Selamlar bu sabah blogumu bir açtım iki takipçi gitmişti.Olabilir dedim ve bir iki yorum yayınladım bir baktım iki takipçi daha gitmiş.Geçen güncellemelerde gene bu şokla karşılaşmıştık çok merak ediyorum en sonunda bizi tamamen mi kapatmak istiyorlar.
   Zaten blog okunma oranı çok düştü zor ayakta kalıyoruz artık eskisi kadar takip eden de çıkmıyor.Elimizde kalan bu kadar az takipçide giderse ne yapacağız hiç bilmiyorum.Aynı anda bu kadar takipçinin sizi izlemekten sıkılıp bırakması bana mümkünmüş gibi gelmiyor.Bir ya da iki kişi tamam ama geçen defa çok ağır bir darbe almıştık acaba bu seferki nasıl olacak bilmiyorum.
   En sonunda kendimiz yazıp kendimiz okuyacağız  başka çare yok işte bu kadar yalnızız.Kimse blogları desteklemiyor zaten.Sanki her şey bize karşı kapatın artık yeter diyor direnmeyin.Yıllarca biraz takipçimiz artsın diye çekilişler yaptık,yazılar yazdık,birileri bizi okusun yorumlar yapsın diye çabaladık.
   İlk blog açtığım günleri hatırlıyorum blogların yeni farkına varmıştım izlediğim bir kaç blog vardı her gün girer yeni yazılarını yayınlamalarını beklerdim.O yazıları elimde kahvem ile okumak bana büyük huzur verirdi.Neden mi çünkü benimle aynı ilgi alanlarına sahip insanlar olduğunu fark etmiştim.Yaşadığım yerde benim gibi süsüne püsüne düşkün denemeyi seven kimsecikler yoktu.Sonra ben de yapayım olmazmı diye düşündüm.
   Önce bir ad bulmalıydım kendime üç gün boyunca düşündüm taşındım arkadaşlarla konuşmalarımızı dinledim ve radyoda üç kere kelebek etkisi sözünü duyunca bu olsun diye düşündüm.Ve artık adım belliydi.Kelebek etkisi ne kadar çekici,etkileyici bir isimdi.Anlamı ise şuydu" Kelebek etkisi bir sistemin başlangıç verilerindeki ufak değişikliklerin büyük sonuçlar doğurabilmesidir.Edward Norton Lorenz bunu şu şekilde açıklar Amazon Ormanlarında bir kelebeğin kanat çırpması ,ABD de fırtına kopmasına neden olabilir ya da dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.Örnekteki kelebekten yola çıkılarak bu duruma Kelebek Etkisi denilmiştir." Bu isme bayıldım ama ne yazık ki bu isimle hesap alınmıştı bende adımın sonuna blogumu açtığımdaki yaşımı yazarak bir hesap aldım.
   İlk başlarda her blogger gibi kendim yazdım çizdim.Sonra birileri beni takip etmeye başladı bu zamanla arttı.Ama bazı arkadaşlarda olduğu gibi çok fazla bir artış olmadı bende işte üç yılda ulaşabildiğim rakam bu .Azimle yazılarıma devam ettim.Gün geldi umutsuzluğa kapıldım gün geldi destek bulamadım.Karanlıkta el yordamıyla ilerledim.Ve sonunda bu günlere geldim.Blog sonu olmayan bir yol gibi eğer ilgilenirseniz sizi çok mutlu eder.Size güzel dostluklar,samimi takipçiler kazandırır fakat ilgilenmezseniz hiç yorum gelmez okunma sayınız düşer.Sizi çok üzer.
   Birçok başarılı blogger arkadaşım bloglarından soğuyup artık yazmama kararı aldı.Sabahları bloglar ne yayınlamış diye baktığımda bu durumu hep fark ediyorum günde  on onbeş yazı ancak var.Onlarda blogunu çok seven ve direnen kesim.Ama emek ile çaba ile oluşan takipçilerin gitmesi gerçekten çok zor bir durum.Çözüm ne bilmiyorum?
   Oturup burada içimi dökünce rahatlıyorum.Bu dünyada sadece bana ait tek yer burası sizi de küçük dünyama davet ettim ve geldiniz teşekkür ederim.Bir kişi bile kalmasa zaman zaman yazmaya içimi dökmeye devam edeceğim çünkü çok emek verdim ve bu beni rahatlatıyor.Dilediğiniz zaman misafirim olun kapım her zaman açık.Sabah sabah canım sıkıldı gene içimi döktüm.Okuduğunuz için teşekkür ederim.Sevgiyle kalın.

36 Yorumlar

  1. Tam içimden geçenleri yazıya dökmüşsün. Benim de bugün 3 takipçim gitmiş şaşırmıştım. Bloga ara verdiğim süre gitmelerini anlıyorum da geri dönmüşken neden demiştim. Bu arada şuan tam da bahsettiğin direnme içerisindeyim. Bloga ara vermemin sebebi de blogların sosyal medya kadar değer görmemesi okunmaların düşmesiydi. Hala da çok düşük bakalım nereye kadar devam edeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum sonumuz ne olacak ama çok yalnızız gerçekten:((

      Sil
  2. Puufff aynen ya her geçen gün takipçiler azalıyor. Amaçları ne anlamıyorum. :(

    YanıtlaSil
  3. Bloglarımıza gelen bir kaç güzel yorum dışından bizi motive eden bir şey olmuyor zaten.Hep zorluk gerisi..
    Yazılarını ''aynen böyle,tam benim düşündüğüm gibi'' diyerek okuyorum :)
    Yalnız demek istediğim bir şey var yazıların bir bütün halinde yazıp hiç paragraf bırakmayınca okurken satır atlayıp kaçırıyorum ve insanın gözü yoruluyor.
    Umarım dediğime gücenmemişsindir sadece daha iyi olur diye söylemek istedim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım neden güceneyim lisedeyken Edebiyat hocam hep yazar olacağımı düşünürdü ama asla imla,noktalama ya falan dikkat etmediğim için çıldırırdı.Çok haklısın eleştirilerinde ben bir heyecan yazıp hiç bir şeye dikkat etmiyorum bundan sonra daha dikkatli olacağım canım sağol:))

      Sil
  4. bloglar hepimizin ilk gözağrisi, facebook ve instagram'dan sonra biraz ilgi azaldi ama vazgeçilmiyor. ber ne olursa olsun biz yazmaya, icimizi dökmeye, yaptiklatimizi, begendiklerimizi paylasmaya devam edelim:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Blog ismin gercekten cok anlamliymis, diger konuya da gercekten cok üzülüyorum, suan benim basima gelmedi fakat zaman zaman bircok kisiden duydum sayinin düstügünü. Dedigin gibi ne emeklerle o sayiya geliyormus insan suan farkediyorum, bir kisinin bile takibi birakmasi gercekten üzücü hele ki bu otomatik sistem tarafindan yapiliyorsa.. Umarim biran önce bir aciklama olur yada düzelir bu sorun. Ellerine saglik yazin icin, sakin moralini bozma yazmaya devam et, her bloga girdigimde yeni yazisi var mi diye baktigim sayili bloggerlardan birisin <3

    YanıtlaSil
  6. herşey bu derece ticarete dökülmeseydi keşke..çünkü bloglar nitelikli yazılar yerine reklamlarla dolup taşıyor..dolayısıyla takipçiler de azalıyor..kurunun yanında yaş da gidiyor bazen

    YanıtlaSil
  7. Evet o farklı bir boyutu ve çok derin ama bugün blogger bize darbeyi vuruyor:((

    YanıtlaSil
  8. Yine mi neyse alıştık zaten bu duruma bir geliyor bir gidiyor abone sayısı.

    YanıtlaSil
  9. Ama ben daha yeni açtım blogumu hevesim kırılmasın :( beni takip edersen çok sevinirim.
    http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. İzleyiciler butonunu açtım izleyicim olabilirsiniz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Blogumu kimse için değil kendim için yazıyorum. Ben mutlu oluyorum yazarken. Tabii ki bu durumlar motivasyon kırıcı olabiliyor ancak yılmadan usanmadan yazmaya devam. :)

    YanıtlaSil
  12. 1019 dan 389 a düşmüş :( bende büyük bir fark oluşmuş anlamadım sebebini
    ben de isteyerek kimsenin takibi bırakacağını düşünmüyorum ama nasıl bu kadar fark olur onu da anlamış değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay müthiş bir düşüş olmuş benim şimdilik dört kişi gitti ama yerinize üzüldüm insanın oturup ağlaması geliyor yazık oldu onca emeğe:((

      Sil
  13. Bu eksilmelerin nedeninin açılmış ama güncellenmeyen çöp diye adladırılan blogların ya da hesapların silinmesinden kaynaklandığını okumuştum ne kadar doğru bilemiyorum facebook ve twitter için de geçerliymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende gmail hesabıyla üye olmayanaların silineceğini okumuştum hatta diyorlardı ki takipçilerinize söyleyin gmail hesabı alıp gene üye olsunlar kim uğraşırki böyle bir şeyle:((

      Sil
  14. benim de 30'dan fazla izleyicim gitti yine çıldıracağım bu google yüzünden binbir emekle takip ediyor o insanlar beni bunlar kafalarına göre siliyor :-(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanki bizi bitirmeye çalışıyorlar milletin bloglara olan ilgisini arttırmak için çalışmalar yapmaları gerekiyorken sanki kapatın artık diyorlar:((

      Sil
  15. Değişik bir yapılanma oluyor dönem dönem (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mesela bugünde pat diye iki takipçim gitti azar azar alacaklar hepsini:))

      Sil
  16. o değilde ben instagramdan ayrılan takipçilere çok üzülüyorum ve sinirleniyorum çekilişten sonra 5er 10 ar gidiyorlar :D neyse sağlık olsun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben işte o konuya hiç takılmıyorum benide bırakıyorlar takibi bakmıyorum bile olabilir hesabı takip edip beğenmiyor olabilirler bazen de bende bir bloggerı takip ediyorum ama resimleri falan öyle itici geliyorki bırakıyorum takibi sonra dm atıp ağızlarına geleni söylüyorlar nasıl bırakırmısışımda sanki mecburum bakmaya resimlerine o yüzden biri beni de bırakınca takibi hiç kızmıyorum arzu eden takip eder zaten çok resim paylaşmıyorum artık bakıyorumda takipçi sayım azalıyor aman hiç de umrumda değil:))

      Sil
  17. Sorunun sebebini öğrendim :) blogumda paylaştım ama özetle izleyicilerin twitter gibi google hesabından farklı platformlardan üye olduysa google yeni kararları neticesinde onları tanım için kusura bakma ancak resmen şutladı :) Duyuru yapıp tekrar google üzerinden izleyici olmalarını isteyebilirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım sorunun bundan kaynaklandığını söylemişlerdi ama duyuruda yapsak kimseye ulaşabileceğimizi sanmıyorum:((

      Sil
    2. Sen bu sayılarla ulaşamazsan şahsen ben atayım kendimi bir yerden :)

      Sil
    3. Canım twitterdan falan üye olan birilerine duyuru yapsamda kendi olduğunu düşünmez düşünsede işini gücünü bırakıp sanmıyorum ki gmailden hesap açsın takibe alsın kimse uğraşmaz demek istedim:))

      Sil
  18. Keşke bloggerlara gereken önemi verseler, ben de direnmeye devam ediyorum

    YanıtlaSil