efsane Chanel parfümleri

Chanel Chance Parfüm

Chanel parfüm konusunda en iyi markalardan birisi Chanel Chance parfümünde hakikaten şans getirdiğine inananlar var.

Coco Chanel

Coco Chanel ufak bir modaevi ile 1909 yılında çıktığı yolda şu anda bir dünya devi olmayı başarmıştır. Şapka tasarımları ile başlayan serüveni spor kıyafetlerle, askeri üniformalarla devam etmiş ve daha sonra tanıştığı bir parfümcü olan Ernest Beaux ile anlaşarak küçük parfüm şişelerini yeni yılda müşterilerine hediye etmeye başlamıştır. Bu parfümler o kadar sevilmiştir ki hiç aklında olmadan 1922'de seri üretime geçildi.

Coco Chanelin ilk parfümü

Coco Chanelin sevilen bu ilk parfümü Chanel No:5 dir. Neden bu adı koyduğuna gelecek olursak Coco Chanel her yıl 5. ayın 5. günü koleksiyonunu tasarlamaya başlardı bu yüzden ona şans getiren 5 5 rakamını parfümün adı olarak düşündü.

Marilyn Monroe ve Chanel No:5 

Chanel no:5 Marilyn Monroenun vazgeçilmez parfümüydü ve dünyada Chanel parfümün asıl ünlenmesi yatarken beş damla Chanel No:5 den başka  hiç bir şey giymediğini söylemesiyle oldu.


Chanel Chance parfüm


Coco Chanel efsanevi parfümlere sahipken en beğenilen kokularından biri olan Chanel Chance parfümü de unutmamak gerekir. Kalıcı, ferah bir kokuya sahip olan Chanel Chance hanımlar arasında farklı bir yere sahip. 

Chanel Chance erkekler tarafından da seviliyor.

Chanel Chance parfüm bir çok erkek tarafından seksi, vazgeçilmez, etkileyici bir parfüm olarak adlandırılıyor. Tek şikayet ettikleri konu fiyatı ama kalite ucuza çok zor elde edilir.

Chanel Chance yorumu


Chanel Chance parfümün  üst notaları; turunç, süsen, patçuli. orta notaları; yasemin, karabiber, vetiver. alt notaları; vanilya, beyaz misk, sedir ağacı ve amberden oluşuyor.

Oldukça kadınsı ve kalıcı bir kokusu var bu parfümün. Artık klasikleşen bu parfüm kimilerine göre çok ağır ama bana göre hafif çünkü çok baskın kokuları seviyorum. Parfüm uzun süre gidiyor çünkü bir iki damlası bile o kadar kalıcı ki.


Chanel Chance Hakkında Merak Edilenler

İşte Chanel Chance parfümüyle ilgili sorular ve cevaplar:

  1. Chanel Chance parfümü nedir? Cevap: Chanel Chance parfüm, Chanel'in moda evi tarafından yaratılmış bir kokudur. İlk olarak 2003 yılında piyasaya sürüldü.

  2. Chanel Chance parfümünün üst notaları nelerdir? Cevap: Chanel Chance parfümünün üst notalarında narenciye, pembe biber ve ananas bulunur.

  3. Chanel Chance parfümünün kokusunu nasıl tanımlarsınız? Cevap: Chanel Chance parfümü, yasemin, sümbül ve iris notaları içeren taze, çiçeksi bir kokuya sahiptir.

  4. Chanel Chance parfümünün kokusu ne kadar sürer? Cevap: Chanel Chance parfümünün kokusu birkaç saat kalıcı olabilir ancak kalıcılığı cilt tipi ve çevre koşulları gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

  5. Chanel Chance parfümü günlük kullanım için mi yoksa özel günler için uygun mudur? Cevap: Chanel Chance parfümü çok yönlüdür ve hem günlük kullanımda hem de özel günlerde giyilebilir.

  6. Chanel Chance parfümünün fiyat aralığı nedir? Cevap: Chanel Chance parfümünün fiyat aralığı, boyuta ve formülasyona bağlı olarak değişir, ancak genellikle yaklaşık 60 ila 150 ABD Doları arasındadır.

  7. Chanel Chance parfümünün arkasındaki tarih nedir? Cevap: Chanel Chance parfümü, Chanel'in usta parfümeri Jacques Polge tarafından yaratıldı ve Chanel'in diğer klasik kokularından daha genç, daha eğlenceli bir koku olacak şekilde tasarlandı.

  8. Chanel Chance parfümüne benzer bazı kokular nelerdir? Cevap: Chanel Chance parfümüne benzer bazı kokular arasında Dior J'adore, Marc Jacobs Daisy ve Dolce & Gabbana Light Blue yer alır.

  9. Kokunun daha uzun süre dayanması için Chanel Chance parfümünü uygulamak için herhangi bir ipucu var mı? Cevap: Kokunun daha uzun süre dayanmasını sağlamak için Chanel Chance parfümünü uygulamak için bazı ipuçları, bilekler ve boyun gibi nabız noktalarına uygulamak ve uygun bir vücut losyonu veya yağı ile katmanlamak içerir.

  10. Chanel Chance parfümünün farklı boyutları mevcut mu? Cevap: Evet, Chanel Chance parfümü 1,2 oz, 1,7 oz ve 3,4 oz şişeler, seyahat boyları ve hediye setleri dahil olmak üzere çeşitli boyutlarda mevcuttur.


Bana kalırsa yaz kış rahatlıkla kullanılabilir. Sizi bir anda dikkat çekici bir havaya sokacağı kesin. Fiyatı oldukça pahalı ama kalite için değer. Bitince yenisini almayacağım çünkü bu benim üçüncü şişem ve artık yeni ufuklara yelken açmanın vakti geldi. Chanel Chance parfüm kullananlar yeni parfüm denemek isterlerse Lolita Lempicka Parfüm makalemizi okumak isteyebilirler.

14 Yorumlar

  1. kaç şişe bitirdim bilmiyorum bayılırım:)

    YanıtlaSil
  2. Chanel 😊 sevdiğim bir koku 😊

    YanıtlaSil
  3. no 5 ağırmış gibi geliyor ama chance favorilerimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben no 5 e de bayılırım yıllarca kullandım.

      Sil
  4. Chanel chance Harika bir konusu var

    YanıtlaSil
  5. Chanel Chance'in şans getirdiğine inanıldığını bilmiyordum. Hemen alalım sürelim öyleyse. Sanki daha önce kullanmıştım ve hoş bir kokusu vardı gibi hatırlıyorum bu arada.

    YanıtlaSil
  6. chanel chance parfümübü ilk kez duydum ama bundan sonra unutmam teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. chanel change çok ama çok seviyorum. efsaneeeee

    YanıtlaSil