Blogumun yeni tasarımını beğendiniz mi?Bloglar arası turlarda rastladığım tasarım masalları adlı blog hakikaten istediğim gibi bir bloga sahip olmama yardımcı oldu.Mutlaka ziyaret edin ve blogunuza yeni bir soluk kazandırın.Bakalım tasarım masalları sizin için neler yazmış keyifli okumalar...
  
        Öncelikle bu blogda bana konuk yazar olarak yer veren blog sahibesine ve siz değerli okurlara teşekkür ederim. Blog sahibemiz benim blog tasarımı yapmaya başlama hikâyemi paylaşmamı çok istedi ve bende benim gibi tasarım yapmaya meraklı olan insanlara yardımcı olmak isteyerek seve seve bu teklifi kabul ettim.

Bir öncelik daha belirtmeliyim ki ben grafik tasarımcı veya web tasarımcı değilim… Ben amatör webci’yim.

İlk olarak blog dünyasına girmeden önce lise 1’de okurken amatör olarak sınıfımız adına dergi yazmaya ve daha sonra bunu sanal ortamda imkân sağlayan, blog gibi olmasa da, blog gibi hissettirebilen   “.tr.gg”  uzantılı bir siteye aktardım.  Dergimizin ve sitemizin adı da Korece bir kelime olan “hak-kun” du. (Anlamı okur-yazar demek.) Ha deyince de bu site düzelmiyor maalesef. Onun için de bir sürü kodla karşılaştım ve bunlarla oynayıp neler yapabileceğime baktım. Araştırdım, taradım.

Bu maceram kısa sürdü. Artık blog yazmak istiyordum çünkü. Telefon numarası istenince gözüm korktu çünkü kontörlerim gidecek korkusu vardı. J Ama onu da ilk önce kendime bir google hesabı açarak çözdüm ve ilk blogum olan Beyaz Pencerem’i açtım ve onun da .tr.gg uzantılı Bedava Sitem’le aynı bir yapı ve işleyişe sahip olduğunu gördüm ve hazır tasarımları da bu bloguma ekleyerek yoluma devam ettim. Bir gün blogumun hayallerimi yansıtmadığını fark edene kadar sürdü bu durum.

Şu anda Colored Books ve Tasarım Masalları adında iki bloga sahibim. Colored Books ilk göz ağrım gibi… Bu blogum aracılığıyla tasarım yapma dürtüsünü içimde hissedebildim. Parayla tasarım yaptırmak istersem ne kadara yaparsınız diye sordum ve fikirlerini dinledim. Para konusunda memnun kalıp, tasarımda anlaşamadığım da oldu. Tasarımlarını beğenip de para konusunda anlaşamadığım da.

İşte o an benim hayatımda böylelikle büyük bir araştırma isteği uyandı ve Gezginler.com’dan PhotoScape’i indirdim ve amatör tasarım yapma aşamasına ilk girişimi yaptım. Tüm blog yazarlarında mutlaka bu program bulunması şart!  Bu program sayesinde; resimlere şekil verebilir veya çerçeve ekleyebilirsiniz.

Yazı Fontları ile yapılmış bir kolaj örneğim...

Başka bir tasarım sırrı daha mı istemiştiniz? Yazı fontlarını kullanın. Yabancı tasarımcıların çoğu da bu yöntemi kullanmaktadır. Bazen öyle yazı fontları var ki ben bile şaşırmaktayım. Yazı fontları derken klasik yazıları da kastetmiyorum;  şekilli ve temalı yazı fonlarını kastediyorum. Bu fontlar sayesinde birçok kişiye ücretsiz header yapıp hediye etmişimdir.

Daha çok mu tasarım detayı istiyorsunuz? Araştırma duygunuz olsun. Birçok blog size bu konuda yardımcı olacaktır. Önemli olan ne istediğinizi bilmeniz. Ne istediğinizi bilirseniz hiç zorluk çekmezsiniz. Ve tasarım blogum olan “Tasarım Masalları”na gelirseniz asla bilgisiz çıkmazsınız.

Şu anda birçok blogun tasarımını çok küçük miktara karşı yapmış bulunmaktayım. Dilerseniz sizde artık bendeki ilerleme duygusunu görüp tasarımlarınızı yaptırabilir veya tasarım öğretici eklentileriyle bir şeyleri öğrenip blogunuza uygulayabilirsiniz.



Tüm tasarımcı ruhları bloguma beklerim. 

2 Yorumlar

  1. Bloğunun yeni hali çok güzel olmuş sevgili Kelebek Etkisi :) Hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler blogumu ilk açtığımda seninle tanışmıştım o zamanlar bir çekilişin vardı hatta ilk yorumumu sen yapmıştın, moda bilgine hayran kalmıştım aradan bir yıl geçti neredeyse yüzünü görmesemde seni tanıdığıma çok memnun oldum.

      Sil