dolgun dudaklar için ruj seçimi

Dudak Şekline Göre Ruj Sürme Teknikleri

Bütün kadınlar harika dudaklara sahip olmak ister gerçekte olmasa da makyaj hileleriyle bu hayalimize kavuşabilirler. Dudak şekline göre ruj sürme tekniklerini uygulayarak çekici bir makyaj da en önemli detay olan çarpıcı dudaklara sahip olabiliriz.

Ruj, dudaklarınızın doğal güzelliğini artırmaya yardımcı olabilecek çok yönlü bir kozmetik üründür, ancak doğru şekilde uygulanması biraz zor olabilir. Dudaklarınızın şekli sizin için en iyi uygulama tekniğini belirlemede büyük rol oynayabilir. Bu yazıda, bazı yaygın dudak şekillerini ve her biri için en iyi ruj uygulama tekniklerini ele alacağız.

  1. Dolgun Dudaklar: Dolgun dudaklara sahipseniz şanslısınız! Çalışacak çok fazla doğal hacminiz var, böylece daha parlak, daha cesur gölgelerle cesur olabilirsiniz. Dolgun dudaklara ruj sürerken, rujunuzun rengine uygun bir dudak kalemi ile dudaklarınızın çevresini çizerek başlayın. Rujunuzu dudaklarınızın ortasından başlayarak dışa doğru doldurun. Kusursuz bir görünüm elde etmek için ruju dudak kalemi ile karıştırdığınızdan emin olun.

  2. İnce Dudaklar: Dudaklarınız inceyse, onları daha dolgun göstermek için ruj kullanabilirsiniz. Daha koyu gölgeler ince dudakları daha da küçük gösterebileceğinden, pembe veya şeftali gibi daha açık tonları tercih edin. Dolgunluk yanılsaması yaratmak için çizgileri dudaklarınızın doğal kenarının biraz ötesine uzattığınızdan emin olarak, dudaklarınızı çerçevelemek için bir dudak kalemi kullanın. Dudaklarınızı eşit şekilde uyguladığınızdan emin olarak rujla doldurun. Dudaklarınızı daha da ince gösterebileceğinden ağır, mat formüllerden kaçının.

  3. Pürüzlü Dudaklar: Pürüzlü dudaklarınız varsa, bir dudağınız diğerinden daha büyük veya daha belirginse, onları dengelemek için ruj kullanabilirsiniz. Daha küçük dudağa bir dudak kalemi uygulayarak başlayın ve daha büyük görünmesi için çizgiyi biraz uzatın. Kusursuz bir görünüm elde etmek için astarı rujla karıştırdığınızdan emin olarak dudaklarınızı rujla doldurun. Görünümünü en aza indirmeye yardımcı olmak için daha büyük dudağa hafif bir toz pudra da uygulamak isteyebilirsiniz.

  4. Kalp Şeklinde Dudaklar: Kalp şeklinde dudaklarınız varsa, aşk tanrısının yayını vurgulamaya odaklanmak isteyeceksiniz. Aşk tanrısının yayına bir dudak kalemi uygulayarak başlayın, ana hatlarını çizin ve çizgileri dudaklarınızın doğal kenarının biraz ötesine uzatın. Kusursuz bir görünüm elde etmek için astarı rujla karıştırdığınızdan emin olarak dudaklarınızı rujla doldurun. Odağı aşk tanrısının yayında tutmak için ruju her iki dudağa eşit şekilde uyguladığınızdan emin olun.

  5. Yuvarlak Dudaklar: Yuvarlak dudaklarınız varsa, uzunluk yanılsaması yaratmak için ruj kullanmak isteyeceksiniz. Üst dudağınızın ortasına bir dudak kalemi uygulayarak başlayın, dış hatlarını çizin ve çizgileri dudaklarınızın doğal kenarının biraz ötesine uzatın. Kusursuz bir görünüm elde etmek için astarı rujla karıştırdığınızdan emin olarak dudaklarınızı rujla doldurun. Dudaklarınızın daha yuvarlak görünmesine neden olabileceğinden, ağzınızın köşelerine çok fazla ruj sürmekten kaçının.

Bunlar dudak şekline göre ruj sürme tekniklerinden sadece birkaçı. Size en uygun olanı bulmak için farklı tonlar ve teknikler deneyin. Yeni bir şey denemekten korkmayın - sonuçta ruj, görünüşünüzü değiştirmenin eğlenceli ve kolay bir yoludur!

Dolgun dudaklar için ruj seçimi

Dudak şekline göre ruj sürme tekniklerinde eğer dolgun dudaklarınız varsa çok şanslısınız zaten dikkat çekiyorsunuz daha da ön plana çıkarmaya gerek yok. Dolgun dudaklar için ruj seçiminde çok şanslı kırmızı ve koyu renkler kullanarak dudaklarını biraz daha ince gösterebilir. Şeftali tonları, uçuk pembeler yada sadece parlatıcılarda dolgun dudaklarda harika duracaktır.

Bazı kadınlar dudaklarını kalınlaştırmak için bazı doğal yöntemleri tercih ediyor vereceğimiz maske ile dudaklarınızı bir nebze dolgunlaştırabilirsiniz.

Dudak dolgunlaştıran maske


5 damla tarçın yağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet E vitamini

Bütün malzemeleri karıştırıp dudaklarınıza gece yatarken sürün;bir süre sonra makyaj yaparken dudaklarınızın ne kadar dolgun göründüğüne hayret edeceksiniz.


ince dudaklar için ruj seçimi


Kalın dudakları  mutlaka nemlendirmelisiniz çünkü kusurlar daha çok göze çarpar. Ruju dudak ortasına parmakla sürüp sonra yayın ruj dudak ortasında daha yoğun olduğu için kalınlığı gizleyecektir.



İnce dudaklar için ruj seçimi

Dudak şekline göre ruj sürme tekniklerinde ince dudaklarınız varsa şanslısınız çünkü bunları kalın göstermek kolaydır. İnce dudaklar için ruj seçiminde koyu renklerden uzak durmak en iyisi çünkü koyu renk dudaklar çok daha ince görünür. Parlatıcılar ve açık renk rujlar size çok yakışacaktır.

Öncelikle kalemle doğal bir şekilde çerçevelemek gerek. Açık tonlarda, gül kurusu veya şeffaf rujlar size göre. Dudakların ortasına parlatıcı sürerek kalın gösterebilirsiniz.

Eğer üstü ince altı kalın dudaklara sahipseniz dengelemek için gene kalem kullanmalısınız üst dudağı biraz dışarıdan çerçeveleyin, alt dudağa ise kalem kullanmayın. Eğer tam tersiyse yani üst kalın alt inceyse üste kalem sürmeyin ve altı biraz kalınlaştırın. Makyajda ruj ile dudağın içini doldurduktan sonra alt dudağa biraz daha açık tonda ruj sürün. Dudak şekline göre ruj sürme teknikleri makalemizi beğendiyseniz Korelilerin ruj sürme teknikleri makalemizi okumalısınız.







22 Yorumlar

  1. Dolgun dudaklarım olduğu için nude tonları kullanıyorum. kırmızı sürdüğümde kafamın ortasında kocaman leke gibi duruyor :)

    Senin için ödül mimim var
    http://gezginportakal.blogspot.com/2013/01/liebster-blog-odulum.html

    YanıtlaSil
  2. benim dudaklarım kağıt gibi. kalem sürmesini de beceremiyorum zaten :( ama ortasına parlatıcı sürmeyi deneyecegim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz kalem üzerinde çalış benimde ince ama kalemle kalınlaştırıyorum

      Sil
  3. İkinci tipte dudaklarım var. Nemlendirdiğim sürece dikkat çekici.;)

    YanıtlaSil
  4. Benim de dudaklarım ince maalesef :(

    YanıtlaSil
  5. ayy bu harika olmuş. Gerçekten de çok faydalı... Bu konu ile ilgili Kerim Can ile Danla Biliçin çok komik bir video su var. İnce dudaklara mat ruj ile ilgili :) Seyrettin mi?

    YanıtlaSil
  6. oo güzel bilgi lazım oluuuur :) heey şeyma mektepli ne tatlişti diyetisyen olduuuuu :)

    YanıtlaSil
  7. Maskenin etkisini merak ettim, deneyeceğim. :))

    YanıtlaSil
  8. Tarcın falan boş bence hıc biri işe yaramıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogal bir dolgunluk veriyor tarçın yağlı dudak maskesi ben memnun kaldım.

      Sil
  9. Dudak dolgunlaştırıcı maske süper bir tavsiye. Tarçın yağını italyada bulabilirsem deneyeceğim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene dudak dolgunlaştırıcı maskeyi canım.

      Sil
  10. harika bir teknik deneyeceğim süpersin.

    YanıtlaSil