Kardeşimin Hikayesi yorumu

Kardeşimin Hikayesi -Zülfü Livaneli

Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli kitabını bir arkadaşım okumam için verdi.Okumaya doyamayacaksın dediğinde pek Türk yazar okumam ama bir okuyayım dedim.

Kardeşimin Hikayesi yorumu

Aslında Zülfü Livaneli muhteşem bir şarkıcı olduğu için çok fazla bir şey ummamıştım,daha önce de hiç bir kitabını okumamıştım.Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli kitabını okumaya başladım sıkıldım arkadaşım oku bak seveceksin dedi,devam ettim ama son 10 sayfadayken bile hayal kırıklığım devam etti.Aslında bloga yazmayı düşünmüyordum ama bir çok blogger arkadaşımın benle aynı fikirlerde olduğunu görünce yazmaya karar verdim.

Kardeşimin Hikayesi eleştirilerim

   Bir kere ben kitabı akıcı bulmadım.Üstelik okurken devamlı aklıma takılan eleştirdiğim bölümler oldu.
    Yazar çok okumuş ve okuduğu her yerden bir şeyler esinlenmiş.Mesela katil uşak(Agatha Christie kitapları),katil zihinsel engelli(Fareler ve İnsanlar) ondan sonra minarelerin su içmesi ve mor tavşanlarda nereden bilmiyorum ama bir yerlerden çok tanıdık geldi bana.

  Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli kitabında gazeteci bir kız var bu kız 20 yaşında ve yüksek lisans yapıyor! ve tam bir kara cahil ne Tolstoy biliyor ne Madame Bovary(acaba burada eğitim sistemimiz ve gençlerin kültürel gelişimlerimi eleştirilmiş) .Üstelik bu kızımız bir türlü İstanbuldaki işine ve ailesinin yanına dönemiyor neden mi çünkü  baş karakter ona diyor ki 'Ben cinayet hakkında bir şey bilmiyorum ama gel bak sana neler anlatacağım've başlıyor hikayeler anlatmaya kızda saf saf yanında duruyor dinliyor.Adam durmadan kıza ben çok kültürlüyüm sen bir şey bilmiyorsun gibilerinden davranıyor.Bilmiyorum ben olsam gel sana ne anlatacağım deyip biri beni evinde tutmaya kalksa basar giderdim.Adam devamlı " Dur anlatacağım ama kahvaltı edelim,yemek yiyelim,uyuyalım" diyor.Birde köpeğin kıza saldırma sahnesi var oda bana pek olmamış gibi geldi.

Kardeşimin Hikayesi Zülfü Livaneli

    Savcı adamı sorgularken neden geçmiş sabıkalarına bakmamış onu da anlamadım adamın kendi belirttiği kişi olmadığı böylece hemen anlaşılırdı.Kitapta aşklar derinliğine işlenmemiş,baş karakter dışındaki karakterler çok yüzeysel geçilmiş.Kitabın sonu çok aceleye gelmiş.

Sadece hapishane yaşamı çok güzel anlatılmış ama adamın yıllarca hapishane de unutulmuş olması da bana çok geçerli bir neden olarak gelmedi.Ya biliyorum çok eleştirdim.Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli kitabını beğenen çok fazla insan var.Niyetim kimseyi kırmak değil.Zülfü Livaneli yi çok da severim.Ama kitapta olmamış,havada kalmış,aklıma takılan o kadar çok şey var ki.Bunlar da benim naçizane düşüncelerim.Yalnız Kardeşimin Hikayesi -Zülfü Livaneli yi eleştirsem de Zülfü Livaneli ye ait Engereğin Gözü adlı kitaba bayıldım yorumumuzu okumayı unutmayın.

15 Yorumlar

  1. gerçekten her ayrıntıya yer vermişsiniz :) benim bakış açım da bu yönde, eleştirilerinize aynen katılıyorum. siz bir de Serenad'ı okuyun, sanki iki kitabı da yazan aynı yazar değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu diğer kitaplarını okumayı düşünmüyordum ama söz serenad'ıda okuyup yorumluycam:))

      Sil
  2. Wow, I love your blog, is very cute and beautiful. Congratulations and kisses.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    YanıtlaSil
  3. Bende Serenad'ı tavsiye ederim, muhteşem bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende iyice merak ettim en kısa sürede okuyacağım:))

      Sil
  4. Kitabın şuan ortalarındayım ama valla soğudum kitaptan :D Neyse ama bitirmeden olmaz, bitirdikten sonra tekrar gelip yorum atacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman soğumayın bekliyeceğim yorumlarınızı:))

      Sil
  5. Kalemi iyidir aslında. Bu kitabını okumadım ama. Sanırım gerek de kalmadı. 😇😇

    YanıtlaSil
  6. Bu kitap özellikle kapak tasarımıyla dikkatimi çekmişti. İçeriği hakkında bilgi sahibi olmak iyi oldu. Yakaladığınız ayrıntılardan sizinde ne kadar dikkatli bir okuyucu olduğunuz anlaşılıyor. Metinler arası geçişler dikkatinizden kaçmamış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bilmiyorum ben bunları hissettim okurken.

      Sil
  7. livaneli hiç okumadım piku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku ya benim gibi yapma Türk okumam diye tutturuyordum ama sevdiğim bir kaç eser çıktı.

      Sil
  8. Ben severek okudum :)) Mesela birisi bana, sen bir şey bilmiyorsun kal burada bir şeyler anlatacağım derse ve benimde canım isterse kalırım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte her kitap her insan tarafından farklı yorumlanıyor canım ben naçizane düşüncelerim söyledim sevgiler.

      Sil