Selamlar çook uzun zaman oldu bloga yazı girmeyeli.Neden mi?Çünkü artık blogger popüler değildi artık kimse yazıları okumuyordu.Bir buçuk yıl kadar önce instagram diye bir şeyin ne kadar popüler olduğunu duymaya başladım.Sonra bir hesap açtım.İlk zamanlar sadece izledim.Aslında utanıyordum orada ne yapacağımı bilmiyordum sadece bir kaç blog yazımı ekledim.Sonra sessizce başkalarının paylaşımlarını takip ettim.
  Bir kaç hafta içinde bir sürü kişi takip etmeye başladı üstelik doğru düzgün bir paylaşımda yapamıyordum hala.Ama gelen takipçileri bende takip etmeye başladım.Bir sürü tanımadığım farklı hesap ama en dikkat ettiklerim bloggerlardı.Bir süre sonra tanımadığım insanları takipten çok sıkıldım ve onları takipten çıktım.Bloggerları tanımaya başladım.İnstagram müthiş renkli bir dünya gerçekten çok heyecanlı.O olmadan önce burada tanıdığım sadece bir kaç insan vardı.Yazılarını okurdum ama hayatları hakkında bir fikrim yoktu.Bloggerları takip ede ede paylaşımlarımı geliştirdim.Takipçi sayısıda hızla artmaya başladı.Zavallı biz blogspot ta boşuna beklerdik takipçi sayımız artsın diye.Günde yüz takipçi bir hayalken twitterda instagramda bu son derece kolay oluyordu.Ya beğenilere ne demeli bir kaç yabancı bir kaç türkçe etiket ekle gelsin beğeniler hem kolay hem eğlenceli.Bu arada kim hangi etkinliğe gitmiş,kim nereli,kim çekiliş yapıyor,aa o çok güzelmiş,bu hamileymiş.Yıllardır yazılarını okuduğum insanları takip etmek çok zevkliydi.Üstelik bu kadar blogger mı vardı.Bu çok ünlüymüş ama ben hiç takip bile etmiyormuşum.
  Bir de yeni bir kavramla tanıştım instablogger haklarını yemeyeyim gerçekten müthiş paylaşımlar yapanları var.Binlerce takipçiyle bu arkadaşların blogları yok ama instagramı blog sayfaları gibi kullanıyorlar.Aman tanrım ne kadar çok hediye geliyor bazı arkadaşlara ben yıllardır bu kadar hediye hiç görmedim.Bir de bazen çıkan olaylar o ne demiş aa bu takipçimi alıyormuş,bu firma böyle yapmış ne kadar heyecanlı takip etmek bunları.
  Ben instagrama bu kadar dalmışken eskiden haftada üç yazı girdiğim blogumu da ihmal etmeye başladım tabii.Haftada bir yazı yeterdi nasılsa okunmuyordu bile dimi?Üstelik bu kadar zamandır blog yazıyorum hiç bu kadar arkadaşım olmamıştı.Hemen gruplar kuruldu sohbet,muhabbetler ne kadar zevkliydi.Ama bir süre sonra ne oldu ne bitti bilinmeyen sebeplerden o çıktı gruptan bu kızdı kapandı gitti.Sadece zaten blogspot tan tanıştığımız eski dostlarla olanlar kaldı.
  Sonra uzun süredir bakmadığım blogumun ne kadar okunduğuna baktım aman tanrım o ne bir zamanlar bini bulan gündelik okunma rakamları yüz elli lere düşmüş.Bu birinci tokat oldu bana.İşte kanıtı okunmuyor artık acaba bıraksam mı bende blogu?Zaten bir çok başarılı blogger artık yazı yazmıyor instagram daha kolay daha zevkli oradan resim paylaşarak daha çok kişiye hitap ediyorlar.Aklımda deli sorular varken bu işin duayeni bir arkadaşımla konuştum blogumun artık eskisi kadar okunmadığını söyleyince ama yazıda paylaşmıyorsun artık dedi.Ben eskisi kadar olmasa da gene okunuyorum hala yazı yayınlamaya devam.Bu bana ikinci tokat oldu.
Bu arada blog takip etkinliklerini keşfettim.Oo bir sürü blogger vardı ve birbirimizi takip ediyorduk ilk günler güzeldi sonra bir baktım takip edenler takibi bırakıyor.Yani boşuna o kadar uğraşıp takip ettim üstelik kim bıraktı bir türlü anlaşılamıyordu artık blog takip etkinliğine katılmıycaktım.O sırada bir fırtına koptu ve blogspot takipçilerimizi sildi kullanılmayan hesaplar gitti kanımca ama ne oldu biliyormusunuz 0 elde var 0 eski takipçi sayıma düştüm yani yoruldum bloguma takipçi gelsin diye uğraşamıyacağım arzu eden takip eder ne yapalım.
  Geçen gece uzun süredir bakmadığım Alexa sırama bakıyım dedim üçüncü tokat burda geldi.Eskiden Türkiye sıralamalarında yüzde yirmilerde falanken şimdi hiç sormayın lütfen.O kadar üzüldüm kü bu konuyu eşime açtım.Ama artık yazı girmiyorsun dedi.Vaktim olmuyor dedim.Hayır dedi vaktin var her gün bir saatin var evde kimsenin olmadığı istersen girersin ama sen o sırada sosyal mecralarda geziniyorsun bak yarın bir dene bakalım.
  Ertesi gün oturdum söz verdiğim ama günlerdir beklettiğim bir kaç yazıyı yazmaya başladım.Üstelik fotoğraf makinemde yüklenmeyi bekleyen 260 fotoğraf vardı.Ne yazık ki hepsini yükleyemedim ama yazıları yazarken o kadar büyük bir zevk aldım ki anlatamam.Zevkle yazdım,içim huzur doldu.Sanki bir boşluk vardı hayatımda huzur dolu,konforlu odama uzun süre sonra tekrar girdim.O akşam büyük bir huzurla uyudum ve söz verdim kendi kendime bir daha blogumu ihmal etmiyeceğim.İnstagramdan vazgeçermiyim bilmiyorum çünkü gerçekten caf caflı bir dünya sanmıyorum onuda seviyorum ama nasıl anlatsam güvenli sular değil benim için blogum sakin son derece rahatlatıcı,tatmin edici bana huzur veriyor,sevgi dolu ve bir parçam gibi.İnstagram neşeli,acımasız,renkli bazen kırıcı.Biliyorum suçluyum renkli dünyalara aldanıp ihmal etmemeliydim blogumu çünkü takipçi sayısının falan bir önemi yok.Takipçim arttı da ne oldu ki hiç bir şey.Ben sessiz sessiz blogumda takılmaya karar verdim.Lütfen beni kabul et sevgili blogum.Saygıdeğer takipçilerimden de özür dilerim belki okumayı seviyordunuz yazılarımı ama ara ara bakıp yazı göremeyince küsmüşsünüzdür sizde affedin beni.Artık sadece kozmetik yazıları değil farklı yazılarla da sizlerle beraber olacağım.Kendinize iyi bakın,mutlu kalın.

33 Yorumlar

  1. çok doğru bir kararla geri dönmüşsünüz ne güzel. Ben çok çok yeni sayılırım blog dünyasında.ama şu ki instagramla kıyaslanamaz burası. İsmi lazım değil instagram da 30 bin takipçisi olan biri blog açtı ve ne oldu blogda beklediği ilgiyi göremedi. Çünkü blog yazmak instagram gibi resim paylaşıp altına 3 5 cümle yazı yazmak değil. Burası emek istiyor gerçekten. Yazdığım yazıyı defalarca okuyorum cümle düşüklüğü anlam bozukluğu yapmış mıyım acaba diye . İşte bu yüzden ben burayı daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısınız bende çok seviyorum:))

      Sil
  2. arkadaşım, bende senin yazılarının özlem ile bekliyordum. bende instegram kullanımdaysa benim amiral gemim bloggum... daha samimi geliyor ve daha sahici... tek tuşla değil burada olanlar emek verilen şeyler ... benim görüşüm bu yönde... yeni yılda bol bol görüşmek dileği ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sağol evet sakin sularda yol almak çok daha huzur verici blogumuz iyi ki var:))

      Sil
  3. Hoşgeldiniz,bana kalırsa da blog yazmanın keyfi daha bir başka. Her ne kadar çok sık yazı paylaşamasam da; blogum için değişiklikler yapmak, yeni yazılar okumak daha çok hoşuma gidiyor.Arayı uzatmamak lazım sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız insanı sakinleştiriyor blog ile uğraşmak çok farklı bir hobi ve çok zevkli:))

      Sil
  4. Sevgili kelebek etkisi instagrami ben de çok seviyorum ve kisa sürede takipci kazanildigi dogru ama ayni hizda kaybetmek de mümkün onlari. Maalesef bloglara takipçi ve okur çekmek zor ama daha kalici yayinlar bloglarimiz. Ben kendi adima 6 aydir kurus kazancim olmamasina ragmen keyifle yaziyorum. Sadece verdigi mutluluk yeter. Bloglarin yerini baska sey tutamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog manevi olarak son derece tatmin edici takipçide önemli değil zaten kimse bize takipçimiz çok diye para vermiyor:))Çok haklısınız kalıcı ve emek isteyen bir iş zevkle hep yazalım inşallah

      Sil
  5. Kendim yazsam düşüncelerimi bukadar güzel ifade edemezdim.bende upuzun zamandır blogu bi kenara biraktim ara ara arkadaşlarla konuştuk iğ kolay,zevkli,pratikti
    Ama orada sanki geciciduruyorum onu hep hissediyorum.oysa blog benim bana ait evim gibi .iğ de onu hissedemiyirum.ne kadar hosumada gitse
    Bloglarimiza artik dönmenin vakti geldi de geçiyor bile

    YanıtlaSil
  6. evet instagram çok zevkli ve olay. ama onun da popülaritesi bitecek. Bloga yazmak gibisi yok. Kimse okumasa bile, mutlaka bir gün birilerinin işine yarayacak yazdıklarım.

    tekrar hoş geldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitecek haklısın yeni yeni bir sürü şey çıkıyor ama blog en güzeli sağol canım:))

      Sil
  7. Hoş geldiniz o zaman tekrar. Bazen bende yaşıyorum aynı karamsarlıkları,ama yılmak yok yola devam :) Seviliyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yola devam sağol canım sende seviliyorsun:))

      Sil
  8. Öncelikle geri dönmüş olman mutlu etti beni ve gördüğüm kadarıyla bir çok kişiyi. Sosyal mecralar çok hızlı gelişiyor ve takipçi sayın bir anda uçup gidiyor. Tamam ona da emek harcanıyor ama bir blog gibi değil bence. Blogda yazılan duygular daha gerçekci, yazılan yorumlar insanı daha da heycanlandırıyor. ( Beni hep heycanlandırdı. :) ) Burada hep olmanız ve yazılarınızı eksik etmemeniz dileğimi de yazayım ki, gerçekleşsin. :)

    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler inşallah bundan sonra daha sık görüşeceğiz:))

      Sil
  9. Ben daha 6 aydır blog yazıyorum ama blog yazmak hem zor hem de zevkli geri gelmenize çok sevindim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazılarını bundan sonra zevkle okuyacağım canım çok teşekkürler:))

      Sil
  10. Aslolan blog,bunu sürekli konuşuyoruz seninle zaten. Ama kaybolma bir daha bir yerlere :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tam yeni yazılar yazıyordum canım buradayım ki bennn:))

      Sil
  11. işleyen demir pas tutmaz bunu sakın unutma canım, ve canın nezaman isterse yaz. :-*

    YanıtlaSil
  12. Facebook ve instagrami inatla kullanmayan ve bunlara inat 2 aylik blogu olan biriyim umarim birseyleri hep beraber yazarak takip ederel basarabiliriz,yeniden hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum ama hiç kullanmamak benim için imkansız limitini iyi ayarlayabilirsek çok zevkli oldukları kesin:))

      Sil
    2. Yeniden düzenli yazmaya basladiginizda ihtiyac duyacaginizi bile dusunmuyorum zaten zamanla populerligini yitirecekler bakip gorcez bu surecte tekrar vazgecmeyin:)

      Sil
  13. Beni çok mutlu eden blog yazılarından biri bu. Konu ile ilgili bir kaç yazı yazdım blogumda. Düşman bile edindim. "bloglarıma sahip çıkalım" dedim #önceblog dedim diye. Bir gün herkes bloguna dönecek erken dönen daha iyi yol gitmiş olacak normal olarak.
    Takip etkinlikleri hakkında sayfalar dolusu yazabilirim ama değmez, hiç değmez.
    Bir instablogger dm yazmış 10K takipçisi olduğu halde onu takibe almamışım ama 156 takipçili bir bloggerı takip ediyormuş. Emek veren herşeyi hakeder, bunu onlara anlatamadım.
    İnstagram bir sosyal medya hesabı orası sadece blog yazılarımıza takipçilerimizi yönlendirmek için var ve bitecek popülerliği.
    Tekrar çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım senin bu konudaki hassasiyetini hepimiz biliyoruz.Çok doğru bir söz söylemişssin bloglar içimize işledi bir süreliğine sıkılabiliriz ama eninde sonunda kaçış noktamız gene orası olacak:))

      Sil
  14. Hayat gailesi, sosyal medyanın dayanılmaz cezbediciliği ve tembelliğe iteklenen biz blogger'lar... eskiden blogger.com akışındaki yazıları birkaç gün kaçırsam günceli yakalamak saatlerimi alıyordu; şimdiyse üç güne bir giriyorum ve yarım saatimi dahi almıyor yazılanlara bakmak, kimsecikler yazmıyor çünkü artık ve ben de bir istisna değilim... en az haftada bir yazardım eskiden şimdi aylar ayları kovalıyor, instagram muhabbetleri de pek açmıyor beni aynen dediğin gibi, neden küstüm bloguma onu hiç bilemiyorum işte, bir bilsem geri döneceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın eski heyecan olmayınca yeni bir şeylerde arıyoruz huzuru bir yazı yazsan ne kadar özlediğini fark edeceksin bence benim hatırıma bir kere denermisin:))

      Sil
  15. İnstagram o kadar renkli bir yer ki insan çıkmak istemiyor ama orasıyla blogu bir tutmamak gerek.İnstagrama da bir fotoğraf yüklemek için kaç tane deneme yapılıyor,filtreler ekleniyor tabi o da emek ama blogla kıyaslanamaz.Takipçi sayısı derdi çok büyük instagramdada.Takipçisi fazla olanın borusunun öttüğü hatta kendini göklere çıkarttığı bir yer sonuçta orası.Bizim mütevazı blog dünyamız hepsinden daha güzel:)
    Tekrar hoşgeldin canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya haklısın hele birde on bin üstüne çıktınmı durmadan birilerinin sen takipçimi aldın diye yazmaları ya da dm atmaları gerçekten çok moral bozucu sanki takipçi alsan ne olacak sünnetmi etcekler adamı herkes herkesi fazla inceliyor açık arıyor bazen çok sinir bozucu oluyor.Ama kimse blogunda senirahatsız edemez bu arada 11 ocakta gene güncelleme yapılacakmış ve google hesabıyla üye olmayanlar silinecekmiş artık beş-on üyeye yazarız sonumuz kötü:((

      Sil