Selamlar eğer Bloggersanız mutlaka firmalarla bağlantılarınız bir süre sonra gelişir.Blog yazmak son derece zevkli bir hobidir.Size getirileri güzel dostluklar ve içinizi dökebileceğiniz kendinize ait bir platform olmasıdır.Onca emek ve uğraşa arada firmalardan gelen mailler,teklifler sizi onore eder.Yani vaktinizi verir ortaya bir şeyler çıkarırsınız sonra bir firmadan bir mail gelir ve size yeni çıkardığımız bir ürünü yollamak istiyoruz denemek ister miydiniz diye sorarlar.İşte o an çok mutlu olursunuz.Birileri sizi takip edip beğeniyor ve değer veriyordur.Bu mutluluk hiç bir şeye değişilmez gerçekten.Çoğunlukla firmaların yolladıkları ürünler çok pahalı ürünler değildir.High end ürünler sadece çok ünlü Bloggerlara gider.Yani size yollanan ürünler sizin alamayacağınız ürünler değildir.Çünkü kozmetik bizim ilgi alanımıza giriyor ve bazen korkunç paraları gözümüzü kırpmadan harcayabiliyoruz.Yollanan ürünler hiç bir zaman ihtiyacınız olan ya da alamayacağınız ürünler değildir.Fakat gene de sizi çok mutlu eder.Çünkü birileri emeğinize,blogunuza değer vermiştir,tutunmaya çalıştığınız bir dünyada ufakta olsa bir yeriniz vardır.İşte bu duyguya bayılıyorum.
  Bazı yeni Bloggerların çoğu firmadan kendilerinin ürün talep ettiğini gözlemliyorum nasıl mı?Özellikle Instagramda girip bir firmanın sayfasına bakın hemen her resmin altında"Dm ye bakın lütfen."diye yazılar göreceksiniz.Bilmiyorum belki başka nedenlerden yazanlar vardır ama çoğunun ürün talep ettiğini düşünüyor herkes.Bazı firmalarda yolluyor görüyoruz güzel fakat bu ne kadar bir tatmin duygusu verir bir Bloggera orası şüpheli.Yani sizi birilerinin keşfetmesi değer verip yollaması farklı bir firmadan sizin talep etmeniz farklı.Bana ilki çok büyük zevk veriyor.
  Aslında Bloggerlar firmalar için çok önemliler.Yeni çıkardıkları bir ürünü bize yollarlar ve biz duyulmasını sağlarız.Şu sıralar bir çok firma Sosyal Medya Danışmanı olarak Blogger arkadaşları işe alıyorlar.Benim tanıdığım bir kaç arkadaş var.Bu gerçekten son derece doğru bir olay çünkü deneyimli bir Blogger Sosyal Medya yı son derece verimli bir şekilde kullanabilir.Şimdi bir firma yeni üretime geçmiş kendini tanıtmak istiyor hangi Bloggera ne yollasın,nasıl yapsın.İşte bütün bu işleri bizden bir arkadaş devralırsa kimin o ürünün hakkını vererek tanıtacağını,kimin bloguna önem verdiğini,kimin yayınlarının daha etkili olacağını bilir çünkü herkesi yakın takiptedir.Bazı yeni Blogger arkadaşlar firmaların Bloggerlarla nasıl iletişime geçtiğini çok merak ediyor.İşte yollardan biri budur zamanla bir çevreniz oluşur ve bir arkadaşınız bir firmanın Sosyal Medya işleri ile uğraşmaya başladığında doğal olarak ilk olarak size bu teklifle gelir.Ya da daha önce sohbetiniz olamayan bir Blogger bile olsa az da olsa hepimiz birbirimiz hakkında bir şeyler biliyor ve takip ediyoruz sizin dürüst ve verimli olduğunuzu düşünüyorsa yazabilir.
   Ya da diğer bir şekil firmalarda çalışan diğer Sosyal Medya Uzmanları Blogger bile olmasa dolaşıp blogları takip ederler özellikle bazı firmalar Alexa değerlerine bakarak seçim yapıyorlar.Yani Türkiye ve Dünya ortalamalarına göre okunma oranınızı analiz ederek sizinle iletişime geçiyorlar.Bu yüzden Alexa değerini yükseltmek bizim için çok önemli bu da sık ve kaliteli resimlerle kaliteli yazılar yazmaktan geçiyor.Alexa değerleri eskiden yani bloglar popüler olduğunda çok daha kolay yükselirdi şu sıralar oldukça zor yükselebiliyoruz.Bu yüzden bence sadece kozmetik değil arada okurların ilgilerini çekebilecek farklı yazılarda yazmak gerekiyor.Çünkü her zaman yazdığınız ruj herkesin dikkatini çekemeyebilir.Bunun yerine yaratıcılığınızı kullanarak "makyaj teknikleri,aydınlatıcı kullanımı,makyaj hataları"gibi farklı dallara uzanabiliriz.
  Firmaların ilgisini çekebilirseniz sizinle iletişime geçer ve adresinizi alarak sizi blogger listelerine eklerler buraya kadar her şey çok güzel peki sonra işte sıkıntılı kısım bundan sonra başlıyor.Yazımı burada kesiyorum ikinci bölümde yaşanılan zorlukları paylaşacağım.Bir kaç güne kalmadan yayınlarım sevgiler...

13 Yorumlar

  1. Yazının devamını tahmin edebiliyorum ama çok doğru bir noktaya parmak basmışsın :) Kalemine sağlık canım ♥
    Bu arada blogum Google'a kurban gitti kapandı yeniden açtım tasarım düzenlemelerini ayarlıyorum sonrasında aktif olacağım. Tekrar takibe alır mısın. Öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Aslında çoğunu biliyor blogger arkadaşlarda bilmiyenler için yararlı olabilir:))

      Sil
  3. Gerçekten blog yazmak bir hobi bir emek ve özveri gerektiriyor. Ki hatalar yapa yapa git gide tanınmak ve insanların size bir şeyler sorması gerçekten güzel duygular .. Alexa değerlerinin bile ne olduğunu bilmezdim geçende bir takipçim değerleriniz tavan yapmış gördünüz mü dedi de o ne dedim de araştırdım da öğrendim =) Blogger olmak bence özveri ve saygı gerektirir diye düşünüyorum yazınız çok güzel diğer kısmını da merakla bekliyorum :)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hepimiz hatalar yapa yapa bir şeyler öğreniyoruz arada pişmanlık yazıları yazıyorum elimde değil oluyor hatalarım sonradan anlıyor düzeltmeye çalışıyorum hepimiz insanız diğer kısımda yakında gelecek:))

      Sil
  4. Söylediklerinize katılıyorum.Firmaların da bu anlamda zorlayıcı istekleri olabiliyor.İkinci bölümü bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın ikinci bölümde yakında gelecek:))

      Sil
  5. Çok verimli bir yazı olmuş canım yeni yeni blog yazmaya başlayan arkadaşların fikir sahibi olabileceği çok yönlü bir yazı,ellerine sağlık..Bu Dm olayını bilmiyordum bak, bundan sonra farklı bakıcam o yorumlara :)

    YanıtlaSil
  6. Keyifle okudum ne güzel olmuş anlatım ♥♥Emeğine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  7. Çok iyi yazmışsın canım, eğer bir gün vakit bulursan mutlaka şu sadece ürün için blog açan bloggerlarada değinmeni isterim :)

    YanıtlaSil