olmuştur bilmiyorum.Ama böyle paylaşım yapanları da takipten çıkıyorum.İsimlerle ifşa etmek hiç hoş bir hareket değil.Bırakmıştır belki senin hesabın onun isteklerini karşılamıyordur,farklı dünyalarda yaşıyorsunuzdur,fikirlerini beğenmiyor,resimlerini yetersiz buluyordur,ya da seni sevmiyordur.Her Blogger birbirini takip etmeli mi ki?

   Artık hiç o programı kullanmıyorum kim takibi bırakmış,kim bırakmamış diye bakmıyorum.Eğer sevdiğim bir hesapsa beni takip etmese de ben alıyorum takibe.Beni bırakanları da anlamaya başladım artık.Mutlaka sevmedikleri bir şey var hesabımda,resimlerim,fikirlerim,yazılarım ilgilerini çekse ederler.Demek çekmiyor.Kimseye kızmıyor,alınmıyorum.

   Aslında artık o kadar sıkıldım ki Instagramda çok paylaşımda yapmıyorum.Arada girip bakıyorum ve saldırgan,insanları kıran,ifşa eden,kötü resim paylaşan,tersleyen hiç bir hesabı takip etmek istemiyorum.Beni takipten çıkan insanlara da saygı duyuyorum.Hiç kızmıyor,gücenmiyorum.Sonuçta kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Arzu eden takip eder arzu etmeyen takibi bırakır.Zaten araştırmıyorum da artık.Umarım kimseyi kırmadan ,incitmeden sıkıntılarımı dile getirebildim.Çünkü sevmiyorum kavgayı,dövüşü.

Ne dersiniz her Blogger birbirini takip etmeli mi?

65 Yorumlar

  1. güzel bir paylaşım olmuş canım emeğine sağlık sevgiler <3

    YanıtlaSil
  2. aynen, ilk instagrama girdiğimde beni takibe alan herkesi takibe almıştım, şimdi eliyorum yavaş yavaş :) Gerçi çok paylaşım yapmıyorum, alışamadım hala fazla, facebook'çuyum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan acemi oluyor sonra bazı şeyleri anlıyor:))

      Sil
  3. Harika bir yazi olmus canim Ben de fotolari guzelse ve ilgimi ceken paylasimlar yapiorsa takip etmese de ederim ☺☺

    YanıtlaSil
  4. ben de aynen böyle düşünüyorum her bloggerı takip edeceğiz diye bir şey yok paylaşımlarını seversem beni takip etmesine de gerek yok ben takip ediyorum zaten ama paylaşımı bana hitap etmeyen o kadar çok blogger var ki takibe alıp bırakacağıma hiç etmiyorum daha iyi.. ama beni özellikle takibe alıp ben ettikten sonra bırakan olursa ben de bırakırım o konuda kararlıyım yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sıkılıyorum artık acaba takibi bıraktı mı diye bakacak gücüm kalmadı hakikaten:))

      Sil
  5. Artık takipçi kasmada başarılı olmuyor herkeste program var anında görüyor.Ne yapalım giden gitsin kalan sağlar bizimdir:))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba . Yine fikirlerini paylaştığın güzel bir yazı olmuş. Ben de takibe aldıklarım beni de takip etsin anlayışındaydım. Beni takipten çıkan bloggerları ifşa ediyordum. Çünkü ''sonuçta ikimiz de makyajı sevıyorduk aynı işi yapıyorduk neden takipten çıktı ki ?'' diye düşünce sahibiydim. Ama sonra dm den bır suru hakaret mesajı aldım ve reklam peşinde olduğum bile konuşuldu. Ama ben ne takipçi ne reklam ne de başka bir amacım vardı. Sadece aynı yoldayız ve destek olabiliriz dedim. Ama sonra farkettim ki boş. Sayfam da temizlediğim görseller oldu ve şu an çokta rahatım. DEdiğin gibi sevmeye bilir beğenmeye bliri artık ben hepsine saygı duyuyorum. Yazılarınla fikir bulmak çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz bir sürü hatalar yaparak bazı şeyleri fark ediyoruz ama hakikaten seven takip etsin bizde sevdiklerimizi takip edelim hakaret,çemkirmeye maruz kalmayalım bir yaştan sonra çekilmiyor gerçekten:))

      Sil
    2. Çok haklisin yine yaz okudukça fikir ediniyorum :-)

      Sil
  7. bir de şu programı nerden indirebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google play store dan Instafollow diye bir program takibi bırakanları rahatça görebiliyorsun:))

      Sil
    2. çok teşekkürler canım muckssssss

      Sil
  8. Her blogger tabiki de birbirini takip etmeli diye bir zorunluluk yok :)

    Şu an için beğenmediğim,takip etmek istemediğim pek çok kişi var ama bende senin ilk zamanki düşündüğün gibi düşünüyorum ve ayıp olur gibi geliyor.
    Ayrıca bende paylaştım bir kaç kez takip etmeyenleri ama her zaman belirttiğim gibi paylaştıklarım özellikle takip edip anında bırakanlar,takip etmeyince günde yüz kere istek atanlar ya da bunu alışkanlık haline getirenlerdi.Yoksa programdan bende kullanıyorum ve bu tarz düşünen insanlar yüzünden o kadar çok ki takibi bıraknların sayısı.Hepsini paylaşmaya kalksam en az 200 fotoğraf paylaşmam gerekir.

    İnsanlar şunu anlamıyorlar instagram fotoğraf paylaşma uygulaması ve sürekli farklı şeyler bekliyorlar.Ben kendimi de koyabilirim,makyaj malzemelerini de,okuduğum kitabı da.Herkesin birbirinden farklı beklentileri var.Geçen gün kahveyle kitap paylaştığım için biri öyle laflar etti ki.Kitaba saygısızlık ediyormuşum,kitap bunu haketmiyormuş :)
    Bence bu tür yerleri ciddiye almamak gerekiyor sadece eğlenmek için girmek,farklı fotoğraflarla kafa dağıtmak için girmek en mantıklısı.Aksi halde sürekli insanlar birbirinden bir şeyler bekliyorlar.Takip etsin,beğensin,fiyatını söylesin,benim dediğim gibi yapsın....
    Kimseyi mutlu edemiyoruz.
    Ne derdim varmış susamadım valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım aslında bu sorun hepimizin canını sıkıyor ama susuyoruz.Herkes imkanınca bir şeyler paylaşmaya sayfasını boş bırakmamaya çalışıyor kahve ve kitap ayrılmaz ikili yani iyi kötü bir şey paylaşmışsın nedir insanlardaki bu tersleme merakı anlamıyorum.Beğenmediyse sessizce takipten çıksın senin gününü mahvetmeye hakkı yok.Yani biz azarlanmak için bir şeyler yapmıyoruz işte en çok buna kızıyorum.Ben kimseyle kötü olmak ters düşmeyi sevmiyorum.Bu yüzden isteyen takip etsin istemeyen etmesin ama birbirimizi kırmayalım değil mi?

      Sil
  9. merhaba çok güzel bi yazı olmuş programı bende indirdim şimdii bir sorum olacak acaba mailinize bakabilirsiminiz ? bi konuda fikrinizi almak istiyorum

    YanıtlaSil
  10. bende başlarken öyle başladım
    hepimiz birbirimize destek olmalıydık ki oldum da
    ifşa edenler bana denk gelmedi ama takibe takipler çok oldu
    sayfam açık bir sayfa yani daha önceki paylaştıklarım sonrakilerinin benzerleri olacak
    ben yaşam bloggeriyim yani ne yaşıyorsam o bazen bir kozmetik ürünü bazen çocuklarla etkinlik bazen bir mekan tanıtımı olabiliyor paylaştıklarım arasında sayfamı özellikle açık yaptımki bir ekleyip bir çıkartma olmasın gelen neye geldiğini bilsin diye ama buna rağmen hergün 15 kişi ekliyor eğer takip etmezsen bir kısmı geri gidiyor
    bloggerlardan da özellikle beğenmeyen yada ne bileyim yoruma katılmayan kişiler var onlar içinde instagram sayfamda bir yazı paylaşmıştım geçenlerde -niye buradasınız diye ?elbette herşeyimizi görmemiz mümkün değil ama ben özellikle bir ürün kullanacaksam önce başvurduğum şey blogger yorumları oluyor ki 3-5 kişi hariç herkesin dürüst bir şekilde yazdığını düşünüyorum
    takipçi programını kullanıyorum çünkü artık ekleyip ben ekleyince silenlere sinir oluyorum ve anında siliyorum ikinci kez de eklediklerinde gene bekliyorum ama 3. şansı vermeden engelliyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama bir süre sonra insan takip etmektende sıkılıyor aman çıkarsa çıksın takipten diyor inanın gücü de sabrıda tükeniyor insanın:))

      Sil
  11. Bu konuyu seninle daha önce de konustuk ben de her takip edeni ediyor bilmek istiyordum. Artik vazgectim. Bazen cok gereksiz paylasim gördüm mü birakiyorum da takibi. Benim icin instagram önemli çünkü blog okurlarimin büyük bölümü instagramda. Idare etmeye çalissam da zaman zaman sinirleniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım haklısın seninle uzun uzun konuşmuştuk bu konu hakkında insan bir şeyleri anlatmaya çabalıyor ama sonra sıkılıyor ve susmayı yeğliyor ama blogdan çok daha fazla takipçimiz instagramda o yüzden hala önemli bizim için:))

      Sil
  12. Merhaba, ben de arada sizin gibi düşünüyorum, ama çok ta önemli değil. Sevdiğim takip etmekten hoşlandığım hesaplar var. Onları takip ediyorum. Önemli olan blog yazılarımız bloglarımız bence.Daha çok ona kafa yormak istiyorum. Çünkü instagram ayrı bir dünya.Yazdıklarınıza katılıyorum.Farklı alanlarda da olsa bir çok bloggeri takip ediyorum.Ama hepsini de takip etmek zorunda değiliz.Farklı farklı tarzlar, anlayışlar var.Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
  13. Alkışş ! Katılıyorum sana canı gonlden kesınlıkle haklısın canım aynen bende bu görüşteyim, ıntagramdada beğenırsem ediyorum ,ürüne bir cümle yazmışsa direk eliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bunu yaptığımız için sorgulanmamız gerek dimi:))

      Sil
  14. Takip programı bende kullanmıyorum. Giden gitsin

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel anlatmışsın durumu sanki kendimi görür gibi oldum bi an.Tabiki herkes herkesi takip etmemeli özellikle sırf blogger diye takip etme zorunluluğumuz yok.Birinin gönderilerini beğenmeyince açıkçası hiç içimden gelmiyor takip etmek.Birçok kişi de takipçi kasıyor dediğin gibi.Benim gönderilerimi beğenmeyip çıkanlara da artık darılmıyorum ama neden bıraktılar takibi diye kafamda soru işareti oluyor tabiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demekki hepimiz aynı şeyleri yaşıyor ve bir süre sonra aynı şeylerden sıkılıyoruz birileriyle aynı hislere sahip olmak çok güzel çünkü kimse dile getirmeyince bir tek benmi takıyorum diyordum:))

      Sil
  16. Bu konuda kızdığım en büyük nokta, kişinin takipleşelim diyip sen onu takibe aldından sonra sanki farketmeyecekmişsin gibi hemen kendisinin takipten çıkması. Kimse kimseyi takip etme, beğenmek zorunda değil. Sonuçta kişisel hesaplarımız bunlar. Fakat çok farklı şeyler, yüzsüzlükler olunca insanın asabı bozulmuyor değil.İnstagram follower neden bu kadar önemli oldu ki? Mesela kaç kişi blogunun takipten çıktığını kontrol ediyor ki? Çekiliş dışında hiç kontrol yapmamışımdır mesela...
    İlk cümlede anlatmak istediğim gibi benim takipçi sayım artsın, başkaları ilerlemesin gibi görüşte olanları hissettiğim an silip geçiyorum. Onun dışında beni takip etmese de beğenerek takip ettiğim blogger/instablogger dolu..

    YanıtlaSil
  17. Çok ciddiye alıyorlar insanlar instagramı, sosyal mecraları. Hoş vakit geçirmek için paylaşım yapıldığını unutuyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın vakit geçirmek olmalı amaç:))

      Sil
  18. bi dünya kazıklarla dolu her yer :)

    YanıtlaSil
  19. Bu konuda esneğim sevdiyse beğenmiyorsa takip eder kişi ama sevmediyse de bırakabilir gayet normal ama beni takip eden bırakırsa bende onu bırakırım :)

    YanıtlaSil
  20. Bu genc yaş grubunda instagramı aktif kullanmayan bir ben varımdır herhalde:) takipçi hırsı hiç bana göre değil.. bazı insanların orada okadar çok zaman geçirdiğini görüyorum ki sen de onun gibi davranmadıgında baska bir gezegendenmişsin gibi bakıyor :)) tuhaf işler.. boyle olgun olabildigin için kutluyorum seni ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben genç olmadığım için belki böyle düşünüyorum gençler fırtına gibi maşallah ben sosyal medyaya yetemiyorum hakikaten:))

      Sil
  21. Ben de oldukça yeniyim öğrenmeye çalışıyorum , takip etmek isteyenlerin profiline bakıyorum (facebooktan alışkanlık:)))) eğer paylaşımları ilgimi çekerse takip ediyorum tanımadığım kişileri. umarım karşılıklı memnun bir şekilde ilerleriz:))

    YanıtlaSil
  22. Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  23. Kesinlikle herkes birbirini takip edecek diye bir durum yok ama ben mümkün olduğunca güzel fotoğraf paylaşanları takip etmeye çalışıyorum. Her zaman beğeni atamasam da arada girip herkese beğeni gönderiyorum. Ben kimseyi desteklemekten çekinmem ama kesinlikle bazı insanlar var kıskançlığından takip etmiyor ya da beğeni atmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru ne yazık ki bazı kıskanç arkadaşlar var ama hep çıkacak böyleleri karşımıza:))

      Sil
  24. Evet çok güzel bir konuya değinmişsiniz! İnstagramı severek kullananlardanım ama bencede her blogger değil hakeden takip edilmeli, çünkü ben gerçekten çok emek veriyorum ve takip ettiğim herkesi mutlaka düzenli beğenirim ve yorumda yaparım ve illede karşılığınıda bekliyorum açıkcası ve beğeni yapmıyanlarıda takipten çıkıyyorum! İnstagramda beğeni önemli çünkü ve ben bu kadar emek veriyorsam karşılığınıda almak isterim... Benim düşüncemde böyle!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler görüşlerinizi bizle paylaştığınız için her görüş ayrı ayrı değerli benim için sevgiler:))

      Sil
  25. evet guzel bır konuya degınmıssın bende takıp programını kullanıyorum takıpte olmayanı cıkarıyorumm sızıde severek takıpteyım sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum:))Bende sizi severek takip ediyorum

      Sil
  26. Yazdıklarına katılıyorum.Bir de sıfır etkileşimi olan hesaplar var.Hatta bazılarıyla tanışmış bile oluyorsun.Ben bu tip hesaplara takılıyorum bazen.Bir müddet dirensemde sonunda takipten çıkıyorum.Beğendiğini takip et,takip ettiğini destekle mantığıyla hareket etmeye çalışıyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım seni bayılarak izliyorum o resimlerine hayranım ama kıskanıp bunu söylemeyenlerde var ne diyeyim yiğidi öldür hakkını yeme:))

      Sil
  27. Ben hala Blogger arkadaşlarımı takip edeyim destek olayım kafasındayım. Kendim instagram da çok aktif değilim ama sanırım yavaş yavaş sıkılmaya başladık bu ortamdan , çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık...

    YanıtlaSil
  28. Sanal ortamda tanimadiginiz ve yüzyüze olmadiginiz insanlarlasiniz. O kadar cok kötüye kullanip firsata dönüstürüyorlar ki bazi seyler, ne yapsam nasil davransam artik bilemiyorum, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın bazı insanları anlamak imkansız:))

      Sil
  29. Kimse kimseyi takip etmek zorunda değil tabi ama takibe alıp çok vakit geçmeden takibi bırakanlara da ayrıca sinir oluyorum. Profilim açık zaten madem öyle baştan alma. Hı geri takip yapıp da bırakanlarda var ki onlarda ayrı bir yazı konusu (:

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,yazınızı okurken,sizi kendime yakın bulduğumu farkettim.kibar, empati kuran ve anlayışlı birisiniz,ne mutlu size.herkes sevdigini beğendiğini takip etmeli, şartı şurtu olmamalı... Hoscakalin @karadenizli_2902

    YanıtlaSil
  31. Blog da olsun instagramda olsun ( ki hesabim gizli, ilgimi cekerse kabul ediyorum:))
    bana hitap etmiyorsa takip etmiyorum. Cunku bana, bana hitap etmeyen bir kisiyi takip etmek riyakarlik gibi geliyor, hadi ben seni takip ediyorum, sende beni et!!!
    Son dedigin gibi, giden gider, kalan saglar bizimdir:))

    YanıtlaSil
  32. takipten cikmasi neyse de. engel basmasini ben anlamiyorum. sonra da aşagiliyorlar. Onlar beni geriyor. kendilerini ne saniyorlar diye de sorgulamak istemiyorum artik. Herkes ayni degil cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engel bir anlaşmazlık olursa yapılır ama sorun yoksa ne gereği var

      Sil