sudocrem etkileri

Sudocrem Cilde Faydaları Nelerdir?

Sudocrem cilde faydaları o kadar övülüyor ki merak etmemek imkansız. Cilt bakımında çok yönlü olarak kullanılan Sudocrem pişik kremini inceleyelim.

Sudocrem nedir?

Sudocrem ciltte bir katman oluşturarak bebeklerin pişik olmasını önleyen antiseptik bir pişik kremidir. İçeriğinde bulunan çinko, sodyum benzoat gibi maddeler cilt tahrişlerini tedavi eder.

Sudocrem cilt bakımında ne zaman kullanılmaya başlandı?

Ülkemizde Demet Akalın, Pervin Dinçer gibi ünlü isimler Sudocremi deneyip fayda gördüklerini duyurunca kadınlar arasında cilt bakımı için Sudocrem kullanılmaya başlandı.

Sudocrem ne amaçlarla kullanılıyor?

Sudocrem cilt bakımında oldukça farklı amaçlarla kullanılıyor. Sudocrem cilde faydaları nelerdir?

1- Akne, sivilce tedavisinde ya da sivilce lekelerinin giderilmesinde en çok kullanılır.

2-Cildi nemlendirmede.

3-Epilasyon sonrası cilt tahrişlerini gidermek için.

4-Far, makyaj bazı olarak

5-Güneş yanıkları için

6-Yatak yaralarının tedavisinde

7-Küçük kesikleri tedavi etmek için

8-Cilt kızarıkları için, cilt tonunu eşitlemek için

9-Cildi beyazlaştırmak için.

10-Göz altı morluklarını ve şişliklerini geçirmek için.

Sudocrem yorumları

Sudocremin pudramsı bir kokusu var. Benim cildimde hiç sivilce ya da kızarık yok ama kim istemez pamuk gibi bir cilt bu yüzden denemek istedim. Doğrusu benim cildimde de normal bir krem sürmemden daha farklı bir etki görmedim. Nemlendiricimin verdiği etkiyi veriyor ancak. Makyaj altına baz olarakda kullandım beyaz beyaz iyi durmadı yani ben çok aradığımı bulamadım bu kremden diyebilirim.

Sudocrem cilde faydaları nelerdir? 

Sudocrem çok çok seviliyor ve övülüyor belki de işe pek yaramadığını düşünen benim. Ama tabii ki henüz yanık yaralarında, sıyrıklarda, güneş yaralarında kullanmadım. Evde bulunsun zamanı gelince bu tür sorunlarda da kullanıp aşağıya yorumumu yazarım. Ürün oldukça bereketli az kullanmak yetiyor biraz katıca bir kıvamı var. Sürdüğünüzde yüzünüz bembeyaz oluyor bu yüzden evde kullanmak zorundasınız.

sudocrem sivilceyi geçirir mi?

Sudocrem hiç işe yaramadı mı?

Sudocrem gibi pişik kremleri çinko oksit içerdiği için cilde mutlaka faydalı oluyor fakat çok fazla cilt bakımında kullanmakta zararlı çünkü cildi inceltebiliyor. Benim cildim sorunsuz olduğu için çok fazla bir etkisini gözlemlemedim.

Sudocrem sivilceyi geçirir mi?

Tanıdığım bir genç sivilce problemi yaşıyordu ona önerdim. Bir kaç gün sonra sordum pek işe yaramadığını söyledi yaklaşık bir ay sonra genci tekrar gördüğümde bütün sivilceleri geçmiş, cildi beyazlamıştı gerçekten pamuksu bir görünüm almıştı ve siyah noktaları temizlenmişti hayret ettim. Yani Sudocrem cilt bakımında hiç işe yaramıyor gibi bir kanıya varmak yanlış. Sorunlu ciltlerde oldukça da işe yarıyor bence. Sudocrem cilde faydaları nelerdir görmek için Sudocremi abartmadan denemek şart. Sivilce probleminiz varsa En iyi sivilce maskeleri makalemizi de okumayı unutmayın.

21 Yorumlar

  1. Bana da annem verdi çok iyi diye, boynumda bir kızarıklık isilik oluştu ona iyi gelir diye ama pek faydasını görmedim Hameta kullandım ikinci gün kuzarıklıklarım gitti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kızıma hametan kullanıyorum bide vazelin sür canım çok işe yarıyor.

      Sil
  2. ben de memnun kalmamıştım bu kremden. Yani denildiği gibi sivilce izlerini falan yok etmiyor. Ama dediğin gibi yara gibi durumlarda işe yarıyor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte ne duysak kullanıyoruz bari cildimizi mahvetmesek:))

      Sil
  3. Sudocrem eskiden çok iyiydi, efsaneviydi yani. Kızarıklık, yara, çizik ertesi güne birşey bırakmazdı veya gözle görülür hafifletirdi. 1 kutu bitirdim, 2. kutuyu aldım ve fos çıktı. Kesinlikle aynı etki yok. Formülünü değiştirdiklerini düşünüyorum. Bozdular güzelim kremi. İnternette Pervin Dinçer'in sudocremle yaptığı çeşitli maskeler var, yağ karışımlarıyla beraber. İçeriğindeki çinko cilde yararlı, sizde haftada bir maske yaparak elinizdeki kremi değerlendirebilirsiniz. Selamlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirmiş olabilirler mi?Bakacağım maskelere sağol.

      Sil
  4. Naçizane fikrimi soracak olursanız bu krem yoğun yapıda ve günlük Kullanım veya makyaj altı bazı olarak biraz ağır olacaktir .haftada bir gün gece yatarken kalın bir tabaka maske gibi uygulamanızı tavsiye edebilirim .sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım ya kullanmışlar öyle okudum bari deneyeyim dedim bende

      Sil
  5. Benimde sudocremle ilgili bir yazım var:) ordada belirtmiştim yeni çıkan böyle kabarık duran sivilcemi 4-5 saatte daha hafif bir hale getirmişti ki bende ondan sonra alma kararı almıştım :) tabi tenden tene de değişir şeyler bunlar :) ama kesinlikle mat beyaz ve evde sürülmeli :) benim blogumada beklerim :)
    ezosunmakyajdefteri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende pek sivilce problemi yok işe yaradığına sevindim sende

      Sil
  6. Ben, ikizlerimin bebekliğinde bu kremden çok faydalanmıştım pişik konusunda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu konuda denemedim miniklerin işine yaradıysa sevindim öp benim için onları:))

      Sil
  7. Bu krem mükemmel bebeklerde görülen atopik dermatit (egzama) oluşan kollarımın dirsek içlerindeki yaralari bu krem geçirdi çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazıyı düzenlemem gerekiyor çünkü bu yazıyı yazdıktan sonra bir şey oldu ben bu kremin numunesini sivilce problemi yaşayan bir ergene vermiştim.Ve ilk baş pek işe yaramadı demişti bir ay sonra gördüğümde inanamadım yüzü pırıl pırıl parlıyordu hem siyah noktaları hemde sivilceleri gitmişti ve çok mutluydu sayenizde bu yazının düzeltmesinide buradan yapayım bu krem hakkındaki bütün fikirlerim o an değişti demek ki uzun süreli ve düzenli kullanım gerekiyormuş.O gence gene de her gün değil haftada bire düşürmesini daha sonrada bırakmasını tavsiye ettim çünkü hiç bir problemi kalmamıştı gene de her şeyin fazlası zarar diye düşünüyorum:))

      Sil
  8. Sudocrem hiç duymamıştım. Bebe kremi olduğuna göre hassas bir üründür diye düşündüm. Denemek lazım. Teşekkürler bilgi için.

    YanıtlaSil
  9. oo ne çok faydası vamış,hiç denemedim ama balkalim..✔😊

    YanıtlaSil