Geçtiğimiz günlerde Fikrimühim Maggi Çorba Çeşnisini tanıtmak amacıyla bize paketler gönderdi.Maggi ev yapımı çorba keyfimize ekstra lezzetler katmak için bu çorba çeşnisini üretmiş.
Bize iki şık saklama kabı içerisinde 5 adet tavuk,5 adette et tadında çeşniler yollamış.Bunların altı tanesini arkadaşlarıma verdim.Dört tanesinin üçünü yaptığım çorbalarda kullandım.
Bu çorba çeşnileri kesinlikle koruyucu madde,renklendirici,MSG içermiyor yani tamamen doğal içindeki her şey mutfağımızdan un,nişasta,kereviz,ayçiçek yağı,et,tavuk,tuz,baharat.Bu yüzden ben gönül rahatlığıyla kullandım çeşnilerimi.
Ben bize yollanan broşür üzerindeki tarifleri denedim ama siz isterseniz yaptığınız herhangi bir çorbaya ekleyebilirsiniz.Mesela bu gün tarhana çorbasında kullandım.3 yemek kaşığı tarhanayı ve bir paket çorba çeşnisini bir bardak suda ıslatıp karıştırıyoruz.Daha sonra tencerede yağ ve salçayı erittikten sonra karışımımızı ekliyoruz.Ve nefis bir çorba oluyor.
Doğrusu çorbalara gerçekten farklı ve profesyonel bir tat katıyor.Eğer artık yavan tatlı çorbalardan sıkıldıysanız mutlaka denemelisiniz.Kızım ve eşim ortaya çıkan çorbaları çok beğendi.Un,yağ,tuz ve baharat eklemenize gerek kalmadan çok pratik ve yararlı çorbalar hazırlayabilirsiniz.Sevgiler...

6 Yorumlar

  1. Çok hoş bir hediye olmuş :)
    Takipteyim bana da beklerim
    http://biraltibirsifir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba guzel yazi olmus benim bloguma da beklerim elissasufi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil