Son günlerde Bepanthol kremi o kadar duydum ki hemen eczaneye gidip küçük boyundan bir tane edindim.Su bazlı olan bu kremin ünü gün geçtikçe yayılıyor.

Görünümü kozmetikten çok normal bir ilaç şeklinde olan bu 30 gr.lık  kremi yanlış hatırlamıyorsam 9 liraya almıştım.Yaz ve kış kullanılabilen bu krem yazın güneş yanıklarında kışın pul pul kuruyan ciltte kullanılabiliyor.Ürün paraben,parfüm içermiyor ve Provitamin B5 içeriyor bu da başka bir artısı.İçeriği için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.
Ben bu kremi ellerimde de yüzümde de kullandım.Ne yazık ki yüzüme sürdüğüm anda cildimde kızarıklıklar çıktı,alerji yaptı.Sanırım içindeki bir maddeye karşı tepki verdi yüzüm.Aslında öyle narin bir cildim yoktur ama daha önce bir kremde de aynı sorunları yaşamıştım.Sadece iki kere yüzümde kullandım.İkincisini de denemek için gerçekten kreme mi alerjim var diye daha sonra ellerimde denedim ellerimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Hatta nemlendirmesi çok hoşuma gitti.
Yağlandırmadan nem bombardımanına tutuyor cildinizi.Şimdi ellerimde kullanarak bitirmeye çalışıyorum kremi.Yalnız kokusunu pek sevemedim beni biraz rahatsız ediyor.Koklamamaya çalışıyorum.Okuduğum yorumlardan yüzde tüylenme yaptığını düşünenlerde olduğunu gördüm.Ben sadece ellerimde kullandığım için böyle bir etki farketmedim.Sevgiler...
OLUMLU ÖZELLİKLERİ:Zararlı maddeler içermemesi,nemlendirmede ki başarısı,fiyatı.
OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ:Yüzümün içindeki bir maddeye tepki vermesi,kokusu hoşuma gitmedi.

10 Yorumlar

  1. benimde eşim kullanıyor traştan sonra :D:D

    YanıtlaSil
  2. Bephantolü hiç kullanmadım henüz. Ama bephantenin hem merhemi hem kremi eksik olmazdı eskiden. Bephantol olduktan sonra alasım gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir dene canım belki seversin:))

      Sil
    2. Aslında bir dene canım belki seversin:))

      Sil
  3. Küçük oğluna bebeklik döneminde Bepanthol kullanıyordum ama bu cilt bakım kremi ..Onunda cildi kuruyordu ve çok memnun kalmıştım. Evde mutlaka bulundururum.

    YanıtlaSil
  4. Bakım kremi yazıyor ama ben gündüz nemlendirici olarak kullanıyorum. Memnunum, bir şikayetim yok. Bilhassa kozmetik olmaması tercih sebebim. Sevgiler...

    YanıtlaSil