blog keşif

Yeni Bloglara Tavsiyeler ve Sizi Takip Etmek İstiyorum


  Son günlerde yeni blogların açıldığını gördüm ve deneyimlerime dayanarak yeni bloglara tavsiyeler vermek istiyorum.

İlk başlarda nasıl bir bloggerdım?

Her zaman yeni bloglar keşfetmeyi yeni yazılar okumayı sevdim.İlk blog açtığımız günlerde şimdiki gibi sosyal ağlar,whatsapp grupları yoktu desteksiz tek başımıza yola çıktık.Hiç bir şey bilmeden araştırarak,seodan habersiz bazen saçma sapan yazılar yazdık durduk.Hemen tıklanmak,okunmak,üye sayımızı arttırmak istiyorduk.O zamanlar basit bir temam vardı kendi kendime yapmıştım ama tıklanma sayım harikaydı günde yaklaşık 750 kere tıklanırdım.İlk heves her gün yazı girerdim şimdi eski yazılarıma bakıyorum berbat resimler ve kısacık yazılardan oluşuyor.

Takipçi sayım çok azdı

Hatırlıyorum da ilk blog yazmaya başladığımda hiç takip edenim yoktu takip ettiğim bloglar da beni takip etmiyorlar diye kızıyordum.Bazen geri dönüp takibi bırakıyordum.Yani ben olsam takip ederim neden etmiyorlar ki diye düşünüyordum.O zamanlar 150 üyeye sahip bir blog gözüme büyük görünüyordu.Nitekim vakit geçti benimde üye sayım arttıkça elimden geldiğince beni izleyen blogları takip ettim ama sık sık cep telefonundan sadece bir iki dakikalık blog ziyaretlerim olduğundan evden nete girince takip ederim dedim ve unuttuğum çok blog oldu.İşte o zaman 400-500 üyeye sahip bloggerları anladım.Sonra bakarım deyince unutuyor insan.İlk tanıdık olmayan takipçimide asla unutmam sevgili sellinismode

    Blog takipçim nasıl artacak?

İlk zamanlar bir iki tane yorum görmüştüm bloguma beklerim türünden bende galiba takipçi böyle kazanılıyor diye düşünerek ilk zamanlar bu taktiği kullanmıştım taki bazı bloggerların bu konuda çok hassas olduğunu ve kızdıklarını öğrenene kadar meğer ismine tıklayınca blogun zaten görünüyormuş ben bunu bilmiyordum.Ama ben yeni blog açanları çok iyi anlıyorum aynı yollardan geçtim herkes birileri beni takip etsin yazılarım okunsun istiyor.Bu yüzden benim bloguma gelen bu gibi yorumları asla geri çevirmedim hemen dönüş yaptım bundan sonrada yapacağım.İlk zamanlar blogger şablonlarıyla düzenlemiştim blogumu daha sonra güzel bir tasarım yaptırdım.Şimdi blogumu daha çok seviyorum.

Blog savaşları

Blog dünyasına yavaş yavaş giriş yaptığımda son derece hırslı ve ilk hatanızda sizi acımasızca uyaran bloggerlara rastladım.Özellikle okunduğunuzu,sevildiğinizi fark edince düşman kesilen bloggerlar gördüm.Ben kendi adıma haksızlıklarda yaptım haksızlığa da uğradım.Çok hata yapan bir insanım yay burcuyum her şeyi abartırım zaten.Blog dünyasının acımasız yüzünü yedi yıldır kendi gözlerimle gördüm hiç birini hatırlamak istemiyorum.Hepsi bana bir şeyler kattı,kimseye düşman değilim bunu buradan belirteyim çünkü okuyacaklarını biliyorum.Şöyle bir şey var şu an beni eleştiren arkadaşlarımdan hep bir şeylerde öğrendim yalan değil bana hepsinin iyilikleri oldu.Seo ya uygun yazı yazmayı öğrendim bir tane blogger arkadaştan diğeri ile beraber çıktık yola can yoldaşım oldu beraber harika etkinlikler yaptık bir sürü heyecanı beraber yaşadık.

Blog Dünyasının acımasız yüzü

Bloggerlar değişik insanlar bloglarına çok bağlılar bir insanı sevdiler mi gerçekten seviyorlar ve ona çok fazla güveniyorlar.Daha sonra umdukları gibi olmayınca ise ölesiye nefret ediyorlar verdikleri emeklerin boşa gittiğini düşünüyorlar sanırım.Ben çoğu bloggerın aslında gerçek yaşamda yaralı olduğunu fark ettim bu yüzden bu dünya onlar için çok önemli sadece bloglarında huzuru buluyorlar ve sonuç umdukları gibi olmazsa tırnaklarını gösteriyorlar.Bense canımın istediğini yapmayı seven bir insanım dediğim gibi hatalarım çok hiç bitmiyecek hatalar benim hayatımı oluşturuyor.Kimseden nefret etmiyor hatta hala bana kattıkları için hepsine teşekkür ediyorum.İyiliklerini gördüm,zor zamanımda aradılar maille bile olsa sordular,dertlerime çare olmaya çalıştılar.Sonrasında aramız bozulunca üzseler de herkes yoluna devam etti.Blog savaşları hiç bitmeyecek bunun sonu yok herkes bir yerlerde birbirine laf atacak ne yapalım.

Blog dünyasında sadece savaş mı var?

Hayır tabii ki bir sürü dostlarımda var gerçekten çok sevdiğim,değer verdiğim.Gerçekten hayattan bir arkadaşım sen demek bu yüzden biz çağırdığımızda gelmiyordun senin burada bir dünya arkadaşın var dedi.Doğru blog dünyası zaman zaman karışsa da güzel insanlarla dopdolu bir yer.

Aradan uzun yıllar geçince bir şey fark ettim


 Blog okuma listeme girdiğimde hep aynı bloggerların yazısını okuduğumu fark ettim.Aslında tonla blog takip ediyorum.İlk zamanlar büyük blogları takip etmiyor kendim gibi yeni blogları tercih ediyordum çünkü büyük bloglar beni takip etmiyordu ama yeni bloglar takibe hemen geri dönerdi.İşte sorunun burada yattığını yeni fark ettim. Benim takip ettiğim bloglar bir hevesle açılmış ve zaman içinde sıkılınca bırakılmış ölü bloglar.Bu yüzden okuma listemde 10- 15 yazı görmeye başladım.Oysaki blog okumayı çok seviyorum.Eğer sizde blogumu takip ettiğiniz halde ben sizi takip etmiyorsam mutlaka yorumlarınızda bunu belirtin yani benim bloguma da beklerim deyin hiç çekinmeyin.Hemen sizi takip etmeye başlayıp güzel yazılarınızı okuyacağım ve lütfen hemen pes etmeyin.

Ölü bloglarınız olmasın

Blog yazmak bir emek işi size hiç bir kazancı yok ama çok güzel dostluklar kurabiliyorsunuz en önemlisi sizin ilgi alanınızla ilgilenen insanlarla devamlı kontak halinde oluyorsunuz.Renkli insanların var olduğu renkli bir dünya her gün görüyorum yeni bloglar açılmış bana mail atıyorlar nasıl para kazanabiliriz?Gerçekten bilmiyorum ben hiç para kazanmadım.Para kazanan varsa da bana kimse demedi.Tıklanma sayım çok fazla değil ama yeterli ben kendi kendime yazmayı seviyorum.O an aklıma ne gelmişse yazarım kafamı dağıtırım.İleride yazdığım yazıların küçük kızıma bir hatıra olmasını istiyorum.Kazanç gözüyle bakmayın bloglarınız birilerine bırakacağınız miraslar.

Bloggerlara ufak tefek tavsiyeler

1-Seo ayarları uyumlu güzel,basit bir tema yaptırın blogunuza.

2-İzleyici butonunuz olsun ve lütfen kenara köşeye saklamayın bulması çok zor oluyor.

3-Blogunuza müzik koymayın duyduğum an hemen kapatıyorum sayfayı herkes sizin müzik tarzınızı sevmek zorunda değil.

4-Benim gibi uçan kelebek falan koymayın siteyi yavaşlatıyorsunuz.

5-Mutlaka blogger gruplarına dahil olun inanılmaz faydalı çok şey öğrenirsiniz.

6-Size yorum yapan bloglara gidip mutlaka yorum yapın.Anlamadığınız konular olabilir genede kibarca yorumlarınız yapın yoksa bir daha kimse size yorum yapmaz.

7-Gelen yorumlar hakaret içerikli olmadıkça kibarca cevaplayın diğerlerini yayınlamayın bura sizin alanınız mecbur değilsiniz.

8-Yorum yapanlara ben bu yorumu beğenmedim seo ya uygun yorum yapın gibi eleştirilerde bulunmayın siz kendi yazınızı seoya uygun yazın her yorum değerlidir teşekkür edin.

9-Devamlı olarak diğer blogları eleştiren yazılar yazmayın,yararlı yazılar yazmaya çalışın ve hep pozitif düşünmeye çalışın.

10-Bütün sosyal ağlarda yazılarınızı yayınlayın.

11-Benim yaptığım hatayı yapmayın olur olmaz her yere link verip sitenizin gücünü düşürmeyin geçen gün temizliyim dedim 1500 link sildim.

12-Bana sorularınız varsa her zaman hakaret içermediği müddetçe cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Zaten bir avuç aktif blog yazan insanız birbirimize kızmayalım,kırmayalım bizde olmasak kimin ne kazancı olacak ki?Allah sonuna kadar emeklerimizi boşa çıkarmasın şu anda kızgın olabiliriz ama hiç birimiz aslında kötü insanlar değiliz.
Eğer beni takip ediyorsanız,ben sizi takip etmiyorsam yoruma yazın ben de sizi takip etmek istiyorum.

Arkadaşlar çok fazla yorum geldiği için son gelen yorumlar ve cevaplarım sayfada görünmüyor eğer sayfanın altında kalan Daha Fazlasını Yükle bölümüne tıklarsanız görünmeyen yorum ve cevaplar görünür olacaktır.İlginize teşekkürler.

Blog takip etkinliği,blog keşif etkinliği,blogger,blog yazarı,kozmetik blogu,blogumu takip et,yeni bloglara tavsiyeler,sizi takip etmek istiyorum

232 Yorumlar

  1. Merhaba. Ben Blogunu şimdi izlemeye alicam. Seni de beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yeni blog actim ama nasil kulkanicagimi bilmiyorum yardimci olabilirmisiniz :(

      Sil
    2. Bende yeni blog actim ama nasil kulkanicagimi bilmiyorum yardimci olabilirmisiniz :(

      Sil
  2. Ne güzel bir yazı olmuş.Ben de blogumu ilk açtığımda çok az takipçim var diye üzülüyordum Hala da çok değil ama beni mutlu ediyor:) Hatta bloguma yorum yazıp da takip etmeyenlere sinirleniyordum :)
    Genelde bu takip edilme işleri yazıların altına bırakılan bana da beklerim yorumlarıyla ilerliyor.Ama hem kendim o işten hoşlanmadığımdan hem de karşımdakinin de hoşlanmayacağını düşünerek hiç tercih etmedim :)
    Benim blogumu takip edip etmediğinizi bilmiyorum o yüzden birşey diyemeyeceğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım blogunu hemen takibe aldım oldukça renkli ve cıvıl cıvıl bir blogun var.Yazılarını zevkle okuyacağım.

      Sil
  3. Çok haklısın blog'u ilk açtığımdaki halimi hiç unutamıyorum yorum gelince falan neredeyse dans ediyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım senin blogunun zaten takipçisiyim zevkle yazılarını okuyorum çevrelere de ekledim.Hakikaten insan yazılarına yorum yapılınca çok seviniyor:))

      Sil
  4. Merhaba canım çok doğru yazmışsın :) İnsan yazmaya ilk başladığında ve sonrasında da okunmak istiyor takipçisi artsın istiyor :) Bloğuma oldukça özen göstermeye çalışıyorum sık ve özenli yazılar hazırlamaya çalışıyorum bazen günlerce takipçi sayımda hiç bir değişiklik olmuyor insanın biraz şevki kırılsa da yılmadan devam ediyorum :) Beni takip edip etmediğini tam bilemiyorum ama ben de bloğumun adresini bırakmak istedim bakimlikedi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım senihemen takibe aldım çevrelere ekledim.Tasarımına bayıldım güzel bir blogun var.Harika yazılarını okumaya başladım bile.

      Sil
  5. Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.Ben de büyük blogları takip ediyordum ilk zamanlar.Daha sonra başka blogları gördüm ve hemen takibe aldım.Dönen de oldu dönmeyen de.Ama önemli olan kendimi geliştirmem.Hiçbir şeyi umursamadan yoluma devam ettim şimdi bu noktadayım.Hayatımda severek yaptığım tek şey blog yazmak.
    Seni de severek takip ediyorum.Başarı,zamanla ve yavaş yavaş geldiği zaman çok daha kalıcı olur,inan bana :)
    O yüzden üye sayın düşük diye hiç üzülme.Zamanında hiç yoktu hatırlasana ? Şimdi ? Yarından sonra belki de 2 katı 3 katı olacak.Önemli olan yola baş koymak ve pes etmemek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım seninde zaten takipçinim çevrelere de ekledim.Yazılarını bende severek okuyorum.Yazdıklarında çok haklısın ilk başlarda kendim yazıp kendim okuyordum.İnşallah pes etmeden devam ederiz:))

      Sil
  6. Takipçin 1000 lere ulaşır inş.
    Bloglara eskisi kadar ilgi olmaması, yazılara yorum yapılmaması beni üzüyor aslındaa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım zaten sana bayılıyorum hem çevrelerimdesin hemde takipçinim inşallah senin gibi başarılı olurum bence nasıl başardığınla ilgili bir yazı yazmalısın.Bende farkettim artık insanlar sadece foto ve altında bir cümlelik yazılar okumak istiyor.Tahammül edemiyoruz uzun yazılara instagram ondan bu kadar moda eski blog okuma kültürü kalmadı bende çok üzülüyorum.

      Sil
  7. yeni bloglara saygım ve desteğim sonsuz. Ben de ilk bir kaç ay çok üzülüyordum kimse beni takip etmiyor acaba bir yerde hata mı yapıyorum diye düşünüyordum :)Geçenlerde 8. ayına girdi blogum :) 369 takipçim var =) Onlar arttıkça daha bir istekli daha bir bağlanarak yazıyorum yazılarımı =) Takipçilerimi ve blogumu seviyorum =) Başka blogları okumayı da ayrıca çok seviyorum =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım seni zaten takip ediyorum ve çevrelerime de ekledim twitterda da takipçinim seda adıyla hatırlayamadım ama oje canavarı deyince tanımaz olurmuyum:))Böyle güzel yazılar yazdıkça takipçin eminim sonsuz olacak öptüm:))

      Sil
  8. Negüzel de anlatmışsın ^.^ Ben de yeni sayılırım dedigin gibi takip ettiklerinin seni de takip etmesini bekliyosun ama bu çogunlukla olmayınca hayal kırıklıgı oluyor.. Ben yorumlara cevap vermeyenlere bidaha yorum yapmıyorum=) ben bana gelen her yoruma belki biraz gec olabiliyor ama cevap vermeye özen gosteriyorum cunku bunun cok ama çok onemli oldugunu dusunuyorum.. Ben ''bana da beklerim'' cumlesine kızdıklarını bilmiyordum ama .. bidaha da demem ozaman ^.^ ama sen gel ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım senin blogunuda severek izliyorum.Çevrelerime nereden ekleyeceğimi bulamadım ama bloglovinden takip etmeye de başladım.Yorumlara mutlaka cevap yazılmalı sana bu konuda katılıyorum.Sırf okunsun yorum yapılsın diye yazmıyoruyuz.Öptüm seni:))

      Sil
  9. blog izlemeye okumaya bayılıyorum o yüzden sırf çekiliş için açılmamışsa mutlaka her gördüğüm blogu takibe alırım ve yorum da yaparım ama bu aralar yorumlar okumalar hakikaten çok azaldı belki yaz mevsimi herkes tatilde falan diyedir umarım düzelir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sende bu işin pirlerindensin zaten tanımayan yoktur severek takip ediyorum.Yani senin bloguna da fazla yorum yapılmıyorsa mutlaka bir sorun var demektir inşallah dediğin gibi tatile falan çıkılmıştır da düzelir ama bende farkettim tıklanma oranım okullar kapandığından beri düştü.Çekilişleri seviyorum ama o şartlar yokmu vaktim olmuyor onları gerçekleştirmeye ama senin çekilişlerinin şartları daha basit bir kaç tanesine katıldım.Öptüm:))

      Sil
  10. Merhaba :)
    Bende neredeyse bir yıllık bir blog yazarıyım. Ve aynen senin düşündüğün gibi düşündüm:)
    Çok fazla takipçim yok gfc de 156 da kaldım g+ 204 te:)
    Bazen diyorum elimden geldiğince emek harcıyorum neden aynı sayıda kalıyorum:) İnsan yazı yazmakla foto çekmekle uğraşınca birde yazılarının azda olsa okunduğunu görümce takipçilerininde arttığını görmek istiyor.Bir blogger için en büyük mutluluk onu takip edenlerin artması :) Tamam takip etmeden okuyanlarda var ama bu bize yetmiyor sanırım :)
    Beni takip edip etmediğinizi bilmiyorum ama eğer yolunuz düşerse bloğuma gözünüze çarpan eksikleri hataları vs yorum olarak yazmanız beni mutlu eder:)
    He birde klasik bir yeni blogger olarak bloğuma beklerim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım 157.üyen oldum ayrıca çevrelerime de ekledim.Sanırım blog okumak artık eskisi kadar popüler olmadığı için hiç bir zaman çok sayıda üyemiz olmayacak en fazla didinerek 1500'ü buluruz.Twitterda falan takipçi bulmak daha kolay ne yapalım biz bize okuruz yazdıklarımızı.Bende ilk zamanlar büyük bloglara yazıp incelermisiniz hatalar varmı blogumda falan diye sorardım hiç yanıt gelmezdi.Blogun senin mekanın ne istersen kimseye sormadan yaparsın sana ait,bağımsız.Ben çok sevdim.Headerın biraz küçük kalmış.Araştır çok ucuz fiyata bir header ya da tasarım yaptırabilirsin hayal et ve uygulat inan daha çok seveceksin blogunu o zaman.Yazıların oldukça eğlenceli çok sevdim öptüm:))

      Sil
    2. Bende artık eskisi kadar blog okunmadığını düşünüyorum.Ama ben hala blog okumaya eski tarihlere gidip bakmaya bayılırım:)
      Bloğumu sevmen beni mutlu etti:) En yakın zamanda headerımıda değiştireceğim :) Yorumun için çok teşekkürler sevgiyle kal:)

      Sil
    3. rica ederim canım benim:))

      Sil
  11. Merhaba
    Yazınızı çok beğendim. Çok güzel bi noktaya değinmişsiniz. Aslında benim 2 yıl oldu ama hala iyi bir açıdan keşfedilemedim. Umarım izleyici sayılarımız yükselir ve iyi dostlar kazanırız. Bloguma bende beklerim :))
    http://serpilinnotlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. Merhaba . Yeni bloggerım ve şimdi sizi takip etmeye başlıyorum inşallah . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı olsun bende sizin blogunuzu ziyarete gidiyorum şimdi:))

      Sil
  13. Ne kadar güzel,içten bir yazı yazmışsınız. Sizin gibi düşünen blogger azdır bence sizi zaten uzun zamandır takip ediyorum bana da beklerim her ihtimale karşı www.cokoprenses.com sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım seni çevrelere ekledim ama google+ dan blogun hata veriyor web adresini iyi kivermişsin ama izleyici butonunu bulamadım ekleyince haber ver üyen olmayı çok isterim teşekkürler:))

      Sil
  14. çok içten bir yazı olmuş.. Bende blog yazmaya başlayalı 1 sene oluyor, açıkçası başlarda bu takip meselesini çok takıyordum ama artık bir kişi ile bile yazdıklarımı paylaşabiliyorsam yeterli diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir süre sonra insan takmamaya başlıyor bloguna bir göz atmaya geliyorum canım inşallah nice yıllar yazılarını okuruz:))

      Sil
  15. Ben seni takip ediyorum,sen de takip etmek istersen beklerim http://marcinalleorcinal.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Ben de yeni açtım ve dediklerinin hepsini yaşadığımı hissediyorum.İnsan niye büyümüyor bu blog diye kızıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısın hemen blogunu ziyaret ediyorum canım hayırlı olsun:))

      Sil
  17. Ben blogumu ilk açtığımda çok kişisel şeyler yazdığımı düşünüp özellikle kimse takip etmesin istemiştim. Yaklaşık iki yıldır yazıyorum ama takipçim bir elin parmaklarını geçmez. Yaklaşık bir dokuz aydırdır da yazmıyordum. Şimdi tekrar yazmaya başladım ve artık yazdıklarım okunsun istiyorum ama bu sefer de takipçi sorunu yaşıyorum. Yüzlerce yazı ama çok az takipçi çok umutsuz bir tablo çiziyor blogum hakkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkes yazdıkları okunsun istiyor inşallah takipçi sayınız artar bende hemen sizi ziyaret edeceğim:))

      Sil
  18. Ne güzel yazı böyle :) Y kuşağı olarak biraz sabırsızız sanırım. Ben de dün blog yazarığına başladım. Bu içten yazınızdan dolayı ilk takibim size :) Böyle başarılı yazıların darısı benim blogumun başına :)

    YanıtlaSil
  19. Daha yeni okuma Fırsatı buldum gerçekten iyi olmuş banada çok faydası oldu :)

    YanıtlaSil
  20. Bu kadar samimi bir yazi olamazdi bu konu hakkinda tesekkurler size yorum yapan herkesi ve tabiki sizi takip etmek isterim. Bende daha cok yeniyim http://gamzegamzelifeandstyle.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuza gelip yorum yaptım izleyiciler butonunu açmanız gerekiyor

      Sil
    2. Evet daha cok yeniyim sanirim o butonu ekledim tesekkurler

      Sil
    3. bende seve seve sana üye olurum canım:))

      Sil
  21. Merhaba cok samimi ve guzel bir anlatim olmus. Bende blog acmayi dusunuyorum googledan arastiriyordumki sizin bu guzel yaziniza denk geldim :) henuz blog acip acmamak arasindayim gerci :) tum bloger arkadaslarima basarilar dilerim ayrica :) kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog açarsanız mutlaka haberdar edin sizi takip etmek isterim:))

      Sil
  22. Ben de blog açıp hiç okuyan yok diye üzülüp bırakmıştım.. Şimdi düzenli yazmaya devam edeceğim.Sizi de beklerim. :) Çok güzel bir yazı olmuş tebrikler :)

    YanıtlaSil
  23. çok eskiden blog açmıştım ve nasılsa kimse okumaz diye kapatım ve şimdi yeniden yazmaya başladım sizin bu yazınız bana ilham verdi eğer ziyaret ederseniz gerçekten çok mutlu olurum:)

    YanıtlaSil
  24. Güzel yazı olmuş ellerine sağlık😊

    YanıtlaSil
  25. Yeni bir blogger olan benim duygularımı bu kadar güzel yansıtabilirdiniz :)

    YanıtlaSil
  26. Çok tatlısınız :) ben yeni yeni blog yazmaya başladım. Kullandığım ürünleri kendimce yorumlamak çok güzel. Ama Dediğiniz gibi kimse Okumayınca üzülüyor insan haliyle. Şevki kırılıyor. Beni instagramdan takip ettiğinizde ben de çok mutlu oldum açıkçası. Şimdilik kimse okumasa da takip etmese de yazasım var ama bi
    Yerden sonra naslsa kimse okumuyor diye yazmayı bırakabilirim gibime geliyor :( z_kubrablog adıyla takipleşiyoruz instagramdan. Tekrar teşekkür ederim desteğiniz için :) bu arada eğer hala uğramadıysanız sizi de bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar..Instagramdan profil linkinize tiklayarak bu yazinizi okudum.Zaten takipcinizim ve cok dogru soylemissiniz.Baslarda hic takipci olmayinca insan kendi kendine konusuyormus gibi hissediyor.hele yorumlar geldikce insan havaya ucuyor..Bana da beklerim..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ah ilk zamanlar yokmu devamı gelecek mi bile bilmediğimiz güzel günlerdi hemen geliyorum bloguna:))

      Sil
  28. Bende yeni blog yazmaya başladım 2 gün oldu ama bir aşkla yazıyorum resmen ve çok seviyorum yazmayı. Kimse okumaz diye ümitsizliğe kapılmadan her gün yazımı yazıyorum fotoğrafları bile çekerken mutlu oluyorum çünkü bu benim hayalimdi. Neyse fazla konuştum sanırım. Bloğunu takip ediyorum bende blog adresimi buraya bırakayım
    http://bayanblogger.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  29. Bu yazınız ilaç gibi geldi şuan buyüzden teşekkür ederim :)
    Sizin kadar güçlü olabilirim inşallah. Hemen izlemeye alıyorum ve bende ilk izleyicim olarak sizi bekliyorum..
    Uğur getirmeniz dileğimle..

    http://pembecizmelikiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tatildeydim ancak cevaplayabildim bloguna geldim ve bayıldım bile:))

      Sil
  30. Blogunu şimdi izlemeye alıyorum instagram dan takip ediyordum zaten banada beklerim

    YanıtlaSil
  31. Bakılacak epey blog çıktı banada :)

    YanıtlaSil
  32. sizi takibe alıyorum bende beklerim :) yolun çok başındayım.. yol arkadaşım olursaniz sevinirim :)
    http://aydanindunyasiburasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  33. Demek ki bütün bloğu olanlar aynı şeyleri düşünüyor :) Sizi takibe aldım,bana de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah tabiiki herkes ilk başlarda bocalıyor çoktan blogunuzu ziyaret ettim:))

      Sil
  34. Ben de ilerde yazılarımı kızım okuyabilsin hevesiyle, kızıma vereceğim isimle bir blog açtım. Tek okurum kendimim galiba. Sizi de beklerim :)

    YanıtlaSil
  35. Blogumuzu yeni açtık eğer sizde göz atarsanız seviniriz

    YanıtlaSil
  36. Daha yeniyim,beni de takip ederseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  37. Merhaba aynen yazındaki gibi bi durumdayım blogu yeni actım ama kimse takip etmeyince bende yayın paylaşmaktan korkar ve kaçar oldum .. aslında bu birazda blogger olmaya henüz alışamadıgımdan kaynaklanıyor. diger tum sosyal medya ürünlerinde fazlasıyla takip edilmeye cok alısmıs olmalıyımki blog da kimsenin beni farketmemesi beni kırıyor nasıl yapıcam hala bilimiyorum umarım bloggerlıktan vazgecmem ve bigün senin gibi olabilirim ..idolumsun;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kaçma korkma yolunda devam et en büyük destekçinim bloguna geliyorummmm:))

      Sil
  38. Yeni bir bloggeri olarak vahim hissediyorum umarım hedeflediğim yerlerde olurum. Çok geç oldu açmam ama iyi ki açmışım... Blogumun adını yazmıyorum öyleyse bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  39. merhaba yazını okudum çok güzel yazmışsın bende yeni bir bloggerım yeni açtım yani blogumu senide beklerim :)

    YanıtlaSil
  40. Okadar güzel yazmış anlatmışsınki eline yüreğine sağlık bana tercüman oldun!
    Takiptesin bundan sonra! Sizide beklerim

    YanıtlaSil
  41. çok samimi anlatmışsın bende yeni açtım sayılır insan kendi kendine takılıyormuş gibi hissediyor yalnızlık burda da zormuş:)Umarım devamı bu şekilde olmaz iyi günler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üyen oldum çoktan ve senide her zaman takip edeceğim:))

      Sil
    2. Ben üyen oldum çoktan ve senide her zaman takip edeceğim:))

      Sil
  42. Merhaba ilk yazınızı okudum çok güzel tam duygularımı ifade etmişsiniz dedim sonra yorumları da okuyunca tamam dedim böyle düşünen tek ben değilmişim ve moralim düzeldi. Hemen hemen ikibuçuk aylık bloğum var g+ sayesinde biraz ziyaretcim oluyo onun dışında malesef yok. Bende bloguma beklerim sizi hatta takipteyim.

    YanıtlaSil
  43. Ozaman hiç sıkılmadan söylüyorum :) Beni takip edebilir misiniz? :) http://pelorina.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  44. MERHABA!!Bende sizin blogunuzu takibe aldım,çok güzel yazmışsınız.Bende yazmaya yeni başladım,beni takip ederseniz çok mutlu olurum.:)

    YanıtlaSil
  45. öncelikle merhabalar :)
    blog nedir neden açılır demeden açtım başladım en keyif aldığım işi yapmaya yemeklerimi ve düşüncelerimi anlatmaya
    dediğiniz gibi sözlerime tercüman oldunuz izlenme sayısı olmadıkça insan bir hüzünleniyor hemen pat diye oluversin istiyor sizin gibi cici insanlarla tanıştıkça umut kapısı aralanıyor
    kim bilir belki .. demeye başladım bile :)
    yeni blog açanlar diye taratınca hiç aklıma gelmezdi bu kadar samimi düşüncelerle karşılaşacağım .. sonsuz teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yemek konusunda berbatım ve hemen blogunuza gelerek yeni bir şeyler öğrenmek istiyorum:))

      Sil
  46. Bloğumu daha yeni açmış bulunmaktayım fakat en yakın zamanda daha detaylı olarak herşeyi düzenleyeceğim inşallah :)
    Amacım yemek tariflerinin sohbet eşliğindeymiş gibi okunması umarım o keyfi alırsınız
    Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  47. çok samimi cümleler. bende biraz yeniyim ve hiç takipçim yok🤓 blogumda içimden geldiğince deneyimlerimi paylaşıyorum. birilerine faydam olursa bu beni dünyanın en mutlu insanı yapar.

    YanıtlaSil
  48. çook teşekkürler :) takibindeyim :) lütfen bloğumu takibe al :) https://hollywooddanfisiltilar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  49. Açıkcası tam da bu derdime derman ararken buldum blogunuzu ve bu postu:) İlk zamanlar hiç kimse okumasın istiyordum yazdıklarımı.Bunun için ne ailemden ne de arkadaşlarımdan kimse bilmiyor blogum olduğunu. Bir yıl olacak nerdeyse.Ama bir kişi bile ziyaretçim yok:( Zamanla insan okunmak istiyor. Ama hala kimseye söyleme cesaretinde bulunamadım. Bilmiyorum bu işte acemi olduğum için yalnış yaptığım ve ya yapmam gerekip de yapmadığım bir şeylermi var? Bir de ben azeriyim. Bizde blog yazmak çok populyar değil malesef. Sırf bu samimi yaklaşımınız için sizi takip edip, okuyacağım postlarınızı. Farklı bir türk dilinde okumak isterseniz, sıkılmazsanız seve-seve sizi de bekliyorum bloğuma. buummansessiz.blogspot.com
    Sevgiler ve çok-çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde babam azeri sizi takip etmekten çok zevk alırım:))

      Sil
    2. Ooo çok sevindim. Ayrıca bu kadar çabuk cevaplayacağınızı hiç düşünmemiştim. Diqqətinizə görə təşəkkürlər:)

      Sil
  50. Teşekkür ederim her türlü blog takip edilir ve elimden geldiğince destek veririm birbirimiz ile destekleyecek olan var ise sitem E yorum bırakması yeterlidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim gelecek arkadaslar olacaktir bende geliyorum:))

      Sil
  51. Ya ne kadar içten bi yazı valla kendimi buldum:))

    YanıtlaSil
  52. Ben de yeniyim tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkürler takibe aldım :) http://psikologmuyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  53. Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş.Teşekkür ederim emeğine sağlık

    Blogda izleyiciler kısmına tıklandığımda bazı arkadaşların blog linki olmuyor ve takibe alamıyorum.ve gerçekten yanlış anlaşılsın istemiyorum
    öyle güzel ifade etmişsiniz ki diyecek söz bulamıyorum


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım o korktuğum ölü bloglar kısmı çok doğru aslında takipçi artmayınca bırakıyor bazı arkadaşlar yazmayı keşke olmasa ama ne yazık ki öyle:((

      Sil
  54. Ne güzel yazı, eski günlerim geldi aklıma.
    Şimdilerde blogger olmak da çok değişti ama hala çoook seviyorum blogger olmayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah yazalı baya olmuş ama hala okunuyor bu yazım ne güzel günlerdi dimi canım:))

      Sil
  55. Aaa çok mantıklı bir yazı..Ben de yazacam bu türden bir şey galiba ilham oldunuz bana :)

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar, ben de blog sayfamı açalı çok yeni oldu, evet aynı durumdayım sanırım ben de, biraz sabırsızlık galiba :) sizi yeni keşfettim, güzel bir blog, benim sayfama da göz atmanızı öneririm, hatta olursa eleştiri ve tavsiye, saygılar

    http://gezgiccift.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  57. Hepimiz az çok aynı şeyleri yaşamışız demek ki.Blogger yaşadıkça öğretiyor geliştiriyor insanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın canım sen bu işi hakkıyla yapanlardansın çok değerlisin:))

      Sil
  58. Bu yazınızın üstünden çok zaman geçmiş olabilir ama bence samimiyeti ilk gün ki gibi kalmış :) sizi keşfedebildiğim için çok memnun oldum ve yazdıklarınıza da son derecece katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum eski bir yazı ama bütün düşüncelerim aynı:))

      Sil
  59. merhaba tatlı blogunuzu yeni keşfettim :) geç olsun da güç olmasın deyip bu yorumu buraya bırakıyorum :)

    YanıtlaSil
  60. bende takibe aldım geç keşfetmişim ama artık takipteyim ;)

    YanıtlaSil
  61. Duygularıma resmen tercüman olmuş, yorum geldiğinde yada takipçi artışı olduğunda resmen göbek atıyorum. Ve ben ilk başta bu takip işini anlamayıp izleyiciler başlığını sildim yaklaşım 4 aydır yazıyorum 2 haftadır olması gerektiğini öğrendim ve koydum. Demek ki üzülmemem sabretmem gerekiyor bu iş için teşekkürler güzel moral yazınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sadece yazın sabır ve bitmeyen şevk lazım:))

      Sil
  62. Merhaba yazılarınız çok güzel, Sayfanızı artık takipteyim :) Bize de bekleriz...

    https://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  63. merhaba :)
    Blogunuzu şimdi keşfettim takipteyim :) Çok sevimli bir blogunuz var,severek yazdığınız nasıl da belli oluyor :) Benimde henüz 1-2 aylık yeni bir blogum var,kendimce bir şeyler karalıyorum.Uğrarsanız çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben de yenilerdenim :) Sizi görünce hemen takibe aldım. Çok tatlı bir bloğunuz var. Ben de bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  65. yazınızı çok beğendiğm bu gün blog açtım ve ekledim sizi de bekliyorum ilk takipçim olurmusunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulamadımki blogunu google plusa bağlamamışsın linkini yazarmısın buraya

      Sil
  66. Bende blogumu yeni açtım ve hiç takipçim yok. Beni de takip eder misin kelebeketkisi?Güzel bir blogum olacağını düşünüyorum. Yazı yazmaktan hiç usanmadan yazmaya devam edeceğim. Eminim bende diger yeni bloggerlar gibi ilk önceleri aynı şeyleri yasayacağım, ancak zamanla takipçi kazanacağımı düşünüyorum. Herkesi takipçim olmaya davet ediyorum. https://hobisusu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  67. Blog kavramını henüz oturtamamış olsam da,hani bol bol yazmış da değilim ama,uzun vadeli anı amaçlı oluşturduğum ve ancak arkadaş yardımıyla düzenleye bildiğim kendimce şirin,başkalarının gözünde nasıl göründüğünü bilmediğim bloğuma beklerim ^.^
    https://aradasacmalamaklazim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk takipçim olduğunuz için çok teşekkür ederim. Annemden bile önce davrandınız :D

      Sil
    2. Rica ederim anasayfama gelip anilarla bloggerlar kosemi okurmusun eminim sana yarari olacak

      Sil
    3. Merhaba kelebeketkisi. Bloguma gelip yorum bırakmışsın. Ben izleyiciler eklentisi olmadan takipçi olunamayacağını bilmiyordum. Ekledim şimdi. Yine gelir misin? https://hobisands.blogspot.com.tr

      Sil
  68. Hayırlı Olsun
    srknsorucevap.blogspot.com

    YanıtlaSil
  69. Merhaba Kelebeketkisi uzun zaman önce açtığım Blogger hesabımı arasıra yazılar yazarak yayın paylaştım ancak ipin ucu kopunca baktım ki artık hiç girmiyorum ve 4 senedir öylece duruyor. Yazmayı da seviyorum genel olarak toplumsal insana dair hayata dair edebi vs yazılar paylaşıyordum ancak şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Devam mı etmeliyim yeni fikirler üreterek yoksa giderek yok mu olmalıyım :) Sayfama göz atmanızı isterim tavsiyenizi de beklerim. iyi akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka devam etmelisiniz geliyorum sayfanıza

      Sil
  70. Merhaba bloquma beklerim
    Www.cesursevgimeleyi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  71. Merhaba çok güzel paylaşım yapmışsınız bende sizi takip edip bloguma beklerim malum yeni bloglar çok zor durumda oluyor.

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar paylaşımızı çok beğendim takipte kalıcam sizleride bloguma beklerim. https://mehtapyuceyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  73. Merhabalar yazınızdan çok etkinlendim sizi nasıl takip edebileceğimi bilgilendirir misiniz simdiden tesekkurler :) sayfama beklerim herkesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyiciler butonundan takibe almalısın canım geliyorum bloguna

      Sil
    2. Yazınızı özenle okudum güzel bir paylaşım olmuş....
      Malumunuz bende
      yeni Bloggerlerdenim kalemimin yettiği yere kadar paylaşım yapmaya bilgi vermeye çalışıyorum Bloguma beklerim iyi bloglamalar.

      Sil
  74. yaklaşık 1-1,5 aydır takip ediyorum sizi.daha önceden keşfetseydim dediğim bir sürü blog çıkıyor karşıma.Bende yeni açtım henüz bir yıl bile olmadı.Sizi de beklerim bloguma.Takipçi konusunda da şunu belirtmeliyim ki bana da 50-60 takipçi çok geliyor.Umarım bizde bir gün sizin gibi düşünebiliriz takipçi konusunda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu ziyarete hemen geliyorum nice takipçiler dilerim.

      Sil
  75. Okuma listemden geldiğime göre takip ediyorum 🤗 ölü bloglar bende de çok var 2009dan beri blogger olunca o vakitten kalan yazmayan çok var ama üşeniyorum kontrol edip silmek çok uzun sürüyor 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arada temizlemek zorunda kalıyorum çünkü 350 blogdan fazla takip edilmiyor bakıyorum aktif olmayanı çıkarıyor aktif blog takip ediyorum.

      Sil
  76. Güzel tavsiye ve tesbitler canim. Insanlar birbirinin blogunu okumaktan keyif almayabilir okumaz takip etmez ama düsmanlik duymak, kötülük etmeye zarar vermeye calismak cok fesat davranislar. Baskasinin hakkini yediklerinde insanlarin yüzlerine nasil bakiyorlar bilmem. Dedigin gibi bubinsanlar bitmez, biz yolumuza devam edecegiz. Bircok insan ilk blog acildiginda pesimizden kosarken biraz palazlaninca havalara girdi. Bunlar oluyor ve olacak. Ha bir de patronluk taslayan veya bir konu hakkinda yazmak kendi tekelinde zannedenler var. Hepimiz internette arastirma yapmayi biliyoruz. Yasadigimiz gözlem ve deneyimleri yazmak da hakkimiz. Öyle mafyavari tehdit savurmak egitimli insanlara yakismiyor. Birbirine destek olmak yerine iste tam tersini yapiyor insanlar. Ben de yorum yazilinca mutlu oluyorum insanlari söyle böyle yaz diye bunaltamam zaman ayirmis bloguma gelmis. Bir de sevmiyoruz begenmiyoruz diyecarkadan konusup her gün blogumuz ve sosyal hesaplarimizdan cikmayanlar var. Neyi merak ediyorlarsa😂. Cok uzun oldu kusura bakma 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bak o konu hakkında haklısın dün senin yeni bloggerlara tavsiyeler adlı yazını gördüm ve bu yazı aklıma geldi güncelleyeyim ve eklemeler yapayım dedim sana da sormadım bile çünkü taklit olarak algılamayacağını biliyordum herkes her konu hakkında yazabilir birinin yazısını okursun o konu hakkında seninde diyeceklerin vardır yazmak istersin yeni bloggerlar her bilgiyi öğrenmek istiyor umarım onlara yararlı bir yazı olmuştur senin yazında çok güzeldi bütün arkadaşların okumasını tavsiye ediyorum ayrıca bu benim yazımdı dün yazmıştım diye gelip kızmadığın için teşekkürler çünkü yanlış anlasaydın üzülürdüm sevgiler.

      Sil
    2. Ben senin anlatmak istediklerini anladim canim ve suna inaniyorum ki bu konularin bolca yazilmasi lazim. Tabii ki herkesin özgün yazisi olmasi sartiyla. Kimseyle derdimiz yok, kendi bloglarimizi yaziyoruz elimizden gelen kisiye de destek veriyoruz. Herkes kendi isine baksa zaten basarili olur. Polemikle baskasini karalamakla gündeme gelmeye calismak cok ayip. Seviliyorsun 😘😘😘

      Sil
    3. Sende seviliyorsun teşekkürler güzel yorum için:))

      Sil
  77. Senin bu samimi yazılarını özlediğimi fark ettim,diğerleri de samimi ama böyle ortak düşüncelere rastladigim zaman daha mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende en çok bu tür yazılarımı seviyorum teşekkürler.

      Sil
  78. Ne kadar güzel bir yazı olmuş. Bloggerda yeniyim ama hemencecik sevdiğim insanlar oldu :) zaten karşılıklı takipteymişiz. Sizin tavsiyeleriniz, oldukça samimi ve içten olmuş. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu alem oldukça renkli her an her şey olabiliyor inşallah hep güzellikler olur hayatınızda.

      Sil
  79. Ne kadar içten ve samimi yazmışsın düşüncelerini
    Ben de henüz çok yeniyim 6ay oldu blogumu açalı ve takipçim şunan 634 🌸🌸
    Herkesi büyük blog küçük blog demeden takip ediyorum sadece bloglarını değil sosyal medyadan da bulabildiklerimi takibe alıyorum
    Geri dönen olduğu gibi dönmeyen de çok 🙈
    Seni tanıdığıma çok memnun oldum
    Sevgiler 💞🦋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 ayda 600 takipçi süper bir başarı benim 70 falandı galiba o zaman harikasın canım ama çok çalıştığını uğraştığını gözlemliyorum yolun açık bunu şimdiden görebiliyorum hepimizin pabucunu dama attırcan:))

      Sil
  80. ilk takipçilerimdensiniz. Sizin yeriniz ayrı..bu arada çok samimi ve içten bir yazı olmuş. itiraflar, bilinmeyen gerçekler heyecanla ve hayretle okudum. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taner bey ben çoğu blogun ilk takipçisiyim bu benim için büyük mutluluk yeni bloglara destek verimesine inanıyorum yazdıklarım umarım yararlı olmuştur sevgiler

      Sil
  81. Vermiş olduğunuz bilgiler edindiğiniz tecrübeleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim ... Gerçekten faydalanacağım bir yazı olmuş... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  82. Link verme ve silme ne tam olarak anlamadım ama cidden süper yazı olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sen mesela bir yazı yazıyorsun bir kitap ile ilgili sonra diyorsunki işte şu kitapçıda satılıyor linkide şu ben yeni öğrendim sitenden her böyle link verdiğinde siten güç kaybediyormuş bende o kadar saçam sapan link vermişimki siliyim bunları dedim 1500 link sildim sitene hep yük bunlar hiç vermemekte iyi değil tabiiki vereceksin ama benim gibi abartma mesela bir arkadaşın sitesine ben tam 72 link vermişim bu onun blogunada zarar bir kere versem yeterli oda bana aynı şekilde vermiş bir sürü link karşılıklı temizledik.Umarım anlatabilmişimdir.

      Sil
    2. Hımm bende de vardır illaki peki bu linkleri toplu olarak görebileceğim bir ekran var mi

      Sil
  83. Tecrübe satın alınmayacak kadar değerlidir.. iyi aksamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne kadar anlatsakta sonuçta her blog sahibi yaşayarak öğrenmedikçe bir yararı olmayacak

      Sil
  84. Canım nede güzel anlatmışsın :-* yani bende bilmem nasıl kazanılır kazananlar var evet ama hiç denemedim, yola da maddesel olarak yaklaşmadım hiç,bu işlerle erkekler daha bilgili zaten çoğunun yardımcısı ön ayak olan arkadaşı sevgilisi mevcut,destek şart bu tarz maddi konularda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kazanırsa erkekler kazanır bencede onlar teknik konulara hakim doğru tespit etmişsin canım bizimkisi hobi işte az buçuk okunmak yetiyor.

      Sil
  85. Çok samimi bir paylaşım olmuş. 7 yıllık tecrübeye saygım sonsuz. Birbirimizi her zaman desteklemeliyiz. Bu çok kıymetli. Çokkkkk teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki her zaman destek vermek çok güzel teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.

      Sil
  86. :) hem öneriler hem sıkıntılar sizi kimsenin üzmesine izin vermeyin helede klavyenin arkasından saygılar

    YanıtlaSil
  87. Yeni bir blogger sayılmam ama biraz "yarı ölü" sayılırım. Her zaman buralarda aktif olan insanlarada hayranım doğrusu. Ben 4 gün aktif olsam 5. gün mutlaka bir işim çıkıyor ve kopuş olunca bir dahada dönmek zor oluyor. Sanırım planlı gitmek bu işin sırrı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ancak bol zamanı olunca insan aktif olabiliyor bende zaman zaman vakit bulamıyorum.

      Sil
  88. Tecrübeli blog yazarlarının yeni blog yazarlarına tavsiyeler vermesi çok faydalı oluyor canım.
    Sadece bir madde konusunda müsadenle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. 9.Madde: Diğer blog yazarlarını eleştirmek, onlara doğru bilgileri aktarmak, onların yanlışlarını düzeltmeye, kendini geliştirmesine sebep oluyor. Bunları yazmak da onlar için faydalı oluyor. Kırmayan eleştiriler olmalı ki kendi hatalarımızı görelim ve düzeltelim.

    Yorumlar konusunda ben sadece yazılar okunmadan yazılan yorumları, blog yazarına saygısızlık olarak görüyorum. Bunun dışında benim için tüm yorumlar çok değerli.Konu ile alakasız yorumlar da Google gözünde spam olarak görülüyor. Yapay zeka okunmadan yorulanan blogları anlayacak kadar üstün bir özelliğe sahip. Bu yorumlar blogumuzu olumsuz yönde etkiliyor.

    Blog dünyasında yapılan kötülüklerin deşifre edilmesinden yanayım. Somut delillerimiz varsa bloglarınız da paylaşmalıyız ki başka yazar arkadaşlarımız da zarar görmesin. En son anti seo uygulayan şahıslar yazımda olduğu gibi. Gerçek somut örneklerle paylaşmak karalamak değil, gerçeği göstermektir. Gerçekten bir yanlış yapılmışsa çekinmeden paylaşmalıyız. Sosyal ağlarda atıp, tutma ile birileri karalanıp, zan altında bırakılmamalı.

    Blog yazarlarlığının son demlerini yaşıyoruz zaten. Şurada toplasan okunacak kaç yazar kaldı ki ? Yersiz egolara, saygısızlığa, alınganlıklara gerek yok. Herkes istediği gibi yazar. Kimi amatör yazar, kimi profesyonel. Kendini geliştirmek isteyen kendini geliştir, geliştirmek istemeyen de aynen devam eder. Tamamen kendi tercihlerimiz. Önemli olan özgün içerikler üretmektir.
    Blog yazarlığında başarılar dilerim. Yeni yazarların yazından faydalanması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  89. Birbirimizi takip ediyorduk ama birbirimizin yazılarını çok sık okumuyorduk. Ben sizi not aldım. Artık sık sık uğrayacağım. Samimi bir yazıydı. Teşekkürler. Bu arada 1822 takipçi düşük ifadesini kullanmışsınız :) Benim 151 takipçim var, o rakam düşükse benimki ne o zaman :) Sevgiler ve başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim bey her zaman yorumlaşalım lütfen ben yoğun olduğumda biraz geç dönüyorum yorumlara ama mutlaka dönüyorum bu arada beni utandırdınız o izleyici kısmı çok görgüsüzce olmuş sildim o bölümü şimdi bu yazım eski yazımo zamanlar azdı takipçim güncelledim ya şimdiki takipçimi yazdım çok yanlış yaptım hatamı düzeltiyorum 1822 takipçi bir blog için mükemmel bir rakam inşallah sizinde zaman içinde artar 5 bin takipçileri görürsünüz sevgiler.

      Sil
  90. yerinde tespitler ve samimi bir yazı!kaleminize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  91. Çok samimi bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  92. Yeni blog açacaklara adım adım her şey anlatışmış. Bu konuyu okumadan blog açmayın sakın. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. Ben daha çok dost bloggerlar edindim.

    YanıtlaSil