Selamlar sizce blogger olmanın hiç kötü yanı yok mu?Bence var blogger olduğumdan beri bazı değişiklikler oldu bende bugün bu konu hakkında yazmak istedim çünkü sıkıntılarım var.Bakalım neymiş bunlar.

 1- Blogger olmadan önce de blogları takip ediyordum önerilen ürünlerden aklıma yatanları almaya çalışıyordum ama ulaşamadıklarım için delirmiyordum.Şimdi ise durumlar değişti.

   Eskiden sadece alabileceğim,yaşadığım yerde olan ürünlere yönelirken artık high end ürünler dikkatimi çekiyor çünkü drugstore ürünlerin hemen hepsini kullandım.Tükettim bütün merakımı yeni şeyleri görüyor ve denemek istiyorum.Ülkemizde olmayan ürünlere bile merak saldım. Instagram sayesinde onları da almayı istiyorum.Yurt dışından gelen bir ürün delice kendimi özel hissettiriyor.Tabii bu ürünlere ulaşmak kolay değil oldukça fazla bir bütçe ayırmak gerekiyor.

   Bazen yeter artık diyorum koyacak yer kalmadı sırf makyaj malzemelerim için koca bir dolap yaptırdım.Dayanamıyor aldıkça alasım geliyor.Ama gidip te orta ayar makyaj malzemelerini değil pahalı alamayacağım ürünleri almak istiyorum.Kullanabileceğimden çok fazla oldu o kadar ki neredeyse bir yıl hiç bir ürün almasam yazabileceğim kadar ürün elimde birikti son kullanma tarihleri geçecek diyorum ama gene alıyorum.Durabilsem keşke ama olmuyor.Gene bir sipariş verdim bu yazıyı yazmadan pişmanım ama heyecanla bekliyorum ürünleri.Bu nasıl bir duygu sadece blogger olanlar anlayabilir bence.Sizde kendinizi kaybediyormusunuz arada?

2-Blogger olunca fazla göz önünde olursunuz ve herkes ne yapıp ne dediğinize dikkat eder.Kötü yorumlar alıp gününüzü berbat bir halde geçirirsiniz ya da takipçi sayınız fazlaysa takipçimi aldın diye sorulara muhatap olursunuz.Takipçi alanlar var.Ama neden?Çünkü firmalar blogun kalitesinden çok takipçi sayısına önem verdikleri için insanları buna zorluyor.Son derece ünlü bloggerlar bile takipçi alıyor bunu hepimiz biliyor ve anlıyoruz.Mesela sabahın altısında bir arkadaşın paylaşımını görüyoruz aradan beş dakika geçmeden 350 beğeniye ulaşıyor.Fark edilmeyecek gibi değil yani.Takipçi sayısı azsa pek firmalar sizi adam yerine koymuyor.Herkes de bir yeri olsun istiyor bu camiada.Zaten dediğim gibi kendi çapınızda bir resim çekersiniz ve kötü yorumlar olunca gerçekten insan yıpranıyor,üzülüyor.Bazısı resminizi bazısı yorumunuzu beğenmez. Kötü yorumlar ve her türlü eleştiri,firma baskısı bloggerların en ağır yükü bence.

3-Firma baskısı sadece takipçi sayısıyla olmuyor.Yolladıkları bir ürünü yüz yerde paylaşmanızı istiyorlar.Eleştirilerinizi düzeltmenizi daha iyi fotoğraf çekmenizi ve bin tane maddeyi yerine getirmenizi istiyorlar.Yazınız azıcık gecikince nerede yazı diye mailler geliyor bu da ayrı bir derdimiz.

4-Blogger olunca devamlı yeni yazı yazmalı blogunuzu güncel tutmalısınız bu da zaman sorununu ortaya çıkarıyor.Zaman yaratmak ve bir yazı ortaya koymak zorundasınız yoksa blogunuz okunmuyor.Okunmayınca ne olur sadece moraliniz bozulur,verdiğiniz emek boşa gider.Yazık olur sitenize.

5-Bir bakarsınız herkes çarşaf çarşaf yeni çıkan bir ürünü tanıtıyor ama size gelmemiştir hiç bir mail ve üzülürsünüz.O kadar emek veriyorum neden beni unuttular diye.Sanki bu camiada hala bir yere sahip olamadım mı diye düşünürsünüz.Mesela bir firma her yıl yaptığı etkinliğe mutlaka beni de çağırırdı gidemesem de bu beni çok memnun ederdi.Ama bu yıl çağırmadılar etkinliğe ve basın bültenlerini yolladılar etkinlik hakkında gerçekten üzüldüm baktım takipçi sayıları en az 20 k olanları seçmişler.Çoğu da takip etmediğim hatta hiç tanımadığım bloggerlar dı ayrı tutulmak üzüyor bazen insanı.

6-Blogger olunca sizden her türlü mecrada blogunuzu temsil etmeniz beklenir bu gerçekten çok zor bir olay.İşi gücü bırakıp orada burada şurada resim paylaş ne paylaşıyım diye düşünmek çok sıkıcı.Artık boş verdim ben yetişemiyorum.Sadece blogumla ilgileneceğim bir hayatım var benim.Zamanımdan çalıp zorlukla anlayabildiğim her yere yetişemeyeceğim.

Beni bu maddeler arasından en çok üzen parayı kontrol edemeden kozmetiğe yatırmak devamlı kozmetik rejimine girip bozmak gerçekten çok sinir bozucu ama bu sefer son olacak yaz tatili geliyor gezmeye harcayacağım paramı söz vermeyim ama...

24 Yorumlar

  1. Bir de bahsettiğin bu kötü yanları var işte. Ama her şeye rağmen zevk alarak bu işi yapmak güzel 😊

    YanıtlaSil
  2. ehehe ilk maddede güldüm :) ben sürekli güncel tutuyorumda okuyan yok:P:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla olur mesela şimdi ben gelip okuyacağım:))

      Sil
    2. teşekkürler, bu arada kelebek etkisi filmini izledin mi?

      Sil
  3. Para harcamak ve zamanımın çoğunu blog yazmaya okumaya ve yorumlamaya ayırmak bence en kötü yönleri blogger olmanın ama çok iyi yanları da var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog okumak değilde para harcamak olmasa çok mutlu olurdum:))

      Sil
  4. Hepsine katılıyorum özellikle ilk maddesine.Yeni çıkan her ürün insanın rüyalarına girmeye başlıyor artık.
    Basın bülteni hiç gelmiyor bana.Bir sürü blogger arkadaşım aynı anda aynı konuyu yayınlıyorlar reklam sanıyorum ama baktığımda basın bülteni yazıyor.Nedir Allah aşkına basın bülteni?Neden yayınlanır? biliyorsan bana da söyle çünkü çok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım biraz daha geçince haberin bile olmadan ajanslar büyük firmalar seni blogger listelerine ekliyecekler bunlar denemen için ürün yollamaz ama bol bol basın bülteni yollar ve yayınlamanı rica eder.Her gün mail adresime böyle yaklaşık on mail geliyor.Sevdiğim bir firmaysa yayınlarım ama en fazla bir iki yazısını gerisini çöpe yollarım.Basın bültenleri blogger görüşleri kadar etkili değil bence kimse okumuyor bile yani ben kimsenin basın bültenini okumam çok saçma bir şey:))

      Sil
  5. Ah bende bir yapabilsem senin gibi durmam lazım artık:))

    YanıtlaSil
  6. İlk madde gerçekten beni anlattı. Onu alayım aa bu güzel bunu da alayım diyorum. Ama yaklaşık 6-7 aydır hiçbir şey almamaya çalışıyorum. İndirim günleri evden çıkmıyorum. :D böylelikle hiç alışveriş yapmıyorum. internet indirimlerinin olacağı günler bahçede kediciklerimle oynuyor o günü geçiriyorum :D para harcamak yeter yani hele ki öğrenci bütçesiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisini yapıyorsun canım çok övülenleri alıyorum ama sonra hiç beğenmiyorum:))

      Sil
  7. Merhaba...
    Yeni çıkan herşeyi denemeyi isteme huyu benim de var :-) Ben kendimi kontrol ediyorum şimdilik. :-) Yeni bir bloğum var ve anlattığınız şeyleri yaşayacağımı hayal bile edemiyorum, bana imkansız geliyor.

    YanıtlaSil
  8. Yine nokta atislarla mukemmel isabetler :) Bu yüzden sadece hobi olarak ilerlemek istiyorum, yoksa gerilebilir üzülebilir insan hele ki haksiz yollarla satin almalarla digerleri senin emeginin önüne gecerse ! Ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  9. Paylaşım ve içindekileri dökmen çok hoş olmuş. Fakat blog yazma konusunda iş gibi planlı olarak, takipçilerim az ya da çok gibi düşünerek ya da firmaların bizlere dönüp dönmemesiyle bağlantılı olarak o kadar emek verdiğimiz bloğumuzu başarısız ya da geri planda kalmış gibi değerlendirerek ancak kendimize zarar vermiş oluruz. Bence blog bir hobi işi kesinlikle hırsla yapılmamalı, takipçi önemli fakat ben şahsi olarak instagram değil blogumu çevrelerine ekleyenleri okuyucum olarak kabul ediyorum. Bir resim beğenmek değil emeğimi okumaları beni çok mutlu eder. Blogumu değil de üç beş resim ya da yazılarımı paylaştığımı takipçilerime duyurmak amaçlı kullandığım instagram hesabımı firmaların değerlendirmeye alması bana haksızlık gibi geliyor açıkçası. Ayrıca firma gönderileri ne kadar hoş olursa olsun düz düşünce ile yazılamayan yazılara dönüşüyor. Ürünlerinin beş para etmez olduğunu yazma gibi bir lüksün olamayabiliyor. Yazsak bile bu firmaların çoğu taciz edercesine Mailler atıp o yazıyı oradan kaldırmamızı isteyip sanki muhtaçmışız gibi bir daha ürün göndermemekle tehdit bile edebiliyorlar... Yani kısacası bunların hiç biri senin emeğin etmez... Okunmuyor mu aç kendin oku. Ne güzel yazmışım de... Sözüm parama geçer der Atalarımız firmaları çıkart hayatından al ve dene en güzeli....
    Bu arada ilk maddede high end ürünlerden bahsetmişsin. Almak istiyorum diye almamalıyız. Bloglar bizi alışverişe yönlendiriyor ve tüketim çılgınlığı gün geçtikçe artıyor. Her gördüğün olumlu yayınlanmış ürün senin cildine ve beğenine uyacak diye bir şey yok. Evde 17 kırmızı rujum olduğunu taşınırken farkettim. Her tondan bazıları aynı marka aynı numara... Farkında bile olmamışım elimde olduğunun ki almışım. Şimdi küçük ajandama bitenleri yazıyorum 20 tane uygun fiyatlı fondötenim olacağına cildime, ekonomime görselime uyan bir tane olsun modundayım. En güzeli liste yapıp, ihtiyaçları almak...
    Çok uzuuun oldu yazım. Ama bir içimi dökesin geldi :)
    Sevgiler
    pembesmokin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında yazıp unutmak gerekiyor ama ilerleyince insan biraz da yerim olsun şu caamiada diye düşünüyor:))Sağol içtenlikle yazdıkların için fikirlerin benim için çok değerli:))

      Sil
  10. 1. madde en can sıkıcı olan. Ben artık gereksiz hiç bir şey almıyorum. Cildimi deneme tahtası olarak kullanmak istemiyorum. Daha özel ürünler alıyorum, bu da maalesef herkesin ulaşabileceği ürünler olmadığı için, bir çok insana hitap edemiyorum. Mesela Flormar'ın son koleksiyonunu yazsam 2-3 kat daha çok okunurdum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama daha kaliteli ürünler almaya meraklı bir kitleye hitap ediyorsun sende o da güzel:))

      Sil
  11. kötü yanı kimsenin ilgi göstermemesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguna geldim bir tane bile yazı yok ilgilenmezsen kimse okumazki bir kaç yazı gir üyelik bölümünü yap bak göreceksin okuyacaklar

      Sil
  12. Güzel bir blog, güzel yazılar, başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil