Selam arkadaşlar ben pek çekilişlere katılmıyorum sadece kıramadığım çok sevdiğim arkadaşlar olunca ya da şartsız şurtsuz çekiliş olduğunda mutlaka katılırım.

   Nedenine gelince artık çekilişlerde o kadar fazla şart isteniyor ki insanı bunaltıyor.Bakın bir arkadaşın çekilişine katıldım ve bir takipçim bana ne yazmış.Son derece haklı bence de.

    Bu bey katılmak istemiş ama bir iki şarttan sonra sıkılmış.Orda paylaş burda paylaş onu beğen bunu beğen,blogunda yayınla,mailini yaz,hangi isimle takip ettiğini yaz ve daha yüzlerce şart.

    Acaba artık çekilişlere kimsenin katılmak istememesinin sebebi bu mu diye düşünüyorum.Firmalarla yaptığımız sponsorlu çekilişlerde firmaların aşırı istekleri karşısında çok mu fazla eziliyoruz.Sonunda takipçilerimizi de kendimizden soğutuyoruz.

   Ben bile çekiliş şartlarına tahammül edemezken takipçilerimiz ne yapsın.Yani çekiliş yapmak çok zor ve sabır işi.Sponsorlu çekilişler bir çoğumuza çok çekici gelebiliyor ama ben artık soğudum.

   Çekilişler hepimiz için yararlı bloga bir renk gelir,yorum sayısı,tıklanma sayısı,takipçi sayısı artar ama lütfen sponsorlu dahi olsa şartları akla mantığa uygun hale getirelim ki insanlarda rahatça katılabilsin.

   Çekiliş konusu o kadar detaylı ki sponsorlu bir çekiliş nasıl yapılır diye bir yazı hazırlayayım dedim ve saatlerce yazdım sonra bir baktım o kadar zormuş ki hiç yayınla mıyım dedim yarım bıraktım.Bunun yerine ara ara çekiliş tüyoları vermeye karar verdim.Lütfen çekiliş şartları çok zor olmasın ki herkes rahatlıkla katılabilsin benim gibi kafası binlerce şartı kaldırmayan bir çok takipçi var.Sevgiler...
 

24 Yorumlar

  1. makul olanlarıda var ama dediğiniz gibi bazıları o kadar çok şart koşuyo ki insanın katılası gelmiyor ki ben katılsam da denk gelip çıkmz o yüzden artık es geçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende canım özellikle ürünler biraz daha pahalıysa gör sen şartları aman paramla alırım diye düşünüyorum:))

      Sil
  2. Malesef öyle. Şuana kadar yaptığım tüm çekilişlerde bloga üyelik ve istedikleri sosyal medyadan linki paylaşmaları dışında bişey istemedim. Benim için en makulu bu yoksa çekiliş yapmanın bir yararı kalmıyor. Blogunda paylaş orda burda paylaş bunu beğen şunuda takip et bunuda takip et zorunluluğu soğutuyor dediğin gibi. :/

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. ben blogda genelde sadece takip şartı koyuyorum extra hak isteyen paylaşsın diyorum hepsi bu kadar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli bende bu tür çekilişlere katılıyorum paylaşma şartı olmayan:))

      Sil
  5. Sponsorlar öyle şartlar istiyorlar ki, cidden maillerini okurken bunalıyorum. Şartları görünce reddediyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın çok fazla şart koşuyorlar iki kreme:))

      Sil
  6. Heh! Kalemine sağlık :)) Bazen hoşuma giden çekilişler oluyor, hadi instagramdan takip et blogdan takip et kısmı tamam. Seve seve yapıyorum zaten. Hepimiz birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum. Amaaa, yok altına kaç kişiyi etiketle, yok repost et sayfanda yayınla kısımları olunca hemen vazgeçiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ben hiç bir sekilde katılmıyorum ama bu kadar abartı istek goruncede ne veriyorsunda ne istiyorsun bu kadar diye kufretmeden geçemiyorum yani 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya hele verilen biraz daha pahalı olursa istekler tavan yapıyor:))

      Sil
  8. Ben en çok instagram takipligi zorunluluguna deli oluyorum. Belki ben instagram kullanmıyorum ya! Bi de blog çekilişinin instagramla ne alakası var instagram sayını arttırmak istiyosan git ordan yap çekilişini.. Ya da ek hak ver isteyen takip eder isteyen etmez.. Gerçi artık blogda çekiliş yapanda pek kalmadı sanırım.. ya da ben denk gelmiyorum.. Ben hala yapıcaktım sahi degil mi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aslında sırf blog da bir çekiliş yapmayı düşünüyorumda katılan olurmu onu bilemiyorum haklısın instagramda yap o zaman çekilişi:))

      Sil
  9. Aynen öyle bende bu yüzden pek katılmıyorm.

    YanıtlaSil
  10. Çok şart ve zorunlu siteye üyelik konularında ben de çok sıkılıyorum. Özellikle instagramda takip ve repost şartlarının yeterli olması nedeniyle insanlar diğer çekilişlere katılmıyor. Belki de vakit kaybı olarak görüyor. Halbuki instagramda herşey telefonla elinin altında....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o reposta da ben gıcık oluyorum sayfamı çekilişlerle kirletmek istemiyorum buyüzden fazla çekilişe katılamıyorum

      Sil
  11. Ne kadar doğru bir yazmışsın,ben beğen-paylaş şartlarından sonra 10 tane arkadaşını etiketle,bütün arkadaşlarını sayfaya davet davet bunların yanında bir de 3-5 sayfa daha beğen şartlarını görünce katılasım gelmiyor ama bazende çok hoşuma giden bir şeyse el geldiğince şartları yapmaya çalışıyorum ama arkadaşlarımı etiketlemekten gına geldi resmen.

    YanıtlaSil