-->

adsense

10 Kasım 2014 Pazartesi

AŞURE


MALZEMELER:
1 kase buğday
1 kase nohut
1 kase fasulye
1 kase kuru üzüm
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru incir
1 tutam tuz
İstediğiniz kadar şeker
Muharrem ayının başlamasıyla hemen her evde bir aşure yapma telaşı başladı.Bende ilk kez aşure yapmayı evde denedim.Çok da leziz oldu.Sizle de kayın validem den aldığım tarifi paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.

YAPILIŞI.
1-Buğday,nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın.
2-Sabah buğday,nohut ve fasulyeyi ayrı kaplarda pişirin.
3-Pişince nohut ve fasulyeyi süzüp buğdayın içine dökün.
4-Kuru üzümü ılık suyla 2-3 kere siyahını akıtana kadar yıkayın.Buğdaya ekleyin.
5-Kuru kayısıyı da ekleyin.
6-1 tutam tuz ve şekerini istediğiniz kadar ekleyin.
7-Kuru inciri de doğrayıp, ekleyip bir taşım kaynatın.Bu arada dibi tutmasın diye sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin.
8-Eğer kıvamı size duru geliyorsa 1 yemek kaşığı suda  nişastayı eritip kaynarken içine atabilirsiniz.
9-Tencerenin altını kapatın soğuyunca nar tanesi,fındık,tarçın ekleyin.Soğumadan eklerseniz dibe çöker.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Çok severim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum aşureye daha bugün yedim arkadaş işyerine getirmiş :)

    Bu arada blogunu takibe aldım.

    Benim bloguma da beklerim henüz çok yeni 6 günlük bir blog...

    http://pembemakyajcantam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil


Sitede yer alan yorumlar ve içerik yazarın kişisel ve objektif görüşlerini yansıtmaktadır. Blogda bahsi geçen ürünlerin okuyucular tarafından kullanılması halinde oluşabilecek sorun yada memnuniyetsizlikten dolayı yazar hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.


Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur. Aksine hareket eden blog ve siteler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.