Balık pişirdikten sonra kafalarını ne yapıyorsunuz?Ben eskiden atardım sonra bir arkadaşım bu çorbayı yaparak değerlendirmemi söyledi.Çok leziz ve yararlı bir çorba özellikle balık sevmeyen çocuklar için yapabilirsiniz.İşte tarif:
İÇİNDEKİLER:
-Balık kafaları
-1  soğan
-1 patates
-1 havuç
-1 limon suyu
-2 yemek kaşığı un
-sıvı yağ,tuz,karabiber,nane
YAPILIŞI:
1-Balık kafalarını yıkayarak tencerede biraz su ile haşlayalım.
2-Pişince süzgeçle suyu ve balık kafalarını başka bir kaba ayıralım.
3-Tencereye sıvı yağı koyalım.
4-Soğanı rendeleyip,kavuralım.
5-Daha sonra üstüne balıkları haşladığımız suyu ekleyelim.
6-Havuç ve patatesi rendeleyerek suya ekleyelim.
7-Balık kafalarındaki etleri de ayıklayıp suya ekleyelim.
8-İçine tuz,karabiber,nane ekleyelim.
9-Şimdi terbiyesini hazırlayalım.Yumurta sarısını limon suyuyla iyice çırpalım ve unu ekleyelim.
10-Çorba suyundan bir parça alıp terbiyeye ekleyelim.Karıştırdıktan sonra azar azar çorbaya terbiyeyi devamlı karıştırarak ekleyelim.
11-Kaynadıktan bir,iki dakika sonra altını kapatalım.
AFİYET ŞEKER OLSUN.

0 Yorumlar