Selamlar zaman zaman yapılan çekilişlerde bir şart dikkatimi çekiyor"Çekiliş Hesapları çekilişime katılamaz".Her defasında "Neden?"diye sorasım geliyor.Hakikaten anlayamıyorum bunun cevabını bilen varsa lütfen yorum olarak yazsın bana.

   Yıllarca çekilişler yaptım bu çekilişlerimde beni hiç yalnız bırakmayanlar hep çekiliş hesapları oldu.Zamanla yorumlaştık ,yazıştık,samimi olduk.Gerçekten son derece kaliteli ve iyi niyetli arkadaşlar var.

   Şimdi biz nasıl bir grup olmuşsak Bloggerlar adı altında onlarda bir gruba sahip birbirlerini tanıyor ve bir çekiliş olduğunda haber veriyorlar.Bizim hobimiz blog onlarınki de çekilişe katılmak.Ve takipçileri bir çoğumuzun takipçi sayısından fazla.Ben samimi olduğum bir kaç çekiliş hesabını takip ediyorum böylece kafama yatan bir çekiliş oldumu katılma şansımda oluyor.

   Bir blogger çekiliş hesapları olmadan düşünülemez bence.Küçümsememeli,değer vermeliyiz.Dediğim gibi yıllardır her çekilişime onlar katılır ve duyurur.Sizi takip eder ve bir sonraki çekilişinizden haberdar olmak için takibide bırakmazlar.

   Geçenlerde bir çekiliş hesabı bana dm attı.Çekiliş hesapları katılmaz şartını görmüş ve çok alınmış.Üzüldüm yani neden böyle bir şart koyduklarını anlayamamış ve o ben mi oluyorum şimdi diye sordu.

   Özellikle yeni blogger arkadaşlar bu şartları koyuyor benim tanıdığım eski blogger arkadaşlar çekiliş hesaplarıyla son derece samimi.Yapmayın amaç dost kazanmak değil mi?Benim gerçekten samimi dostlarım oldu.

    İnstagramda ilk çekiliş yaptığım sırada hiç katılım olmadı çekilişime çünkü bir kaç çekiliş aynı anda yapıyordum ve insanlar birine katılınca anlayamadılar ikinci çekilişimi ve katılmadılar.Bir kaç gün bekledim baktım katılım yok çekiliş hesabı olan arkadaşlara rica ettim.Anında hepsi katılıp tüm takipçilerine duyurdular.

   Yani Blogger arkadaşlara katılırmısınız dediğimde katılmadılar ama çekiliş hesapları beni hiç yalnız bırakmadı.Üstelik onlarda takipçi,robot hesaplar değil bir resimlerini beğenin geriye dönerek sizin tüm resimlerinizi beğenirler.Zaman zaman yorum yaparlar,bir kaç gün yazı yazmayın iyimisin diye sorarlar.Sizi önemser ve merak ederler yeter ki onlara değer verin.Sadece çekiliş resimleri değil kendi özel yaşamlarından da resimler paylaşırlar bence en büyük hataları geçmişe dönük çekiliş resimlerini silmemeleri silseler gayet normal bir hesap olacak hesapları.

   Üstelik o kadar büyük bir güçleri vardır ki isterlerse sizin çekilişlerinize katılmaz ve diğer katılımcılara da bunu duyururlar.Dediğim gibi onlarında büyük bir arkadaş grubu vardır.Yeni Blogger arkadaşlar lütfen çekiliş hesaplarını küçük görmeyelim bilmiyorum bana kalırsa onlar bizim en büyük destekçilerimizdir.Beni hiç yalnız bırakmayan,her zaman destekleyen son derece tatlı insanlar tanıdım.Seviyorum çekiliş hesaplarını.Sevgiler...

37 Yorumlar

  1. Bir kişi birden fazla çekiliş hesabi açarak birden fazla hakla katılabilir cekilislere. O nedenle de haksizlik olmaması adina istemeyen çok oluyor. Sana da iyileri denk gelmiş belki de. Kim olduklari belli olmadigi için öyle kirici laflara denk geldim ki. Çoğu çekilişin çekiliş hesabina çekmiştir. Bir kere blogger olmayan ama aktif bir hesaba cikti. Video çekerek paylastim hem de. Periscope de çektim. Canli canli olsun diye. Ne iftiralar yedim. Nazi kotu deneyimler sanirim buna itiyor insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum benim karşılaştığım tek olumsuz durum bir kere bir çekiliş hesabı olan bir bey çekilişi kazanmıştı çok ısrar etmemize rağmen paket eline ulaşınca yayınlamamıştı.Sonunda erkek olduğu için kozmetik paketini yayınlamaktan utandığını düşünüp üzerinde durmamıştık.

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş, doğru söylüyorsun :) Biliyorsun uzun bir süre yoktum döndüğümde baktım ki bazı blogger arkadaşlar beni takipten çıkarmış ne olduğunu merak bile etmemiş. Çekiliş hesaplarından birkaç tane takip ettiğim var benim de. Onlardan biri merak etmiş defalarca yazmış iyi misiniz çok merak ettim diye ve takibi de bırakmamış :) Döndüğümde ilk hal hatır soranlardan biri de o oldu :)) Kalemine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aynı şekilde bana da soruyorlar:))

      Sil
  3. Bu olaya çok karşı değilim ama beni rahatsız eden şu hiç kendi fotoğrafını ya da çektiği herhangi bir fotoğrafı koymadığı için tanınmadığını düşünerek kafalarına estiği gibi terbiyesizce yazı yazanlar beni çok rahatsız ediyor.Yoksa tabi ki onlarında katılmaya hakkı var o konuda doğru yazmışsınız.
    Ama bilirsin ki bir blogger kötü bir şey yapsa tüm hepsine leke sürüldüğü gibi aynı durum çekiliş hesabı diye adlandırılan hesaplarda da oldu bu yüzdendir ki insanların güvenmeyişi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım haklısın insanın sinirleri bozulabilir.Bence de arada çıkıyor böyle insanlar herkesin suçlanmaması gerekir.

      Sil
  4. çekiliş hesapları sizi seviyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Dikkate alacagi bende yazin icin sagol

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Yazın gerçekten hoş olmuş. Ben senin gibi iyi olan çekiliş hesaplarıyla karşılaşmadığım için son çekilişe dahil etmemiştim. Ama her kötü insan yüzünden diğerlerini yargılanmamak gerekiyor muş. Umarım bende senin gibi iyi hesap karla karşılaşırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum önce blogdan katılırlardı sonradan instagramdan hep aynı kişiler olduğu için zamanla tanıştık ve ben herhangi bir olumsuzluk görmedim.

      Sil
  7. Aslında olay çekiliş hesaplarını küçümsemek değil. Birden fazla hesabı olan ve çekiliş sonrası genelde takipten çıkan kişilerin büyük çoğunluğunun çekiliş hesaplarından olması. Yoksa drdiğin gibi 3 yılı aşkındır blog yazıyorum, hep kayılıp duyuran belirli bir kitle gördüm.. Hangi alanda olursa olsun muhakkak işin suyunu çıkaran oluyor..

    YanıtlaSil
  8. çekiliş yapmadığım için bilemiyorum ama bakış açınız daha doğru geldi bana, tabii saçma hesaplara ben de rastlamadım değil

    YanıtlaSil
  9. Sadece çekiliş için takibe alıp bitiminde takipten çıkanlar var ise kimse kusurabakmasın ben dahil etmiyorum! İlk çekilişimde sıkıntı yaşadım bundan sonra hiç birini dahil etmedim. Bende blogger olamadan önce aktif bir blog okuyucusuydum yaptığım çekiliş beni gibi blog okuyucusu olan samimi çıkarsız gerçekten takip edenler için..İstiyorum ki benim hediyem beni takip eden okuyan zaman ayıran birine gitsin,özel olsun.Bu blogtanda bu geldi hadi dolaba hooop diyen birine değil!! Çekilişiler blog okuyucuları için olmalı, ürün avcıları için değil! Ben buna şiddetle karşıyım canım sana saygı duyuyorum ancak ben o hesapları direkt eliyorum ve bedava ürün avcısı olarak kabul ediyorum,buda benim düşüncem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşlerindir tabii ki sonuna kadar saygı duyarım canım olumsuzluklar yaşamışsan tabii ki tepkini koyacaksın:))

      Sil
  10. Olumlu düşünceleri okumak güzel. Geçenler de instagramda bir kitap çekilişinde çekiliş hesaplarının katılımını onaylama konusunda anket yaptılar.Bir densiz alıp bir kenara atacaklar gibi bir yorum yaptı.Hiç k0i,msenin alıp öylesine atmak için yarışmalara katılacağını sanmıyorum. Neticede çekiliş hesapları da bir emek harcıyor gözardı etmemek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım seninle yıllardır takipleşiriz ne kadar kaliteli bir sayfan olduğunu biliyorum bunun yanında çekilişlere de katılmayı seversin.Dediğin gibi alıp kimsenin kenara atacağını sanmıyorum neden kullanmasın ya da okumasınlar.Üstelik bütün takipçilerim benim için ayrı ayrı değer taşır sayfama gelmeleri yeterli hiç birini diğerinden ayıramam sevgiler uzun zaman olmuştu görüşmeyeli:))

      Sil
    2. Güzel yüreğin ve düşüncelerin için teşekkür ederim :))

      Sil
  11. Ben çekiliş hesaplarını da bilmiyorum. Yani sırf çekiliş yapan bloglar mı yoksa mesela arada çekiliş yapan bloglar mı? bilemedim ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekiliş hesabı instagramda ya da blogunda devamlı çekiliş haberleri paylaşan hesaplardır.Amaçları çekilişlere katılmak her çekilişi takip etmektir:))

      Sil
    2. anladım teşekkürler. Bilmiyordum gerçekten sadece kendimce tanımlamıştım :)

      Sil
    3. Rica ederim canım ilgilenmeyince bilmemen normal:))

      Sil
  12. Ben de çekiliş yapmadım hiç ama bu ibareyi hep görüyorum çekiliş yapan bloglar da mutlaka bir bildikleri ya da ağızlarının yandığı bir konu vardır diye düşündüm. Güzel şeyler paylaşmaya çalıştığımız sayfalarımızı suistimal edenler gerçekten deşifre edilmeli onlar yüzünden herkes de bir güvensizlik var:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğim gibi ben hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım ama mutlaka karşılaşmış insanlar vardır.Ben bu yazıyı asıl hiç bir olumsuzlukla karşılaşmayıp sadece diğer bloglar çekiliş hesapları katılmasın diye yazan genç arkadaşlar için kaleme aldım.Onlarda büyük ihtimal diğerlerinin bir bildiği vardır diye düşünüyorlardır.Bende siz bir olumsuzlukla karşılaşmadan katılmasınlar diye karar vermeyin demek istedim.Ben bir sürü çekiliş yaptım ve dediğim gibi hep destekçim oldular neden sileyim onları:))

      Sil
  13. Yazin icin tesekkürler, okuduktan sonra bir durup düsündüm. Ben sadece ürünlere gercekten ilgisi olan severek takip eden birine ciksin diye dusundugum icin dahil etmiyorum. Ama dedigin gibi zamanla yakinlastigim bir cekilis hesabi da olmadi ki ön yargimi kiriyim. Aslinda bu yazi düsündürdü beni, cok tesekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  14. Bir de çekilişi kazanıp ulaştığında teşekkür etme zahmetine bile katlanmayanlar.. Bunlar daha önemli bence (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet belirttiğim gibi benimde bir kere hediyeyi yayınlama zahmetine girmeyen bir takipçim olmuştu:))

      Sil
  15. Çok haklısın canım aslında evet onlar robot değil ama şu var ki her çekilişe katılan(mutfak,kıyafet,yemek vs) birinin ben ürünleri kullanacağını veya makyaja ilgisi olduğundan emin olamam açıkçası..evet tabi ki içinde vardır belki farklı kişiler..yani gerçekten değerini bilecek veya bu konuya ilgili birisi vardır..ama o kadar çok hesap var ki dahil ettik ve alakasız birine çıktı diyelim o zaman makyaja bakıma emek veren blogger arkadaşlara veya bloggerlari severek ve ilgiyle takip eden makyaj ve bakım konusunda ilgili arkadaslara haksızlık olmaz mı ? Ben böyle düşünüyorum yani..senin yazıni okuyunca bende durdum bir düşündüm evet haklısın fikrine saygı duyuyorum..hele ki içlerinde tanıdığın sevdiğin insanlar varsa ama ben böyle düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki haklısın canım ama bilmiyorum ben her takipçime aynı mesafede yaklaşmaya çalışıyorum ve benim çekilişime katıldıysa istiyordur ve kullanacaktır diye düşünüyorum neden kullanmasın bir erkek takipçi bile olsa hanımı için istiyordur diye düşünüyorum:))

      Sil
  16. ne kadar naif ne kadar ince düşünceli birisin sen ama herkes sen kadar iyi değil iyilerle karşılaşmışsın ben hiç bir olay hadise yaşamadım ama çok okudum sahte hesaplar birden fazla hesap açıp ürün için buluşmaya gidenler oyun alavere dalavere tabi bu demek değil ki hepsi aynı sapla samanı ayırmak gerek

    YanıtlaSil
  17. Evet hiç duymamıştım ama bu yazıdan sonra bazı şikayetler duydum aman hepimizden uzak dursun kötü niyetli insanlar

    YanıtlaSil
  18. Bu yazıyı ilk okuduğum gün de çok etkilemiş idi.. kalemine sağlık

    YanıtlaSil