Selam geçenlerde eşimle Hababam Sınıfını izlerken Adile Naşitin yaptığı hanım göbeği tatlısını gördüm.Eşimde olsaydı da yeseydik diyince bir nostalji yapayım diyerek bu tatlıyı yaptım.Çokta güzel oldu yani herkes bayıla bayıla yedi üstelik şerbetini de gayet güzel çekti.Şimdi tarife geçelim
İÇİNDEKİLER:
1 Yumurta
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Fındık
ŞERBET:
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
1-Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
2-Ceviz büyüklüğünde koparılmış bezeleri yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
3-Ortalarına fındık batırın.
4-200 derecede fırında iyice kızarana kadar pişirin.
5-Biraz kabarınca fındıklarda yükseliyor pişerken elinizle hafif dibe doğru bastırırsanız fındıklar tatlının içinde kalıyor.
6-Şerbeti kaynatın içine limon suyu damlatın.
6-Fırından çıkardığınız hanım göbekleri soğuyunca kaynayan şerbete atın.İyice şerbeti çekince bir kaba alın.Afiyet şeker olsun.


0 Yorumlar